Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pdłączenie Euroscan

Featured Replies

Napisano

Witam czy ma ktoś może schemat podłączenia pinów pod złącze diagnostyczne fiata mk1 3-pinowe?

Czy zadziała mi interfejs euroscana na starym laptopie z dwoma wtykami COM z czego jeden jest LPT z przejściówka na COM?

Napisano

> Witam czy ma ktoś może schemat podłączenia pinów pod złącze diagnostyczne fiata mk1 3-pinowe?

> Czy zadziała mi interfejs euroscana na starym laptopie z dwoma wtykami COM z czego jeden jest LPT z

> przejściówka na COM?

Nie istnieja przejscowki z LPT na COM. Pierwszy port jest rownoleglym, a drugi szeregowym. Ta przejsciowka ktora masz, to pewnie jest COM z DB25 na DB9, czyli z duzego COM'a na malego.

Napisano
  • Autor

> Nie istnieja przejscowki z LPT na COM. Pierwszy port jest rownoleglym, a drugi szeregowym. Ta

> przejsciowka ktora masz, to pewnie jest COM z DB25 na DB9, czyli z duzego COM'a na malego.

ok czy w takim razie to zadziała czy nie??

mam coś takiego dokładnie

AT-Serial-DB9-DB25.jpg

Napisano

> ok czy w takim razie to zadziała czy nie??

> mam coś takiego dokładnie

Nie zadziala. Jesli chcesz uruchomic euroscan'a na laptopie, to musisz dokupic kontroler COM w postaci karty PCMCIA.

Napisano
  • Autor

> Nie zadziala. Jesli chcesz uruchomic euroscan'a na laptopie, to musisz dokupic kontroler COM w

> postaci karty PCMCIA.

a ma ktoś schemat podłączenia pinów do wtyczki diagnostycznej fiata 3-pinowej?

Napisano

> a ma ktoś schemat podłączenia pinów do wtyczki diagnostycznej fiata 3-pinowej?

A to potrzeba jakis specjalny schemat do podlaczenia dwoch pinow do trojpinowego gniazda? zeby.GIF

Trzymajac wtyczke zapieciem do gory wtykasz piny w skrajne otwory w kolejnosci L-K. Ot i cala "fizolofia" ok.gif.

Napisano

> A to potrzeba jakis specjalny schemat do podlaczenia dwoch pinow do trojpinowego gniazda?

> Trzymajac wtyczke zapieciem do gory wtykasz piny w skrajne otwory w kolejnosci L-K. Ot i cala

> "fizolofia" .

A to w fiacie mk1 sie L wpina? L ma byc chyba zwarte i nie uzywane w Euroscanie w przypadku fiatow

Napisano

> a ma ktoś schemat podłączenia pinów do wtyczki diagnostycznej fiata 3-pinowej?

Zobacz czy do tej 3 pinowej wtyczki dochodza rzeczywiscie 3 kabelki. Bo moze sa tylko 2- wtedy jeden otwor mniej do wyboru- tzn bedzie tylko masa i K a zaisilanie z + aku sobie pociagniesz. Tak przynajmniej jest w Bravie

284173784-euroscan_jak.jpg

Na obrazku 1 to K, 2 to masa (zdjecie gniazd w Bravie ale mysle ze bedzie analogia)

A najlepiej to sprawdz czy FiatEcuscan obsluguje twoj samochod. Jesli tak kup sobie VAGa oraz przejsciowke na 3 piny fiata - koszt wszystkiego kolo 100 PLN- mniej niz przejsciowki PCMCIA na com a rozwiazanie bardziej wspolczesne:). No chyba ze potrzebujesz wersje komercyjna FES - wtedy dolicz 49 EURO

post-36264-14352509675731_thumb.jpg

Napisano

Fiat ECUscan z ELM/VAG nie robi punciaków mk1. Co najwyżej sterownik poduszek tylko ogarnia. Tylko zwykły euroscan 2xCOM albo examiner pozostaje.

Napisano

> dokupić kontroler COM w postaci karty PCMCIA.

To ja mam pytanie czy macie może jakieś sprawdzone kontrolery z wyjściem na 2x COM hmm.gif

Napisano

> To ja mam pytanie czy macie może jakieś sprawdzone kontrolery z wyjściem na 2x COM

SILICOM. Ale podobno 2 razy COM nie na wszystkich laptopach dziala frown.gif. Ja uzywam jednoportowej (COM + Ethernet). Pod Dosem dziala bez zarzutu (trzeba przed uruchomieniem powylaczac wszystko co mozliwie w biosie - np modem wew itp). Wada - dostarczone sterowniki nie dzialaly pod Windowsem XP.

Napisano

> SILICOM. Ale podobno 2 razy COM nie na wszystkich laptopach dziala . Ja uzywam jednoportowej (COM

> + Ethernet). Pod Dosem dziala bez zarzutu (trzeba przed uruchomieniem powylaczac wszystko co

> mozliwie w biosie - np modem wew itp). Wada - dostarczone sterowniki nie dzialaly pod

> Windowsem XP.

A co z Vistą bo taki system posiadam na swoim lapku hmm.gif

Napisano

> A co z Vistą bo taki system posiadam na swoim lapku

Zapewne tez nie dziala. Za to w czystym dosie bez problemu - robisz sobie bootowalnego pendrive albo CD z DOS i laptop dziala jak PC za dawnych lat z czasów starego DOOMa i Nortona Commandera:)

Napisano

> A to w fiacie mk1 sie L wpina? L ma byc chyba zwarte i nie uzywane w Euroscanie w przypadku fiatow

O RLY? Zatem w nieprawidlowy sposob acz z powodzeniem diagnozuje Euroscanem stare fiaty od kilku lat rotfl.gif.

Napisano

> A co z Vistą bo taki system posiadam na swoim lapku

Tylko nagi DOS i tylko karta 1xCOM, np. Argosy.

Napisano

> tylko karta 1xCOM, np. Argosy.

zalezy od kompa. u mnie nie bylo wolnego przerwania i zeby karta z 1 comem dzialala musialem wywalic plytke modemu telefonicznego. moze dla dwoch COMow trzeba jeszcze cos odlaczyc... jak sie da i jest co.

Napisano

> zalezy od kompa. u mnie nie bylo wolnego przerwania i zeby karta z 1 comem dzialala musialem

> wywalic plytke modemu telefonicznego. moze dla dwoch COMow trzeba jeszcze cos odlaczyc... jak

> sie da i jest co.

2x com silicom + asus PRO60, XP Prof z dosboxem i wszystko smiga bez zadnych kombinacji smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.