Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu ile wejdzie...

Featured Replies

Napisano

Otóż ostatnio wysechł zbiornik z LPG więc trzeba było zalać nowe paliwko. Pojechałem na markową stację Statoil w Częstochowie. Butla LPG wg. homologacji 45l. Zwykle jak jest calkiem sucho wchodzi 36-38l. No więc pani mnie zatankowala a ja ujrzalem na dystrybutorze 43l. Się troche mocno zdziwilem. Ale zaplacilem i wzialem paragon. Teraz sie zastanawiam czy wogole jest szansa zeby tyle gazu weszlo do butli? Drugi raz w sumie mi sie zdarzylo zeby mi zawor nie odbil ale nadmiar gazu chyba powinien uleciec gdzies w powietrze (przynajmniej to co sie w butli nie miesci:)). No i teraz sie zastanawiam czy mnie orzneli czy mnie tak dobrze zatankowali smile.gif. Jakie macie doświadczenia ile powinno % wchodzić LPG do zbiornika? Ewentualnie jak sie ze Statoil boksowac jesli jednak mnie nacieli

Pozdrawiam

Paweł

p.s.

Zbiornik w momencie tankowania nie był jeszcze zupełnie suchy bo auto jeszcze przyspieszało bez problemowo smile.gif

Napisano

Mi ostatnio do butli o pojemności całkowitej 41,5 (która powinna się napełniać do 80% z tego, a więc do 33,2 litra) weszło... 38,1litra. Na bliskiej, więc myślę, że chyba nie oszukiwali.

Dodatkowo napiszę, że auto dojechało na stację o własnych siłach, więc jeszcze w butli trochę gazu musiało być.

Też się dość mocno zdziwiłem, bo wcześniejszy mój rekord wynosił coś koło 35.

Napisano

... Jakie macie doświadczenia ile powinno % wchodzić LPG do zbiornika? ...

Jak zawór nie odbije to wejdzie tyle, ile jest wolnego miejsca w butli więc jak miałeś w zbiorniku 2l gazu to zatankowałeś 43l. Raz zdarzyło mi się wyjeździć gaz do końca, zawór nie odbił i do butli 42l weszło 41 gazu.

Napisano

jak zawór nie odbije to mogli tyle zatankować. Na twoim miejscu bym się martwił jak by weszło więcej litrów niż pojemność butli. Jak masz 45l pojemność to max te 44-44,5 powinno wejść wink.gif.

Napisano

mi do 34 weszło 34,5 i przestałem tam tankować

Napisano

>Jakie macie doświadczenia ile powinno % wchodzić LPG do zbiornika? Ewentualnie jak sie ze Statoil boksowac jesli jednak mnie nacieli

Wyjeździj gaz do końca i zobacz ile km na tym gazie zrobiłeś, bo bardzo możliwe że pływak Ci się zawiesił i dystrybutor sam odciął gaz bo ciśnienie juz nie pozwoliło dalej tankować. Jeśli zrobisz tyle samo km co zwykle to można zacząć się angryfire.gif ale na 95% przejedziesz więcej km.

Napisano

a ja mam takie pytanko... jeśli chciałbym sie zatankować gazem do pełna mając butlę 40L to za ile kasy max mogę sie zatankować gdy gaz kosztuje jak kosztuje?

Napisano

> a ja mam takie pytanko... jeśli chciałbym sie zatankować gazem do pełna mając butlę 40L to za ile

> kasy max mogę sie zatankować gdy gaz kosztuje jak kosztuje?

A co kolega podstawówki jeszcze nie skończył?

40l*2.10=84zł przy niesprawnym zaworze

32*2.10=67,2zł prze działającym zaworze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.