Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Awaryjne uruchomienie w przypadku padu immo

Featured Replies

Napisano

witajcie

we fiacie dawali kartę kodową i się uruchamiało przez odpowiednie wciskanie pedału gazu. Jak to jest w astrze G?

Napisano

> witajcie

> we fiacie dawali kartę kodową i się uruchamiało przez odpowiednie wciskanie pedału gazu. Jak to

> jest w astrze G?

w Oplu IMMO nie padają,

nie słyszałem też o procedurze uruchomienia awaryjnego bez immo, jestem przekonany że to niemożliwe,

brat

Napisano

> w Oplu IMMO nie padają,

U mnie padlo zima przy mrozach -30, aku byl slaby, auto ledwo odpalilo, po czym nastepnie gaslo. Problem byl w immo. Prawdopodobnie problem powstal z powodu slabego aku.

Napisano

> U mnie padlo zima przy mrozach -30, aku byl slaby, auto ledwo odpalilo, po czym nastepnie gaslo.

> Problem byl w immo. Prawdopodobnie problem powstal z powodu slabego aku.

oczywiście może się zdarzyć, tak jak piszesz - przepięcia, zwarcia, w końcu to elektronika,

w każdym razie nie jest to problem występujący z częstotliwością, którą należałoby brać pod uwagę jako potencjalną usterkę przy użytkowaniu,

brat

Napisano

> witajcie

> we fiacie dawali kartę kodową i się uruchamiało przez odpowiednie wciskanie pedału gazu. Jak to

> jest w astrze G?

masz jakieś objaw czy tylko rozważasz ?

Napisano
  • Autor

> masz jakieś objaw czy tylko rozważasz ?

rozważam, chciałbym mieć jakąś alternatywę w razie awarii.

Napisano

Mielismy na warsztacie dwie OB z przepinkami na wiazce do ECU (ominiecie IMMO), ale nigdy nie mialem czasu, zeby to przeanalizowac i spisac (a taka usluga kosztuje jakiejs 150 PLN).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Mielismy na warsztacie dwie OB z przepinkami na wiazce do ECU (ominiecie IMMO), ale nigdy nie

> mialem czasu, zeby to przeanalizowac i spisac

mnie chodzi o to, żeby sobie móc jakoś poradzić samemu jak będę kilka tyś km od domu, i padnie immo. Ale widać, chyba nie ma na to sposobu crazy.gif

Napisano

> mnie chodzi o to, żeby sobie móc jakoś poradzić samemu jak będę kilka tyś km od domu, i padnie

> immo. Ale widać, chyba nie ma na to sposobu

Niema przerabialem tydzien temu temat. Warto przy sobie miec kod PIN do auta wtedy dorobia Ci immo za 50zł zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Niema przerabialem tydzien temu temat. Warto przy sobie miec kod PIN do auta wtedy dorobia Ci immo

> za 50zł

tyle tylko, że ja takiego kodu do auta nie dostałem.

Napisano

> tyle tylko, że ja takiego kodu do auta nie dostałem.

Odzyskasz w ASO: 100-150 zł.

Napisano

> Odzyskasz w ASO: 100-150 zł.

dla porządku dodam że karta w której oryginalnie znajdują się kody nazywa się Car Pass i są w niej kody:

-klucza

-immobilizera

-radia/zmieniarki/nawigacji

brat

Napisano

> Odzyskasz w ASO: 100-150 zł.

Dokładnie 122zl brutto wink.gif

Napisano

> Mielismy na warsztacie dwie OB z przepinkami na wiazce do ECU (ominiecie IMMO), ale nigdy nie

> mialem czasu, zeby to przeanalizowac i spisac (a taka usluga kosztuje jakiejs 150 PLN).

W starych OB, przed któymś tam rokiem (pewnie 1996 czy coś) można było ominąć fabryczne immo łącząć bodajże 2 przewody przy kompie. Chodziło o zmostkowanie tego, co immo rozłączało.

Immo to było częścią alarmu i centralnego zamka, całość sterowana podczerwienią..

W nowszych OB oraz we wszystkich AF, AG, VB, itp itd z fabrycznym immo nie ma możliwości ominięcia immo samym kabelkowaniem. Trzeba zmienić zawartośc EEPROMu konfiguracyjnego w sterowniku silnika na opcję immo off.. Usługa ta kosztuje od 100 do 300 PLN.

Nie jest to trudne, ale podobnie jak z np z sim-lockami trzeba mieć odpowiednią bazę "wsadów"... Dlatego np ja się w to nie bawię, a dość często zdarza mi się kontakt z padniętym immo w oplu. Zanoszę poprostu sterownik do znajomego uzdrowiciela zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.