Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana sprzęgło w CCS a centrowanie;/

Featured Replies

Napisano

Witam, kończy mi się sprzęgło w CCS i chce wymienić cały komplet. Czytałem instrukcje i doczytałem że trzeba na końcu wycentrować tarczę trzpieniem centrującym. Czy jest na to jakiś sposób? Albo gdzie ewentualnie można kupić taki przyrząd? Nie znalazłem nic na ten temat w wyszukiwarce;/

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

Napisano

waleks przeglowy malucha jest tym przyrzadem. Ewentualnie cos, co wjdzie w wal korbowy z minimalnym luzem. A tak w ogole to wystarczy palcami ustawic i srzyniawejdzie na swojemiejsce. Sprawdzanie wielokrotnie.

Napisano
  • Autor

> waleks przeglowy malucha jest tym przyrzadem. Ewentualnie cos, co wjdzie w wal korbowy z minimalnym

> luzem. A tak w ogole to wystarczy palcami ustawic i srzyniawejdzie na swojemiejsce.

> Sprawdzanie wielokrotnie.

a da radę to ustawić palcami jeśli będę robić to pierwszy raz? Pojęcie jako takie mam

Napisano

> a da radę to ustawić palcami jeśli będę robić to pierwszy raz? Pojęcie jako takie mam

Przyłap docisk do koła zamachowego, następnie ustaw tarczę w miarę na środku i dokręć docisk.

Napisano

wałek skrzyni jest mocno sfazowany, więc nawet pomylisz się o te 3-4mm to wjedzie, chyba że masz turbo zeza zlosnik.gif

Napisano

> Przyłap docisk do koła zamachowego, następnie ustaw tarczę w miarę na środku i dokręć docisk.

Dokladnie tak jak mowi szary smile.gif Ja u siebie sciagalem sprzeglo chyba z 4 razy i zawsze w ten sposob centrowalem i nigdy nie bylo problemu smile.gif Pozdrawiam

Napisano

Mysmy wsadzali chromowany podnosnik przedniej maski i idealnie sie nadal rotfl.gifok.gif

Napisano
  • Autor

Dobra to dam rade:D, mam nadzieje że żadnych niespodzianek nie będzie.

Chce wymienić jeszcze wszystkie przeguby przy okazji. Zewnętrzne wiem jak bo już kiedyś wymieniałem a co z wewnętrznymi? One są wymienialne?

Na allegro nie widzę do kupienia a tam z reguły wszystkie części są.

Napisano

> Dobra to dam rade:D, mam nadzieje że żadnych niespodzianek nie będzie.

Jak zachwycisz docisk z tarczą do koła zamachowego, to po obwodzie są trzy miejsca gdzie widoczna jest tarcza. Ustaw ją tak, aby była w każdym z trzech miejsc tak samo względem docisku.

> Chce wymienić jeszcze wszystkie przeguby przy okazji. Zewnętrzne wiem jak bo już kiedyś wymieniałem

> a co z wewnętrznymi? One są wymienialne?

Oczywiscie ze są. Możesz nawet zaszaleć i dać większe od Punto - odniesiesz wrażenie, że masz mocniejsze przeguby wink.gif

Potrzebny będzie komplet - kielich i przegub z kamieniami - łożychami igiełkowymi ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.