Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co możecie powiedzieć o silniku 1.4 16V 100KM ???

Featured Replies

Napisano

Znalazłem Ibizę z w/w silnikiem. Kiedyś coś mi się obiło o uszy, że 1.4 podobno lubi brać olej, ale wówczas nie wnikałem w to jakoś specjalnie zlosnik.gif.

Jaką opinią cieszy się ta jednostka, czy ma jakieś wady i czy ogólnie jest warta polecenia hmm.gif?

Pozdrawiam smile.gif.

Napisano

> Jaką opinią cieszy się ta jednostka, czy ma jakieś wady i czy ogólnie jest warta polecenia ?

Fatalną, ma same wady i nie jest warta polecenia.

wazniak.gif

W tej opinii nie ma żadnej ironii. Po prostu zaufaj użytkownikowi słabszej wersji tego silnika i nie zawracaj sobie nim głowy.

Napisano
  • Autor

> Fatalną, ma same wady i nie jest warta polecenia.

> W tej opinii nie ma żadnej ironii. Po prostu zaufaj użytkownikowi słabszej wersji tego silnika i

> nie zawracaj sobie nim głowy.

No dobrze, ale przydałoby się jednak trochę konkretów zlosnik.gif.

Napisano

> No dobrze, ale przydałoby się jednak trochę konkretów .

podobno trzeba to zalewać Pb98 i wzrost mocy czuć tylko w górnym zakresie obrotów kiedy to już w 1,4-75km moc przestaje wzrastać ( czyli pow. 5.000obr/min ) to 1,4-100km kręci się zdecydowanie lepiej .

przy normalnej jeździe prawie nie czuć różnicy

Napisano

> No dobrze, ale przydałoby się jednak trochę konkretów .

Czy zamarzająca odma, stukające po kilkudziesięciu tyś. kilometrów tłoki (robi się luz), padające jak muchy skrzynie biegów (wprawdzie nie silnik, ale wiadomo), zużycie oleju 1l/1000km (nie we wszystkich egzemplarzach) to wystarczające powody???

Bardziej konkretne konkrety znajdziesz w archiwum. zlosnik.gif

Poza zużyciem oleju wszystko przetestowałem "na własnej skórze". sick.gifbuu.gif

Napisano

Jezdziłem dosc sporo lupkiem mojej byłej z tym silnikiem . Jakis mega szybki to on nie jest - momentu ma niewiele wiecej- a moze wrecz podobnie co wersja 75 km, Co do awaryności to jakis wiekszych jazd z nim nie było- poza stukaniem w skrzynii i faktycznie lekkim zuzyciem oleju - tak litr/ 5-7 kkm

Napisano

mało elastyczny na niskich i średnich obrotach jak nie będziesz przekraczał 4,5krpm to 75tka Cię objedzie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.