Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazda na Ukrainę - śmiga ktoś?

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Jest taka opcja że raz na jakiś czas będę śmigał zespołem solówka + przyczepa na Ukrainę (Kijów, Lwów). Jak to teraz tam jest, łba mi nie urwą? zlosnik.gif Jeździ ktoś z Was na wschód? Jak ogólnie wygląda kwestia bezpieczeństwa, pauzowania itp?

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam

> Jest taka opcja że raz na jakiś czas będę śmigał zespołem solówka + przyczepa na Ukrainę (Kijów,

> Lwów). Jak to teraz tam jest, łba mi nie urwą? Jeździ ktoś z Was na wschód? Jak ogólnie

> wygląda kwestia bezpieczeństwa, pauzowania itp?

> Pozdrawiam.

Obejrzyj na jutubie filmiki o drogach na Ukrainie grinser006.gif

Napisano

> Witam

> Jest taka opcja że raz na jakiś czas będę śmigał zespołem solówka + przyczepa na Ukrainę (Kijów,

> Lwów). Jak to teraz tam jest, łba mi nie urwą? Jeździ ktoś z Was na wschód? Jak ogólnie

> wygląda kwestia bezpieczeństwa, pauzowania itp?

> Pozdrawiam.

Śmigałem kilka razy i tak jak przedmówca napisał drogi do bani. Na granicach czyszczą jak diabli. Co do parkingów to nie kojarzę ale jak zapłacisz na stojance to jest chyba bezpiecznie. Raz spałem przy ulicy ale blisko centrum Kijowa. Nie polecam bo to nie można było nazwać spaniem. Cały czas filowałem czy paliwko nie robi 30.GIF. Ludzie spoko a tak to nic specjalnego ta jazda na Ukrainę no.gif I jak możesz to nie jedź na Dorohusk. Przewalona granica a celnikom wali w dekiel no.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi ok.gif

A wiecie może jak wygląda sprawa samego bezpieczeństwa? Bo różne słuchy chodzą, że napady, że coś tam...

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi

> A wiecie może jak wygląda sprawa samego bezpieczeństwa? Bo różne słuchy chodzą, że napady, że coś

> tam...

No niestety trzeba uważać i na pewno nie stawać na dłużej na poboczach lub innych miejscach. Najlepiej na płatnych parkingach. Wiem że koło Winnicy lepiej nie stawać bo tam podobno dość mocno rabują. Trzeba zachować czujność ale to jak wszędzie na wschodzie

Napisano
  • Autor

Czyli tak jak przypuszczałem zlosnik.gif20.GIF

Napisano

> No niestety trzeba uważać i na pewno nie stawać na dłużej na poboczach lub innych miejscach.

> Najlepiej na płatnych parkingach. Wiem że koło Winnicy lepiej nie stawać bo tam podobno dość

> mocno rabują. Trzeba zachować czujność ale to jak wszędzie na wschodzie

Ale czy w Polsce jest inaczej...? hmm.gif

Napisano

> Ale czy w Polsce jest inaczej...?

Albo w Hiszpanii smile.gif

A propos - słyszał ktoś kiedyś o takim przypadku, żeby komuś w Anglii zawinęli towar? Bo tną jak powaleni, każdy wraca pocięty z wysp ale o przypadku kradzieży nie słyszałem. Hobbyści?

Napisano

> Albo w Hiszpanii

> A propos - słyszał ktoś kiedyś o takim przypadku, żeby komuś w Anglii zawinęli towar? Bo tną jak

> powaleni, każdy wraca pocięty z wysp ale o przypadku kradzieży nie słyszałem. Hobbyści?

Ja się spotkałem kilkukrotnie z takim przypadkiem. Kierowca spał, plandekę cięli i wyciągali co można. Głównie AGD, bo klient takie rzeczy wozi. Okolice dużego magazynu, a szofer zaparkował na niestrzeżonym parkingu (praktycznie przy drodze).

Kradzieże w Niemczech też już były hehe.gif

Napisano

> Ja się spotkałem kilkukrotnie z takim przypadkiem. Kierowca spał, plandekę cięli i wyciągali co

> można. Głównie AGD, bo klient takie rzeczy wozi. Okolice dużego magazynu, a szofer zaparkował

> na niestrzeżonym parkingu (praktycznie przy drodze).

> Kradzieże w Niemczech też już były

Jak wozi takie rzeczy pod plandeką to już wypadałoby zainwestować w te serwisy oslabiony.gif

Napisano

> Jak wozi takie rzeczy pod plandeką to już wypadałoby zainwestować w te serwisy

sam wiesz że serwisy niewiele dają zlosnik.gif noo może nie wyciągną całej naczepy sprzętu AGD rotfl.gif

Napisano

> Jak wozi takie rzeczy pod plandeką to już wypadałoby zainwestować w te serwisy

Flota przygotowana do przewozu AGD (dedykowane jednostki pod ten rodzaj transportu), a nie zwykła szmata. Jak złodziej chce, to i tak ukradnie, można co najwyżej mu to utrudnić.

Jedynie co pomaga to dobra prewencja (bezpieczne parkingi itp.) i OCP (jeżeli spełni się wszystkie warunki).

Napisano

> Ja się spotkałem kilkukrotnie z takim przypadkiem. Kierowca spał, plandekę cięli i wyciągali co

> można. Głównie AGD, bo klient takie rzeczy wozi. Okolice dużego magazynu, a szofer zaparkował

> na niestrzeżonym parkingu (praktycznie przy drodze).

> Kradzieże w Niemczech też już były

Mi na Holandii plandekę pocięli i zapitolili panewek do scanii. Jak się połapali że w kartonach zamiast elektroniki jest kupa stali to wylądowało to w rowie. Znalazłem ale i tak u odbiorcy miałem problem i tylko dzięki notatce policyjnej uniknąłem płacenia. Stałem na Shellu prawie pod kamerami no.gif

Napisano

> Albo w Hiszpanii

> A propos - słyszał ktoś kiedyś o takim przypadku, żeby komuś w Anglii zawinęli towar? Bo tną jak

> powaleni, każdy wraca pocięty z wysp ale o przypadku kradzieży nie słyszałem. Hobbyści?

Znajomemu zawineli na wyspach caly zaprzeg. Zostawil ciezarowke z przyczepa na strzezonym - po tygodniu nie bylo.

Co do samej Ukrainy to mam doswiadczenia tylko z jazdy motocyklem po niej.

Ogolnie ludzie rozni, my spotykalismy zwykle zle nastawionych, myslacych ze mamy kufry pelne kasy.

Drogi - tylko glowne w miare ok (np. do granicy slowackiej), pozostale albo zle, albo tragiczne. Akurat na motocykle enduro to nie byl wiekszy problem, jednak na duzy zaprzeg to nie wyobrazam sobie jazdy drogami innymi niz glowne.

Ogolnie bac sie tam nie balem, a kilka razy wyladowalismy w dziczy pośrod napitych lokalesow... jednak na motocyklistow moze inaczej patrza niz na zaprzeg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.