Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taśmy LED - warto??

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu było tu trochę dyskusji na temat diodowego podświetlenia różnych rzeczy wewnątrz samochodu. Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z zastosowaniem samoprzylepnych taśm LED (kto nie wie co to: allegro -> szukaj -> taśma LED), które można sobie dowolnie ciąć co 5cm i są przeznaczone do zasilania 12V? Czy taki 5-10cm kawałek sprawdzi się np. do zastąpienia żarówki oświetlającej bagażnik? Użycie tego byłoby cokolwiek łatwiejsze niż lutowanie pająków ze zwykłych diod.

k.

Napisano

Mialem fajne LEDY kolega z UK przywiozl i swiecily rewelacyjnie wink.gif

Napisano

> Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z zastosowaniem samoprzylepnych taśm LED

Znajomek robił z tym eksperymenty. Powiem tak: nie świeci to rewelacyjnie. Diodki są małe i mało wydajne. Niewielką przestrzeń da się doświetlić, na zasadzie: "zaznaczyć obecność jakiego przedmiotu" wink.gif względnie wsadzić w zegary, pod pokrętła nawiewu. Do oświetlenia bagażnika moim zdaniem nie nadaje się. Owszem, będzie świecić, ale użyteczność takiego rozwiązania jest niewielka. Przy takiej ilości światła Ty jeszcze znajdziesz wszystko w bagażniku, bo znasz go na pamięć, ale już Twoja zona.gif powie Ci: "sam se szukaj..." wink.gif

Tak na marginesie, mnie zadowoliło dopiero po 7 białych superfluxów po 5 chipów LEDowych w każdym na każdą stronę bagażnika. Czyli 35 LEDów, takich jak chcesz zamontować, na stronę bagażnika. Wcześniej miałem po 3 superfluxy i było za mało. To nic, że samoróbka, jest schowane i nie widać. Ale za to w nocy można czytać w bagażniku wink.gif Foty są gdzieś na forum, jak nie znajdziesz, to ja poszukam.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> widać. Ale za to w nocy można czytać w bagażniku Foty są gdzieś na forum, jak nie znajdziesz, to ja poszukam.

Dzięki, pamiętam jeszcze tamte wątki.

k.

Napisano

> Znajomek robił z tym eksperymenty. Powiem tak: nie świeci to rewelacyjnie.

Niewiem jakie testowal. Ale takie co ja mialem to swiecily bardzo mocno. Wiec pewne zalezy od modelu.

Napisano

> Wiec pewne zalezy od modelu.

Pewnie tak, ale i od tego co dla kogo znaczy "bardzo mocno" wink.gif Jak przed moją kobitą postawisz 5 pierogów, to powie, żeś grubo przesadził, jak przed moim synem, to popatrzy z politowaniem... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano

> Jak przed moją kobitą postawisz 5

> pierogów, to powie, żeś grubo przesadził, jak przed moim synem, to popatrzy z politowaniem...

> Pozdroofka

zeby.GIF

Zlituj .. małom se głowy nie odrechotał.

Troszke OT ale w temacie LEDów. Nie kupujcie tego typu zamienników żarówek

284119306-13LED.jpg

Mają wbudowaną przetwornicę, która sakramencko zakłóca radio. Założyłem i "Trójka" poszła się paść. Chciałem reklamować lecz jak zwykle gdzieś wpieprzyłem paragon i d.. zbita.

post-36196-14352509477754_thumb.jpg

Napisano

> Pewnie tak, ale i od tego co dla kogo znaczy "bardzo mocno" Jak przed moją kobitą postawisz 5

> pierogów, to powie, żeś grubo przesadził, jak przed moim synem, to popatrzy z politowaniem...

> Pozdroofka

Święte słowa, a zrozumienie i zaakceptowanie w/w prawidła pozwala żyć i cieszyć się życiem przy okazji.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.