Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zrobić wyjście czinczowe

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów i koleżanki bow.gif

Mam prośbę. Posiadam radio BLAUPUNKT SAN REMO MP26 i bardzo chciałbym mieć z niego wyjście na czincze. palacz.gif Czy da się bezpośrednie wpiąć takowe na któreś złącze w radiu? Proszę o pomoc bo sam tego nie ogarnę niewiem.gifniewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Chodzi o AUX IN czy wyjście na wzmacniacz ?

na wzmacniacz. Właśnie o taką przelotkę mi chodzi.... Dzięki serdeczne, jutro szukam po sklepach... claps.gif

Napisano

A ja tak z innej bajki, spotkałem się z jakimiś super hiper pizdrykami co to robią wyjścia na wzmacniacz.... u siebie wzmacniacz mam podpięty pod fabryczne RCA w radiu ale przy balansowaniu funkcjonuje to jako tył, chciałbym podpiąć to pod kabelki obsługujące przód - w związku z tym czy wystarczy że sobię wlutuję żeńskie końcówy na kabelki do podłączenia przednich głośników czy musze brać pod uwagę dodatkowe parametry i mocować się z jakimiś układami elektronicznymi?

Napisano

> A ja tak z innej bajki, spotkałem się z jakimiś super hiper pizdrykami co to robią wyjścia na

> wzmacniacz.... u siebie wzmacniacz mam podpięty pod fabryczne RCA w radiu ale przy

> balansowaniu funkcjonuje to jako tył, chciałbym podpiąć to pod kabelki obsługujące przód - w

> związku z tym czy wystarczy że sobię wlutuję żeńskie końcówy na kabelki do podłączenia

> przednich głośników czy musze brać pod uwagę dodatkowe parametry i mocować się z jakimiś

> układami elektronicznymi?

Nie mam może zbyt dużego pojęcia o audio na wzmacniaczach. Czy dobrze zrozumiałem, że wzmacniacz chcesz podłączyć pod kable od kanału przedniego, żeby grał przód ?

Napisano

A nie możesz po prostu podłączyć przednich głośników pod wzmacniacz?? niewiem.gif

Napisano

> A nie możesz po prostu podłączyć przednich głośników pod wzmacniacz??

Oczywiście że mogę, wzmak ma wejście RCA a na wyjściu śrubunki, o ile na chłopa rozum wydaje mi się że to kwestia różnicy kształtu końcówek i kwestia dopasowania biegunów - to spotkałem się z jakimiś dziwnymi urządzeniami co to niby przez nie trzeba podłączać wzmak a nie bezpośrednio do kabli, dziwne nie? dolutować przeca do tych kabelków na przód same żeńskie końcówki czincz to nie problem - ale lepiej zapytać czym się różni (po za kształtem) wyjście RCA a wyjście gołych kabelków

Napisano

> A ja tak z innej bajki, spotkałem się z jakimiś super hiper pizdrykami co to robią wyjścia na

> wzmacniacz.... u siebie wzmacniacz mam podpięty pod fabryczne RCA w radiu ale przy

> balansowaniu funkcjonuje to jako tył, chciałbym podpiąć to pod kabelki obsługujące przód - w

> związku z tym czy wystarczy że sobię wlutuję żeńskie końcówy na kabelki do podłączenia

> przednich głośników czy musze brać pod uwagę dodatkowe parametry i mocować się z jakimiś

> układami elektronicznymi?

Fabryczne RCA w obudowie czy na wystających kabelkach? Jak na kabelkach to po otworzeniu będziesz widział że wpięte są w płytę złączem 4 lub 5 pinowym (nie pamiętam niewiem.gif ), a tuż obok na płycie powinno być takie samo złącze wolne, wtedy wystarczy przepiąć kabelek na drugie złącze i będziesz miał RCA na "przodzie" . Z wbudowanymi RCA w obudowie radia jeszcze nie zmieniałem, ale zasada jest dość podobna.

Napisano

> Fabryczne RCA w obudowie czy na wystających kabelkach? Jak na kabelkach to po otworzeniu będziesz

> widział że wpięte są w płytę złączem 4 lub 5 pinowym (nie pamiętam ), a tuż obok na płycie

> powinno być takie samo złącze wolne, wtedy wystarczy przepiąć kabelek na drugie złącze i

> będziesz miał RCA na "przodzie" . Z wbudowanymi RCA w obudowie radia jeszcze nie zmieniałem,

> ale zasada jest dość podobna.

Nie wiem, czy kolega nie chce podłączyć wzmacniacza do wyjść głośnikowych - "wysokich". To chyba prosta droga do uszkodzenia wzmacniacza.

Tak w skrócie dla kolegi - wyjście RCA na wzmacniacz brane jest jeszcze przed wzmacniaczem wewnętrznym radyjka, kabelki na głośniki wychodzące z radia mają już sygnał po tym wzmacniaczu.

Napisano

> Nie wiem, czy kolega nie chce podłączyć wzmacniacza do wyjść głośnikowych - "wysokich". To chyba

> prosta droga do uszkodzenia wzmacniacza.

> Tak w skrócie dla kolegi - wyjście RCA na wzmacniacz brane jest jeszcze przed wzmacniaczem

> wewnętrznym radyjka, kabelki na głośniki wychodzące z radia mają już sygnał po tym

> wzmacniaczu.

O proszę, jednak mój bełkot da się zrozumieć wink.gif - tak, chcę wzmacniacz podpiąć pod tzw przód, obecnie podłączyłem pod fabryczne RCA jednak nie miałem odwagi podpiąć bezpośrednio pod kable "front" w kostce. Jeśli w radyjku(pionek DEH3000MP) majstruje przy balansie to dźwięk lecący przez RCA do wzmacniacza "reaguje" na tył, o ile przy samym zrobionym przodzie nie robi to różnicy to mam w najbliższym czasie pewien zryty plan zeby.GIF w którym to rozdzielenie na przód-tył będzie potrzebne - stąd moje pytanie i jak widzę słuszne przypuszczenia żeby nie podłączać bezpośrednio wzmacniacza pod te kable.

Napisano

> O proszę, jednak mój bełkot da się zrozumieć - tak, chcę wzmacniacz podpiąć pod tzw przód, obecnie

> podłączyłem pod fabryczne RCA jednak nie miałem odwagi podpiąć bezpośrednio pod kable "front"

> w kostce. Jeśli w radyjku(pionek DEH3000MP) majstruje przy balansie to dźwięk lecący przez RCA

> do wzmacniacza "reaguje" na tył, o ile przy samym zrobionym przodzie nie robi to różnicy to

> mam w najbliższym czasie pewien zryty plan w którym to rozdzielenie na przód-tył będzie

> potrzebne - stąd moje pytanie i jak widzę słuszne przypuszczenia żeby nie podłączać

> bezpośrednio wzmacniacza pod te kable.

Jak nieobca Ci jest lutownica to na stronie www.Studio24.prv.pl w dziale caraudio - FAQ opisane jest jak dorobić wyjście liniowe.

Napisano

> O proszę, jednak mój bełkot da się zrozumieć - tak, chcę wzmacniacz podpiąć pod tzw przód, obecnie

> podłączyłem pod fabryczne RCA jednak nie miałem odwagi podpiąć bezpośrednio pod kable "front"

> w kostce. Jeśli w radyjku(pionek DEH3000MP) majstruje przy balansie to dźwięk lecący przez RCA

> do wzmacniacza "reaguje" na tył, o ile przy samym zrobionym przodzie nie robi to różnicy to

> mam w najbliższym czasie pewien zryty plan w którym to rozdzielenie na przód-tył będzie

> potrzebne - stąd moje pytanie i jak widzę słuszne przypuszczenia żeby nie podłączać

> bezpośrednio wzmacniacza pod te kable.

Powodzenia z podpinaniem wzmaka pod wyjścia z końcówki z radia.

Dobry wzmak pewnie by to koniec końców łyknął bo w sumie RCA dochodzi nawet do 4V w nowszych konstrukcjach ale jakość bedzie na poziomie miernym.

Zamiast lutować - kup rozdzielacz - jedno wejsćie RCA a wychodzą 2 - taki w kształcie Y. Radio ustawiasz na maksa na tył a fadera będziesz miał w postaci regulacji gain dla przodu/tyłu na wzmaku.

Fakt mało "ergonomiczne" rozwiązanie ale z drugiej strony kto non toper kręci gałami w radiu? ja jak raz ustawię to mi wystarczy smile.gif

Pionki tak mają że wypuszczają tylko tylny kanał. Miałem kiedyś takie cudo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.