Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zatankowałem złe paliwo

Featured Replies

Napisano

Zatankowałem dzisiaj lpg na inne stacji niż zwykle i zaczęły się problemy.

Samochód nie ma mocy, trzęsie się i mruga kontrolka check-engine.

Po przełączeniu na Pb objawy ustają.

Być może to przypadek i właśnie akurat teraz padły świece/kable/cokolwiek ale nie chce mi się wierzyć, że do południa było ok, a później, po tankowaniu postanowiło się spierdzielić.

Pytanie:

-czy można jechać na stację, powiedzieć, że jest problem i żądać spuszczenia paliwa i zwrotu kosztów? (paragon mam)

-czy można poinformować jakiś wydział/urząd o zaistniałem sytuacji i poprosić o kontrolę?

-jeśli odpowiedź na powyższe jest negatywna, to co kurde robić? zlosnik.gif

Mój gazownik ma terminy na miesiąc do przodu. W tym okresie samochodu oczywiście potrzebuję. Pakować się z kolei w koszty i diagnozować+wymieniać jakieś głupoty też mi się nie uśmiecha (zwłaszcza, że świece i kable są stosunkowo świeże). Pal licho 70zł wydane na tankowanie - mogę je wysłać w eter i zatankować gdzie indziej, ale z drugiej strony, dla czystej zasady wolałbym nie puszczać tego 'luzem'. Zwłaszcza, że kilka lat temu zatankowałem również na tej stacji innym samochodem i było to początkiem batalii pt: "zgadnij co się popsuło".

Dla zainteresowanych: stacja Luk-oil w Łodzi na skrzyżowaniu Kopcińskiego / Narutowicza.

Żeby było śmiesznie zawsze tankuje na stacji Luk-oil kilometr dalej (skrzyżowanie marszałków) i wszystko jest ok.

Napisano
  • Autor

> -czy można poinformować jakiś wydział/urząd o zaistniałem sytuacji i poprosić o kontrolę?

Znalazłem informację: klik

"Skargę można złożyć pisemnie do IH (plac Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa, skr. pocztowa 247), telefonicznie (nr tel. 0-22 55 60 419), a także wypełnić formularz na stronie www.uokik.gov.pl. W ciągu 3 miesięcy stacja zostanie skontrolowana, a autor skargi otrzyma informację o wyniku kontroli. Ponadto informacje te trafią na listę skontrolowanych stacji dostępną na www.giih.gov.pl."

Wspomniany formularz jest tutaj

Napisano

> Znalazłem informację: klik

> "Skargę można złożyć pisemnie do IH (plac Powstańców Warszawy 1, 00-950 Warszawa, skr. pocztowa

> 247), telefonicznie (nr tel. 0-22 55 60 419), a także wypełnić formularz na stronie

> www.uokik.gov.pl. W ciągu 3 miesięcy stacja zostanie skontrolowana, a autor skargi otrzyma

> informację o wyniku kontroli. Ponadto informacje te trafią na listę skontrolowanych stacji

> dostępną na www.giih.gov.pl."

> Wspomniany formularz jest tutaj

Czyli co wynika z tych wszystkich artów, ze ze by udowodnić im złe paliwo to mamy jeden wielki problem....

Napisano

> Zatankowałem dzisiaj lpg na inne stacji niż zwykle i zaczęły się problemy.

> Samochód nie ma mocy, trzęsie się i mruga kontrolka check-engine.

> Po przełączeniu na Pb objawy ustają.

> Być może to przypadek i właśnie akurat teraz padły świece/kable/cokolwiek ale nie chce mi się

> wierzyć, że do południa było ok, a później, po tankowaniu postanowiło się spierdzielić.

> Pytanie:

> -czy można jechać na stację, powiedzieć, że jest problem i żądać spuszczenia paliwa i zwrotu

> kosztów? (paragon mam)

> -czy można poinformować jakiś wydział/urząd o zaistniałem sytuacji i poprosić o kontrolę?

> -jeśli odpowiedź na powyższe jest negatywna, to co kurde robić?

> Mój gazownik ma terminy na miesiąc do przodu. W tym okresie samochodu oczywiście potrzebuję.

> Pakować się z kolei w koszty i diagnozować+wymieniać jakieś głupoty też mi się nie uśmiecha

> (zwłaszcza, że świece i kable są stosunkowo świeże). Pal licho 70zł wydane na tankowanie -

> mogę je wysłać w eter i zatankować gdzie indziej, ale z drugiej strony, dla czystej zasady

> wolałbym nie puszczać tego 'luzem'. Zwłaszcza, że kilka lat temu zatankowałem również na tej

> stacji innym samochodem i było to początkiem batalii pt: "zgadnij co się popsuło".

> Dla zainteresowanych: stacja Luk-oil w Łodzi na skrzyżowaniu Kopcińskiego / Narutowicza.

> Żeby było śmiesznie zawsze tankuje na stacji Luk-oil kilometr dalej (skrzyżowanie marszałków) i

> wszystko jest ok.

Wspolczuje... ja sobie ostatnio w ten sposob rozpieprzylem instalacje...

Wymienilem reduktor, filtry gazu, a jeszcze wszystko nie chodzi tak jak powinno - szykuje sie wymiana wtryskiwaczy...

Niestety, ale nie jestes w stanie nic zrobic - nie udowodnisz, ze to u nich zatankowales gowniany gaz frown.gif

Napisano

> Dla zainteresowanych: stacja Luk-oil w Łodzi na skrzyżowaniu Kopcińskiego / Narutowicza.

> Żeby było śmiesznie zawsze tankuje na stacji Luk-oil kilometr dalej (skrzyżowanie marszałków) i

> wszystko jest ok.

Wczoraj był na Onecie artykuł także o Lukoilu, tylko, że w Poznaniu. Woda zamiast gazu:

więcej tutaj

Napisano

> Zatankowałem dzisiaj lpg na inne stacji niż zwykle i zaczęły się problemy.

> Samochód nie ma mocy, trzęsie się i mruga kontrolka check-engine.

Powiem ci że mam takie same objawy , zastanawiam się czy to nie wina "letniego" gazu tzn. zimowy jest bardziej kaloryczny a teraz gdy jest zimno to letni może już nie spełniać swojego zadania hmm.gif

niewiem.gif

Napisano

> Wczoraj był na Onecie artykuł także o Lukoilu, tylko, że w Poznaniu. Woda zamiast gazu:

> więcej tutaj

na śląsku kilka stacji Lukoila miało złe parametru sprzedawanych paliw (któraś tam kontrola w tym roku)... kiedyś zatankowałem u nich PB to spalanie było od razu większe o prawie litr...

omijam te stacje szerokim Łukiem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.