Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeep - warto sobie tym d..ę zawracać?

Featured Replies

Napisano

> Do tej pory nie myślałem o Grandzie ale ten mi się podoba... a najbardziej żonie i córce

> Wady/zalety?

> Ze spalaniem +/- 20 się liczę

> http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-97-143-000-km-limited-idealny-i1202707489.html

ak kutro wpadniesz to będzie GC 5.2 i rocznikowo chyba podobnie. Juz gadałem z Norbertem i jazdę próbną masz zaklepaną wink.gif

Napisano

Zdaje się, że ten z aukcji już sprzedany crazy.gif

Napisano

> Do tej pory nie myślałem o Grandzie ale ten mi się podoba... a najbardziej żonie i córce

> Wady/zalety?

> Ze spalaniem +/- 20 się liczę

Cześć, byłem dzisiaj u Pawła i coś wspominał że myślisz o Jeepie.

Mam taką łachudrę od około 2 lat, co prawda o model nowszy (Jeep Grand Cherokee II WJ) ale już jakieś pojęcie mam o nim.

Jak chcesz obejrzeć i pogadać to możemy się spotkać w Piasecznie lub u Pawła.

Jak będziesz zainteresowany to daj znać na Priva lub przedzwoń (Paweł ma mój numer telefonu).

Pozdrowionka cool.gif

Napisano

Dzięki ok.gif W ostatnią niedzielę miałem okazję pojeździć takim jakiego chętnie kupiłbym cool.gif

Napisano

> Dzięki W ostatnią niedzielę miałem okazję pojeździć takim jakiego chętnie kupiłbym

Ja jakiś czas temu wracałem w nocy z gościem z wypadu w teren - chyba miał pod machą 5,2 grinser006.gifslinka.gif w automacie. Niestety w bardzo kryzysowej sytuacji mas i gabaryty auta okazały się duża wadą. Pomijam że kolega jadąc obok nas Vitarką sprawę załatwił bezboleśnie grinser006.gif Nawiasem mówiąc jeden z forumowiczów AK wink.gif

Napisano

> Ja jakiś czas temu wracałem w nocy z gościem z wypadu w teren - chyba miał pod machą 5,2 w

> automacie.

I tylko taki mnie interesuje

Napisano

Myślę też nad tym. Daje radę chyba zlosnik.gif

DSC_1348-copy.jpg

Napisano

> Myślę też nad tym. Daje radę chyba

oj na pewno tak - choć powiem ci że w niektórych sytuacja masa i długość jest wg mnie wadą.

Napisano

> oj na pewno tak - choć powiem ci że w niektórych sytuacja masa i długość jest wg mnie wadą.

oj tak i szerokosc bo vitarka ma 20 cm mniej a to przepasc

Napisano

> oj na pewno tak - choć powiem ci że w niektórych sytuacja masa i długość jest wg mnie wadą.

To chyba oczywiste.

Napisano

szukaj 5.9, spalanie nie dużo większe a auto szybkie i mocne

Napisano

> szukaj 5.9, spalanie nie dużo większe a auto szybkie i mocne

i bardziej awaryjny silnik

Napisano

> szukaj 5.9, spalanie nie dużo większe a auto szybkie i mocne

i szukaj zdrowego egzemplarza z rok clown.gif

Napisano

> i szukaj zdrowego egzemplarza z rok

EEE to chyba tyczy się wszystkich samochodów w tym porąbanym kraju.

Napisano

> EEE to chyba tyczy się wszystkich samochodów w tym porąbanym kraju.

tak, ale niektórych rodzynków to się tyczy bardziej

rodzynków typu ZJ 5.9

Napisano

Ja jestem świeżym posiadaczem ZJ-ota 5,2V8 I powiem tak warto szukać zadbanego autka co by później nie dokładać sporo $$ ważne też żeby zorientować się czy w okolicy są jakieś mądre głowy co ogarniają autko bo wiesz oddać pierwszemu lepszemu mietkowi i Ci zaleje jakiegoś syfu do reduktora czy mostu i może się okazać ,że konieczna będzie naprawa sick.gif ogolnie autko bardzo komfortowe w środku pełno elektroniki

Moj akurat wymaga żeby nad nim jeszcze troszke popracować ale to nie problem bo ja tam wole wiedzieć co jak i u kogo miałem robione ale już autko daje frajdę z jazdy przeokrutną do tego nie ma co ukrywać jak jade ZJ nie mam problemu z tym że ktoś zajedzie ci drogę czy wymusi pierwszeństwo zlosnik.gif

I powiem Ci tak też z pewnym wahaniem patrzyłem na komputer jak pokazywał spalanie i jak w terenie nie schodził poniżej 35l/100km to w mieście przy spokojnej jeździe okolice 18-20L przy normalnej 22-26L (wg.kompa) co przy przeliczeniu na gaz daje mi większą oszczędność niż golf około 11-15l pB sick.gif

Napisano

> EEE to chyba tyczy się wszystkich samochodów w tym porąbanym kraju.

Z tym ze to auto bylo produkowane tylko jeden rok modelowy. Nie bez znaczenia jest to ze wyprodukowany w malej ilosc plus spory wiek to naprawde ciezko o dobry stan.

Ja odradzam no.gif

Napisano

> Z tym ze to auto bylo produkowane tylko jeden rok modelowy. Nie bez znaczenia jest to ze

> wyprodukowany w malej ilosc plus spory wiek to naprawde ciezko o dobry stan.

> Ja odradzam

5.9 też odradzam też byłem napalony ale poczytałem troszku i jednak wybrałem 5,2 lytera ze względu na mniejszą awaryjność ok.gif

Napisano

> 5.9 też odradzam też byłem napalony ale poczytałem troszku i jednak wybrałem 5,2 lytera ze względu

> na mniejszą awaryjność

nie wierzę w mniejszą czy większą awaryjność, auto będzie mniej lub bardziej zajechane i tyle smile.gif

polecam 5.9 bo znajomy ma już od 2 lat i do tej pory większość nowych wypasionych suvów musi wąchać spaliny 5.9, poza tym on jakoś awaryjności nie doświadczył, chociaż dużych przebiegów nie robi... z 10tys km na rok

Napisano

I na podstawie jednego auta i takich przebiegów polecasz.... na forach jeepowych są odmienne opinie

Napisano

> nie wierzę w mniejszą czy większą awaryjność, auto będzie mniej lub bardziej zajechane i tyle

to fakt, zajechane auta z kazdym silnikiem bedzie mniej lub wiecej problematyczne z tym ze 5.9 bedzie mega problematyczne frown.gif

> polecam 5.9 bo znajomy ma już od 2 lat i do tej pory większość nowych wypasionych suvów musi wąchać

> spaliny 5.9,

sprawne auta nie smierdza i nie kopca hehe.gif

> poza tym on jakoś awaryjności nie doświadczył, chociaż dużych przebiegów nie

> robi... z 10tys km na rok

faktycznie wyrocznia przy takich przebiegach.... skoro wiecej stoi niz jezdzi to co ma sie psuc niewiem.gif

Napisano

wiesz ja się opieram na opinii ludzi z forum Jeep'a

Fakt że 5.9litra robi na drodze prze okrutnie bo mocy tam pod dostatkiem i ludzie są w szoku jak taki kiosk potrafi odejść... Ale wiesz 5,2 też ma do 100 mniej jak 10s więc jak na auto tych gabarytów nie ma mowy o byciu zawalidrogą ok.gif a jednak sam sobie odpowiedz który silnik będzie bardziej nadwyrężony oryginalne 5,2 czy oryginalnie rozwiercone 5,2 do prawie 6 litrów icon_rolleyes.gif. Sam bym chętnie zakupił jakieś 5,9 jeśli bym robił nim góra 10tyś km rocznie ale u mnie suma 4-5tyś pęka po mieśiącu wink.gif

Napisano

> bym chętnie zakupił jakieś 5,9 jeśli bym robił nim góra 10tyś km rocznie ale u mnie suma

> 4-5tyś pęka po mieśiącu

hehe, przy takich przebiegach to koszt remontu silnika jest niemal pomijalny przy koszcie paliwa smile.gif

Napisano

> hehe, przy takich przebiegach to koszt remontu silnika jest niemal pomijalny przy koszcie paliwa

silnik w tym aucie jest "wieczny" mowa o 5.2 jak i 5.9 za to cala reszta konczy sie znacznie szybciej

Napisano

> hehe, przy takich przebiegach to koszt remontu silnika jest niemal pomijalny przy koszcie paliwa

na szczęście Pipek u mnie na siebie zarabia więc mu nie żałuje ,a że śmiga na podtlenku LPG to często przejazd 100km wychodzi mnie taniej niż golfem bez LPG hehe.gif

Napisano

> na szczęście Pipek u mnie na siebie zarabia

icon_eek.gif

hahaha.gifgrinser006.gif

Napisano

> no cooo

nie nic 20.GIFrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifgrinser006.gif

Napisano

> nie nic

głodnemu chleb na myśli hehe.gif

No co ssaki leśne z kolegą do roboty rozwozimy rotfl.gifhahaha.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

> na szczęście Pipek u mnie na siebie zarabia więc mu nie żałuje

Pewnie ma zamontowany magnes na cipki grinser006.gif

Napisano

> Pewnie ma zamontowany magnes na cipki

Ciiiii bo moja to przeczyta i mi zabroni rzepem jeździć wpysk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.