Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do użytkowników SCENIKÓW....

Featured Replies

Napisano

... takie pytanko. Jak się spisują te autak??? Chodzi mi szczególnie o diesle. Z góry dzięki za wypowiedzi.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Cześć, mam Scenica 1.9 dTi z 2002 od 4 miesięcy i zrobiłem nim już ok 1500km a łączny przebieg to 54000km i jak narazie (odpukać) autko spisuje sie super!! z czystym sumieniem moge polecić ten silnik gdyż jest stosunkowo dynamiczny jak na tę masę i wielkość samochodu a przy tem oszczędny. Zastanawiałem się czy kupić scenika z silnikiem dTi czy dCi, jednak po zapoznaniu sie z opiniamu użytkowników wybrałem dTi i nie żałuje. W przypadku tego motoru przeszkadzać może troche hałaśliwość zwłaszcza że wcześniej jeździłem benzyniakiem ale można sie przyzwyczaić. Ogólnie - Scenic z silnikiem 1.9 dTi jest rodzinnym samochodem na dalekie wypady poza miasto - gorąco polecam!!! smile.gifwaytogo.gif

Napisano

> ... takie pytanko. Jak się spisują te autak??? Chodzi mi szczególnie

> o diesle. Z góry dzięki za wypowiedzi.

mam scenica z końca 2000 roku, z bardzo dziwnym jak na tamten egzemlarz silnikiem TD w ciągu 1.5 roku zrobiłem 70 tyś km. póki co wymieniłem tylko kilka razy olej, raz klocki z przodu, amortyzator z tyłu (taka wada konstrukcyjna wszystich modeli megane) rozrząd (po przebiegu 140 tyś yikes.gif) oraz poduszkę pod skrzynią biegów. średnie spalanie oscyluje na poziemie 6-7 litrów (w trasie udało mi się zejść do 5 przy bardzo spokojnej jeździe)

Generalnie nie narzekam i jakbym miał wybierać to kupiłbym ten samochód jeszcze raz cool.gif

Napisano

Witam

Ja mam dci z 2003 przejechane 60 kkm i narazie nic się nie dzieje poza wymianą amortyzatorów z tyłu. Spalanie 6-7 litrów.

Napisano

> ... takie pytanko. Jak się spisują te autak??? Chodzi mi szczególnie

> o diesle. Z góry dzięki za wypowiedzi.

Witam

no może trochę nie na temat, bo mam benzynkowego Scenica.

Ale - jest to firmówka z 97 roku na budziku ma 300000 oprócz 2-3 dzwonków (poprzedni kierownik) nic sie strasznego nie dzieje.

teraz mi pękł kolektor wydechowy - objawy trochę wali spalinami i ma troszke rasowy dżwięk.

wymiana paska rozrządu mnie kosztowała baardzo smieszne pieniądze ( z paskiem jakieś 200 PLN) ale dokładnie nie pamietam.

Jeżdzi się tym super, no i stosunkowo mało pali ( latem z klimą w trasie udało mi sie zejść poniżej 6 l zimą w trasie około 7 l )

miasto 8 - 11 l zależy od warunków.

Napisano
  • Autor

Dzięki waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki waytogo.gif

Napisano
  • Autor

dzięki ok.gif

Napisano
  • Autor
waytogo.gif dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.