Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zagadkowe zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Normalnie zagadka

Dlaczego po zmianie ze seryjnych sprężyn przednich z 1.0 fire na -35 jamexy auto stoi jeszcze wyżej niż stało ? icon_eek.gif

biorąc jeszcze pod uwagę że silnik 1.6 cięższy to powstaje jeszcze wieksza zagadka : 893goodvibes.gif

Napisano

> biorąc jeszcze pod uwagę że silnik 1.6 cięższy to powstaje jeszcze wieksza zagadka

odpowiedź w pytaniu

Napisano
  • Autor

> jakie amortyzatory?

seryjne monroe dwuletnie

Napisano
  • Autor

> odpowiedź w pytaniu

czyli co im ciężej tym wyżej ?

Napisano

> seryjne monroe dwuletnie

hmm.gif

a stare springi długo miałeś? mój niebieski parch na serii olejowym amorze siedział niżej niż turbo na -40mm wink.gif

stara ori sprężyna jest miękka, i siada bardziej niż -35 które jest prawie niewidoczną glebą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a stare springi długo miałeś? mój niebieski parch na serii olejowym amorze siedział niżej niż turbo

> na -40mm

> stara ori sprężyna jest miękka, i siada bardziej niż -35 które jest prawie niewidoczną glebą

ile miały seryjne spingi to nie wiem ale 3 lata na pewno

na seryjnych po wrzuceniu silnika 1.6 to zniżył się ,

chciałem jeszcze troche niżej wiec pomyślałem wrzucę -35 i będzie idealnie , a tu szok zeby.GIF

Napisano

> ile miały seryjne spingi to nie wiem ale 3 lata na pewno

> na seryjnych po wrzuceniu silnika 1.6 to zniżył się ,

> chciałem jeszcze troche niżej wiec pomyślałem wrzucę -35 i będzie idealnie , a tu szok

No szok bo tak jak Ci piszą - jedynkowe były klapnięte... było nisko ale pewnie jazda beznadziejna, musiało dobijać na większych muldach. Teraz może ciut wyżej ale twardziej.

Napisano

> Normalnie zagadka

> Dlaczego po zmianie ze seryjnych sprężyn przednich z 1.0 fire na -35 jamexy auto stoi jeszcze wyżej

> niż stało ?

> biorąc jeszcze pod uwagę że silnik 1.6 cięższy to powstaje jeszcze wieksza zagadka :

To powiedz jeszcze jak gruby drut sprężyny masz w obu przypadkach.

Napisano
  • Autor

> No szok bo tak jak Ci piszą - jedynkowe były klapnięte... było nisko ale pewnie jazda beznadziejna,

> musiało dobijać na większych muldach. Teraz może ciut wyżej ale twardziej.

to co bym musiał zrobić żeby zniżyć ? krótsze amorki ? bo teraz w tyle gleba -40 a przód wysoko i komicznie wygląda.

Napisano
  • Autor

> To powiedz jeszcze jak gruby drut sprężyny masz w obu przypadkach.

jutro zmierze fi ale wydaje mi się że jamexy ciut grubsze

Napisano

> jutro zmierze fi ale wydaje mi się że jamexy ciut grubsze

I tu masz odpowiedź, gdybyś obniżał ze sprężyn takich jak z mojego, czyli sprężyn od 1.5 czy też 1.7D to pewnie poszedłby w dół. A tak masz efekt odwrotny. 275123014-zielony.gif

Napisano

A porównywałeś obydwie sprężynki na wysokość. Tzn jak bardzo niższy jest jamex od 1.0. Powiem ci jedno. ja też schodziłem z 1.0 na -40 i do góry napewno nie poszedł. Może ten cały Jamex to jakaś totalna buba się zrobiła

Napisano
  • Autor

> A porównywałeś obydwie sprężynki na wysokość. Tzn jak bardzo niższy jest jamex od 1.0. Powiem ci

> jedno. ja też schodziłem z 1.0 na -40 i do góry napewno nie poszedł. Może ten cały Jamex to

> jakaś totalna buba się zrobiła

porównywałem i jamex jest niższy

Napisano

> to co bym musiał zrobić żeby zniżyć ? krótsze amorki ? bo teraz w tyle gleba -40 a przód wysoko i

> komicznie wygląda.

Nie, krótsze amory nie obniżą.

A powiedz mi, opuściłeś z lewarka tylko czy jeździłeś już? Bo może nie jeździłeś i ono tak stoi po lewarku jeszcze? cfaniaczek.gif

Napisano

> porównywałem i jamex jest niższy

No to bankowo kwestia grubości i twardości drucika. Pojeździj trochę może sie ułoży i dupnie w dół zlosnik.gif

Napisano

> No to bankowo kwestia grubości i twardości drucika. Pojeździj trochę może sie ułoży i dupnie w dół

Przeleci 160 przez tory i dupnie rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Nie, krótsze amory nie obniżą.

> A powiedz mi, opuściłeś z lewarka tylko czy jeździłeś już? Bo może nie jeździłeś i ono tak stoi po

> lewarku jeszcze?

już tydzień śmigam na nich i nic w dół nie idzie crazy.gif

Napisano

> już tydzień śmigam na nich i nic w dół nie idzie

A mnie się już wielokrotnie ludzie pytali czy obniżany, bo tak wygląda np. przy Fenixowym rotfl.gif a on na serii stoi zeby.GIF

Napisano

sprężyny z 1.0 był już do wywalenia , a nowe -35 dopiero się ułożą ok.gif ale to może potrwać i okaże się po roku że i tak będzie wwyżęj palacz.gif

Po za tym kto kupuje jamexy facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> sprężyny z 1.0 był już do wywalenia , a nowe -35 dopiero się ułożą ale to może potrwać i okaże

> się po roku że i tak będzie wwyżęj

> Po za tym kto kupuje jamexy

to nie wiem czy nie wróce z powrotem na serie

Napisano

seria 1.0 jest dość niska, zwłaszcza z końcówki produkcji zeby.GIF jakby co mam takowe z nalotem niecałe 100 kkm, możesz zobaczyć jak CI na nich będzie stał, ale obstawiam ze nisko (są bardzo, bardzo miękkie)

Napisano

> seria 1.0 jest dość niska, zwłaszcza z końcówki produkcji jakby co mam takowe z nalotem niecałe

> 100 kkm, możesz zobaczyć jak CI na nich będzie stał, ale obstawiam ze nisko (są bardzo, bardzo

> miękkie)

I to jest tak samo odpowiednie do 1.6 jak tanie paliwo kupione od "mietka" z ulicy sciana.gifcfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> I to jest tak samo odpowiednie do 1.6 jak tanie paliwo kupione od "mietka" z ulicy

hehe.gif co racja to racja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.