Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H, dwa pytania.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam dwa pytania co do Asterki H. 1. Czy silnik 1.8 125KM daje sobie dobrze radę z tym autkiem. Chcę taką Astre kupić z myślą o przeróbce na lpg. 2. Czy można dołożyć jakoś wskażnik temp do tego autka? bo brak tego wskaźnika to chyba jakieś lekkie przegięcie.

Napisano

> Witam, mam dwa pytania co do Asterki H. 1. Czy silnik 1.8 125KM daje sobie dobrze radę z tym

> autkiem. Chcę taką Astre kupić z myślą o przeróbce na lpg. 2. Czy można dołożyć jakoś wskażnik

> temp do tego autka? bo brak tego wskaźnika to chyba jakieś lekkie przegięcie.

125 KM pokojnie daje rade. Jeździ mniej wiecej jak diesel 120 KM tylko troche inaczej oddaje moc ale wiadomo że benzynka tak ma Co do wskaźnika to go olej i sie przyzwyczaj. Nie warto robić partyzantki.

Na upartego odczytasz temperature na wyświetlaczu jeśli będziesz miał BC i przejdzesz w menu serwisowe.

Napisano
  • Autor

> 125 KM pokojnie daje rade. Jeździ mniej wiecej jak diesel 120 KM tylko troche inaczej oddaje moc

> ale wiadomo że benzynka tak ma Co do wskaźnika to go olej i sie przyzwyczaj. Nie warto robić

> partyzantki.

> Na upartego odczytasz temperature na wyświetlaczu jeśli będziesz miał BC i przejdzesz w menu

> serwisowe.

Dzięki Kolego. Posiadam teraz Vectre B z silnikiem 1.8 X18XE1 115KM, wer sport z lpg i niechcę przesiadać się na coś słabszego. Miała być VC, ale jak się przejechałem VC z silnikiem 1.8 122KM to sie lekko zawiodłem, silnik gorzej się zbierał na benzynce niż mój na lpg. Więc padło na Astre H, chce zapodać instalke lpg i do przodu. Szkoda że tak ciężko spotkać Asterke z silnikiem 1.8 125KM, co do wskaźnika temp, to właśnie troszkę sie boję że np "zagotuję" silnik.

Napisano

> Witam, mam dwa pytania co do Asterki H. 1. Czy silnik 1.8 125KM daje sobie dobrze radę z tym

> autkiem. Chcę taką Astre kupić z myślą o przeróbce na lpg. 2. Czy można dołożyć jakoś wskażnik

> temp do tego autka? bo brak tego wskaźnika to chyba jakieś lekkie przegięcie.

Jak to możliwe że w nowoczesnym aucie nie ma wskaźnika temperatury silnika?

Napisano

> Jak to możliwe że w nowoczesnym aucie nie ma wskaźnika temperatury silnika?

Możliwe. Auta są robione coraz bardziej dla użytkownika-debila. Dopóki nie zapali ci się kontrolka od przegrzania silnika- masz jechać. Zapali się- masz stanąć i do serwisu. Sprawa wygląda zero-jedynkowo. Więcej- jako użytkownik wiedzieć nie musisz.

Ze wskaźnikiem temperatury dzieje się obecnie to, co kiedyś stało się ze wskaźnikiem ciśnienia oleju. manometr zastąpiono kontrolką wychodząc z założenia, że nie musisz znać konkretnej wartości.

Z resztą poszperaj w archiwum. było. i to nie raz. nie ma co tematu znowu ruszac.

Napisano

wskaźnika nie ma ale chyba jest jakaś kontrolka, któa gaśnie pewnie albo zapala się po osiągnięciu roboczej temperatury przez silnik.

Zresztą w AII jest wskazówka, którą i tak o kant d.. bo jak pisali znający się na rzeczy koledzy kiedyś te wskazania są celowo zafałszowane aby kierowca nie lukał co chwilę vzy za gorąco czy za zzimno bo by [motyla noga].. dostał. A tak w AG namaxa wychyla się na 90 C, a cały czas jest przed 90 i gitara.

pzdr

Napisano

A które silniki - z jakim oznaczeniem nie nadają się do LPG?

Napisano
  • Autor

> 1,4 90 KM i 1,8 125 KM

Coś chyba pomieszałeś.

Napisano

> Coś chyba pomieszałeś.

masz rację, źle przeczytałem pytanie -te raczej nadaja się do lpg

Napisano

> masz rację, źle przeczytałem pytanie -te raczej nadaja się do lpg

bardziej mi chodziło o oznaczenia silnika np XEP, XEL, bo chciałbym wiedzieć na przyszłość, bo AH to mój plan za 2 lata.

Napisano

> bardziej mi chodziło o oznaczenia silnika np XEP, XEL, bo chciałbym wiedzieć na przyszłość, bo AH

> to mój plan za 2 lata.

MSZ tylko Z18XE nadaje się pod LPG (ew. 2.0T ale auta z tym silnikiem to rzadkość),

brat

Napisano

Z18XE to też niestety rzadkość.

Szukam takiej od pół roku i nic confused.gif

Napisano

> Z18XE to też niestety rzadkość.

> Szukam takiej od pół roku i nic

W Polsce nie znajdziesz w dobrym stanie. Nawet u Niemców jest to rarytas. Cwiczyłem temat intensywnie bo też chciałem LPG ale z braku wyboru zdecydowałem sie na diesla. Ten silnik wyszedł z produkcji w II poł 2006 ale o ile sie nie myle juz od konca 2005 był równolegle robiony z z18xer

Napisano
  • Autor

> W Polsce nie znajdziesz w dobrym stanie. Nawet u Niemców jest to rarytas. Cwiczyłem temat

> intensywnie bo też chciałem LPG ale z braku wyboru zdecydowałem sie na diesla. Ten silnik

> wyszedł z produkcji w II poł 2006 ale o ile sie nie myle juz od konca 2005 był równolegle

> robiony z z18xer

No to ładnie oslabiony.gif Dziś testowałem 1.7 cdti 100KM i powiem że w miare to jedzie, tylko troche wydaje mi się głośny, ale to może dla tego że zawsze miałem benzynke.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.