Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blad przepustnicy i slaby akumulator A3

Featured Replies

Napisano

Witam

Vag wywala blad:

"17967 Throttle valve control part (j338) fault in basic settings"

co moze byc przyczyna gdzie szukac ? szukalem na googlowni ale wiekszosc sensownych odp jest w jezyku ang zeby.GIF a ja niebardzo zeby.GIF

jednoczensie z tym bledem pojawia sie blad slabego aku- 18010

czy blad slabego aku moze miec wplyw na ten pierwszy blad ?

Napisano

> Witam

> Vag wywala blad:

> "17967 Throttle valve control part (j338) fault in basic settings"

> co moze byc przyczyna gdzie szukac ? szukalem na googlowni ale wiekszosc sensownych odp jest w

> jezyku ang a ja niebardzo

> jednoczensie z tym bledem pojawia sie blad slabego aku- 18010

> czy blad slabego aku moze miec wplyw na ten pierwszy blad ?

Czyściłeś kiedyś przepustnice??? Może już turbo wali trochę olejem i się zamuliła trochę. Może warto zrobić adaptację przepustnicy. A czy są jakieś objawy w pracy silnika itp???

Napisano
  • Autor

> Czyściłeś kiedyś przepustnice??? Może już turbo wali trochę olejem i się zamuliła trochę. Może

> warto zrobić adaptację przepustnicy. A czy są jakieś objawy w pracy silnika itp???

przepustnicy nie czyscilem ale.... sciagalem ostatnio tego weza ktory sie z nia laczy i zagladalem tam i jest czysciutko i sucho zeby.GIF wyczytalem kiedy powinno sie orbic adaptacje i pisalo m. in ze trzeba zrobic ja po rozladowaniu badz odpiecu akumulatora zeby.GIF zrobilem dzisiaj vagiem adaptacje banalna sprawa w sumie no i dziala wsio jak trzeba zeby.GIF bledu juz nie wali zobaczymy jutro czy cos pokaze zeby.GIF ogolnie mam odczucie jakby silnik pracowal teraz ciszej icon_eek.gificon_rolleyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> przepustnicy nie czyscilem ale.... sciagalem ostatnio tego weza ktory sie z nia laczy i zagladalem

> tam i jest czysciutko i sucho wyczytalem kiedy powinno sie orbic adaptacje i pisalo m. in ze

> trzeba zrobic ja po rozladowaniu badz odpiecu akumulatora zrobilem dzisiaj vagiem adaptacje

> banalna sprawa w sumie no i dziala wsio jak trzeba bledu juz nie wali zobaczymy jutro czy cos

> pokaze ogolnie mam odczucie jakby silnik pracowal teraz ciszej

Hmm to może sobie tez zrobię hmm.gif

Imho u mnie głośniejsza praca to chyba bardziej pochodzi od przepalającego się tłumika niz od samego silnika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

gjees1 lipa jest panie jednak zeby.GIF

na drugi dzien na odpalce na zimnym znowu wyalilo blad przepustnicy i slabego aku :/

auto jest pod prostownikiem i laduje akumulator zobacze czy po ladowaniu tez bedzie walilo bledem z przepustnicy jak tak to nowy aku tylko sie musze upewniec czy slaby aku moze miec na to wplyw, no i czyszczneie przespustnicy sobie zrobie juz materialy pozbieralem i w sobote jechane zeby.GIF

jak bedziesz chcial to na pw ci posle instrukcje adaptacjii zeby.GIF naprawde moment roboty zeby.GIF a ja efekt widze zeby.GIF do momentu az auto nie stanie na noc i najprawdopodobnie akus nie wyrobi zeby.GIF

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

no wiec tak po dlugim czas w koncu dorobilem sie nowego aku i akuku blad slabego akumulatora dalej wyskakuje :/ blad przepustnicy chyba nie ma nic w spolnego z tym bo wyciagnalem ja i przeczyscilem i blad przepustnicy juz sie nie pojawia ...

co do bledu akumulatora to juz sam nie wiem jedni pisza ze slaby akumulator no u mnie to chyba nie to drudzy pisza ze moze to byc wina rozrusznika w sumie u mnie niekiedy rozrusznik sie zatnie w sensie bendiks nie wraca i go pociagnie przy odpalaniu ... juz jestem umowiony na naprawe rozrusznika tylk ozastanawia mnie czy to moze byc ten rozrusznik skoro podpinam sie na wylaczonym aucie tylk ozaplon wlaczam i jest blad , kasuje go potem nad ranem znowuz nie zapalam auta tylko zaplon i blad akumulatora znowu :/ wryyy zeby.GIF czego sie lapac bo juz nie wiem

Napisano

Zadzwoń do Patryka do CS może będzie znał taki przypadek to Ci podpowie wink.gif

Napisano
  • Autor

w sumie pomysl nie glupi zeby.GIF ale skad jego numer wziac ?? zeby.GIF

po nocy stania przed odpaleniem zmierzylem napiecie i bylo 11.9 jak tylko odpalilem auto bylo 14,2

Napisano

> w sumie pomysl nie glupi ale skad jego numer wziac ??

> po nocy stania przed odpaleniem zmierzylem napiecie i bylo 11.9 jak tylko odpalilem auto bylo 14,2

no to aku i ładowanie masz ok.. nr na pw masz

Napisano
  • Autor

wyczyscilem juz wszystkie masy te co sa pod maska zeby.GIF

musze sie dostac do masy komputera zeby.GIF

zadzownie i zobacze co mi powie zeby.GIF

Napisano

> w sumie pomysl nie glupi ale skad jego numer wziac ??

> po nocy stania przed odpaleniem zmierzylem napiecie i bylo 11.9 jak tylko odpalilem auto bylo 14,2

11,9V to za mało, spoczynkowe napięcie dobrego akumulatora w samochodzie to około 12,5V, poza autem w pełni naładowany aku powinien mieć 12,7V

Napisano
  • Autor

no ten ponocy raz ma 11,9 raz 12,04 wiec nie wiem czy ladowac ten nowy aku czy nie ?

mam radio alpine wiele osob na necie pisze ze to radio pobiera duzo pradu jak jest wylaczone musze to sprawdzic tylko narazie nie mam jak zeby.GIF

edit: tylko wiesz blad potrafi sie pokazac jak odpale na zimnym pojezdze podladuje sie wylacze silnik wtedy na wylacoznym pokazuje ze ma 12.5 nawet troche wiecej, odczekam z 5 minut wlacze zaplon podlacze kompa i znowu blad pokazuje .... :/ tak jakby gdzies prad uciekal albo jakies masy nie bylo tak mi sie wydaje ale ja juz nie wiem sam zeby.GIF

Napisano

> no ten ponocy raz ma 11,9 raz 12,04 wiec nie wiem czy ladowac ten nowy aku czy nie ?

> mam radio alpine wiele osob na necie pisze ze to radio pobiera duzo pradu jak jest wylaczone musze

> to sprawdzic tylko narazie nie mam jak

> edit: tylko wiesz blad potrafi sie pokazac jak odpale na zimnym pojezdze podladuje sie wylacze

> silnik wtedy na wylacoznym pokazuje ze ma 12.5 nawet troche wiecej, odczekam z 5 minut wlacze

> zaplon podlacze kompa i znowu blad pokazuje .... :/ tak jakby gdzies prad uciekal albo jakies

> masy nie bylo tak mi sie wydaje ale ja juz nie wiem sam

A radio masz podłączone tak że wyłącza się po stacyjce czy działa niezależnie od położenia stacyjki?

Faktycznie niektóre Alpine muszą być podłączone "po stacyjce" bo pożerają sporo prądu.

Napisano
  • Autor

radio mam podlaczone tak ze nie trzeba w ogole wkladac kluczyka a mozna radi ow kazdej chwili wlaczyc zeby.GIF

czyli mozliwe ze to radyjo ?

Napisano

> radio mam podlaczone tak ze nie trzeba w ogole wkladac kluczyka a mozna radi ow kazdej chwili

> wlaczyc

> czyli mozliwe ze to radyjo ?

ja mialem taki problem z alpina, ale dawalo to znac dopiero jak auto postalo okolo 3-4dni

Napisano

> radio mam podlaczone tak ze nie trzeba w ogole wkladac kluczyka a mozna radi ow kazdej chwili

> wlaczyc

> czyli mozliwe ze to radyjo ?

Jak już kolega Krzys82 napisał, bardzo prawdopodobne. Jak masz oryginalną wiązkę od radia to wystarczy rozpiąć czerwony i żółty. Tylko sprawdź czy nie będziesz musiał ich "skrosować", bo wydaje mi się że w VW jest zamieniony stały plus z tym po stacyjce i jak podłączysz normalnie to będzie gubić pamięć.

Napisano
  • Autor

oo staryyy zeby.GIF ja na kabelkach to ni oink.gif nie znam zeby.GIF

to co odlaczyc ten zolty i czerwony poprostu ? zeby.GIF

Tyy zebym auta z dumem nie puscil zeby.GIF

Napisano

> oo staryyy ja na kabelkach to ni nie znam

> to co odlaczyc ten zolty i czerwony poprostu ?

> Tyy zebym auta z dumem nie puscil

Teraz masz zrobione tak że żółty masz podłączony razem z czerwonym do tego samego pinu we wtyczce, musisz je rozdzielić i prawdopodobnie zamienić miejscami :

-żółty ma pozostać podłączony tak jak jest obecnie

-czerwony podłączasz do tzw plusa po stacyjce, prawdopodobnie na pinie nr 4

Spróbuj znaleźć swoją kostkę na tej stronie :http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/isooem.htm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.