Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy sprzęgło musi sie ułożyć?

Featured Replies

Napisano

Jak w tytule bylo robione sprzeglo doscisk tarcza lozysko. Czy to sie musi jakos ulozyc zeby zaczac pracowac jak trzeba?

pzdr

Napisano

Czy to sie musi jakos ulozyc zeby zaczac

> pracowac jak trzeba?

Chyba tak, bo jak w Astrze miałem taką wymianę to przez ok. 1000-2000km lekko szarpało, nie równo chwytało i w ogóle jakoś nieprzyjemnie działało. Później właśnie chyba się "ułożyło"

i wszystko było OK.

Napisano

> Czy to sie musi jakos ulozyc zeby zaczac

> Chyba tak, bo jak w Astrze miałem taką wymianę to przez ok. 1000-2000km lekko szarpało, nie równo

> chwytało i w ogóle jakoś nieprzyjemnie działało. Później właśnie chyba się "ułożyło"

> i wszystko było OK.

Ja wymieniałem sprzęgło w 2 autach - w matizie i yarisie... w obydwu po wymianie od razu sprzęgło pracowało prawidłowo... ale być może zależy to od jakości części? hmm.gif

Napisano

> Jak w tytule bylo robione sprzeglo doscisk tarcza lozysko. Czy to sie musi jakos ulozyc zeby zaczac

> pracowac jak trzeba?

> pzdr

Nie musi. Ma działać w 100% sprawnie.

Napisano
  • Autor

> trza odpowietrzyć wysprzęglik

hmm, nieodpowietrzony jak sie zachowuje?

Napisano

> Jak w tytule bylo robione sprzeglo doscisk tarcza lozysko. Czy to sie musi jakos ulozyc zeby zaczac

> pracowac jak trzeba?

Jakies 3 tygodnie temu wymienialem w doblo ,zrobilo juz od tego czasu z 2kkm - jak lapalo nisko tak lapie smile.gif

Napisano

> pracowac jak trzeba?

> pzdr

U mnie 2x sprzęgło valeo (w różnych silnikach) wpadało w wibracje zaraz po założeniu. Po kilku kkm ustawały.

Napisano
  • Autor

> U mnie 2x sprzęgło valeo (w różnych silnikach) wpadało w wibracje zaraz po założeniu. Po kilku kkm

> ustawały.

no u mnie mam nadzieje sie ulozy, dochodzi do tego zmaina dwu na jedno masa

Napisano

> U mnie 2x sprzęgło valeo (w różnych silnikach) wpadało w wibracje zaraz po założeniu. Po kilku kkm

> ustawały.

To samo miałem ostatnio w Lublinie 3.5t - na pusto dało się w miarę bez wibracji i szarpania ruszać, ale załadowanym - nie bardzo. Auto miało iść do reklamacji, ale trzeba było jeszcze 2 dni pojeździć (nie było innego wolnego auta a robota to robota...). W drugim dniu wieczorem wracałem do domu - miałem jeszcze na bazie zrzucić sprzęt z auta, żeby do serwisu poszło puste i nagle sprzęgło zaczęło działać dobrze.

Mimo to w warsztacie byłem - mówili coś o zaklinowanej sprężynie w docisku czy coś w ten deseń i że jeżeli już się "samo" naprawiło, to powinno być dobrze "na zawsze".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.