Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy w uno są sworznie wymienne?

Featured Replies

Napisano

Jeszcze nie zerkałem, ale coś mi hałasuje.

Musze się zebrać ale jak znam życie trzeba będzie wymieniać grinser006.gif

Napisano

Tak są wymienne, kosztują wg różnych źródeł 25-40 zł

do ich wymiany musisz wyjąć wahacz

jeżeli masz stary wahacz lub nie lubisz się męczyć zalecam jego wymianę, koszt wahacza to kwota od 75 zł

miłej zabawy

Napisano

> Jeszcze nie zerkałem, ale coś mi hałasuje.

> Musze się zebrać ale jak znam życie trzeba będzie wymieniać

Pfffffffffffffffff bana mu za ten temat banned.gif

zlosnik2.gifbrawo.gifspineyes.gif

Napisano

Polecam opcję wymiany całego wahacza. Za nowy dałem ok. 50zł i bez zbędnej zabawy w wybijanie i wbijanie mam nowy. ok.gif

Napisano

> Polecam opcję wymiany całego wahacza. Za nowy dałem ok. 50zł i bez zbędnej zabawy w wybijanie i

> wbijanie mam nowy.

ale wahaczem za 50zł to ile km nabijesz? zlosnik.gif

Napisano

> ale wahaczem za 50zł to ile km nabijesz?

To różnie bywa. Ja kupiłem jakiś shit za chyba coś koło 80 zł w sklepie i wytrzymał do końca uniaka i nadal nadaje się do użytku. Było to coś koło 25kkm.

Napisano

> To różnie bywa. Ja kupiłem jakiś shit za chyba coś koło 80 zł w sklepie i wytrzymał do końca uniaka

> i nadal nadaje się do użytku. Było to coś koło 25kkm.

ja się zastanawiam nad wyminą całych na oryginalne ale tylko po to aby wytrzymały ok 100kkm

o ile się nie myle to Delphi

Napisano

> ja się zastanawiam nad wyminą całych na oryginalne ale tylko po to aby wytrzymały ok 100kkm

W seicento mam lewy oryginalny wahacz i ma już 180kkm. Prawy nie wytrzymał - pękła gumka oink.gif i woda zrobiła swoje.

> o ile się nie myle to Delphi

Leski kupował Delphi... I nie był zachwycony. Oryginał to raczej TRW.

Napisano

> ja się zastanawiam nad wyminą całych na oryginalne ale tylko po to aby wytrzymały ok 100kkm

> o ile się nie myle to Delphi

Ja miałem Delphi i nie wytrzymał 6 kkm angryfire.gif Guma była cała, ale jak rozebrałem sworzeń to w środku był proszek zamiast smaru i ruda już się dobrała. Teraz kupiłem sam sworzeń Moog (z nakrętką) i póki co trudno mi powiedzieć co i jak, bo zrobiłem na nim może ze 3 km hehe.gifok.gif

Napisano

Wg producenta nie są wymienne, ale da się wymienić same sworznie grinser006.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Wg producenta nie są wymienne, ale da się wymienić same sworznie

Dzięki za odp., w przyszły weekend będę musiał się zabrasć do roboty.

Napisano

> ale wahaczem za 50zł to ile km nabijesz?

Taki sam jak i te po 80 czy 100zł. (zależy tylko gdzie sie kupuje zlosnik.gif) , a skoro mowa o kilometrach to robiłem wahacz pół roku temu , do tej pory zrobiłem na nim coś ok. 10kkm i nic się nie dzieje. niewiem.gif. Drugi też tak wymieniałem (a raczej zrobił to mechanik) jakieś trzy lata temu - czyli przejechane ma co najmniej 50kkm i jest całkiem w porządku. ok.gif

Napisano

> Tak są wymienne, kosztują wg różnych źródeł 25-40 zł

> do ich wymiany musisz wyjąć wahacz

> jeżeli masz stary wahacz lub nie lubisz się męczyć zalecam jego wymianę, koszt wahacza to kwota od

> 75 zł

> miłej zabawy

Za sworzeń OCAPa dałem 25zł.

5kkm spokoju.

Nie wyjmowałem wahacza przy wymianie sworznia.

Napisano

> Za sworzeń OCAPa dałem 25zł.

> 5kkm spokoju.

> Nie wyjmowałem wahacza przy wymianie sworznia.

A jak żeś to zrobił, że tak zapytam...? spineyes.gifhmm.gif No chyba, że to nie w Uno grinser006.gif

Napisano

> A jak żeś to zrobił, że tak zapytam...? No chyba, że to nie w Uno

wkręcił Uno w imadło zlosnik.gif

Napisano

> A jak żeś to zrobił, że tak zapytam...? No chyba, że to nie w Uno

Odkręciłem sworzeń. Złapałem ciężkim imadłem wachacz i zablokowałem. Wybiłem stary. Wbiłem przez deskę nowy bo nie mam praski, dokręciłem i zabiłem nakrętkę.

niewiem.gif Gdzie tu trudność?

Napisano

> Odkręciłem sworzeń. Złapałem ciężkim imadłem wachacz i zablokowałem. Wybiłem stary. Wbiłem przez

> deskę nowy bo nie mam praski, dokręciłem i zabiłem nakrętkę.

> Gdzie tu trudność?

No jak ja się mocowałem ze swoim sworzniem to raczej takie coś jak opisujesz by nie przeszło grinser006.gif Chyba że tak jak maras pisze, całe Uno w imadło wkręcić hehe.gifok.gif

Napisano

To wszystko to pikuś w moim jakiś screwy.gif debilek cheftnął spawara dwa razy lewy sworzeń a prawy wymieniłem bez problemu

Napisano

> To wszystko to pikuś w moim jakiś debilek cheftnął spawara dwa razy lewy sworzeń a prawy

> wymieniłem bez problemu

Może gniazdo było już wyrobione i ktoś zrobił wersję niewymienną. Spróbuj szlifnąć kątówką spawy, może da się bez demolki je zneutralizować. Jednak jeśli zacznie się sytuacja komplikować, pozostaje kupić nowy wahacz.

Napisano

> To wszystko to pikuś w moim jakiś debilek cheftnął spawara dwa razy lewy sworzeń a prawy

> wymieniłem bez problemu

W moim czerwonym sworznie były punktowo złapane od dołu w trzech miejscach i nie wydaje mi się, że zrobił to jakiś debilek smirk.gif

Napisano

W moim na pewno jakiś screwy.gif bo było to dość nieudolnie zrobione ,wysterczył dremel z małą tarczą i sprawa załatwiona a gniazdo waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.