Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawiasy schowka Astra G

Featured Replies

Napisano

Urwałem drugi zawias ze schowka pasażera angryfire.gif(pierwszy dawno temu),na allegro są takie zawiasy za około 30 zł lecz nie wiem jak wyjąć te stare z drzwiczek aby ich nie uszkodzić.

Przerabiał ktoś ten temat ?? hmm.gif

Napisano

> Urwałem drugi zawias ze schowka pasażera (pierwszy dawno temu),na allegro są takie zawiasy za

> około 30 zł lecz nie wiem jak wyjąć te stare z drzwiczek aby ich nie uszkodzić.

> Przerabiał ktoś ten temat ??

hmm podaj jakiś link jak także bym u siebie wymienił jeśli jest to do dostania, bo teraz cały czas mam podświetlany schowek nawet jak jest zamknięty.

Napisano
  • Autor

> hmm podaj jakiś link jak także bym u siebie wymienił jeśli jest to do dostania, bo teraz cały czas

http://allegro.pl/oryginalny-zestaw-zawiasow-schowka-astra-g-i1200822409.html

Właściwie to nie są zawiasy tylko ograniczniki otwarcia.

U mnie to wygląda tak jak na zdjęciu ale nie wiem jak podważyć te urwane.

post-65827-14352509686794_thumb.jpg

Napisano

> Urwałem drugi zawias ze schowka pasażera (pierwszy dawno temu),na allegro są takie zawiasy za

> około 30 zł lecz nie wiem jak wyjąć te stare z drzwiczek aby ich nie uszkodzić.

miałem niedawno ten sam problem, patrząc na konstrukcję nowych które miałem w ręce po prostu energicznie pociągnąłem tak aby ten mały ząbek 'A' wyskoczył z wieka jednocześnie traktując ząbek 'B' jako punkt podparcia, nic się nie uszkodziło choć siły trochę trzeba użyć, montaż nowych jest łatwiejsza niż demontaż starych,

284179330-MOCOWANIESCHOWKA_1.JPG

brat

Ps. jeżeli masz gdzieś po drodze salon opla to nie kupuj na allegro bo z wysyłką jest drożej niż w ASO, ze 2-3 miesiące temu kupiłem w Wawie w Dixi Car te ograniczniki za 31zł.

post-98214-14352509689509_thumb.jpg

Napisano

Sam bede musial sie wybrac do ASO po te zawiasy. Jeden mam polamany, a drugi jeszcze jakos sie trzyma. Nie wiedzialem ze sa to elementy wymienne.

Napisano

Tak jak kolega napisał wyżej, "wyrywasz" obracając do siebie i na dół. Ja wyciągając akurat ułamałem ten zaczep w punkcie A, ale przecież i tak poszedł stary do śmieci. Raczej nie powinieneś uszkodzić drzwiczek przy okazji wymiany.

Napisano

też kombinerkami wyjmowałem, tylko w aso wrocław za zawias krzyknęli 120zł yikes.gif, dlatego mam z allegro

Napisano

> też kombinerkami wyjmowałem, tylko w aso wrocław za zawias krzyknęli 120zł

cena cennikowa tego to coś 32zł więc albo ich pogięło mlot.gif albo sprawdzili nie tę część co trzeba,

brat

Napisano

I tak je wyrzucisz przecież zlosnik.gif

Ja od momentu kupna jeden miałem połamany i jak połamałem drugi, zakupiłem na allegro. Teraz kawke mozna postawić podczas jazdy food.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.