Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek oleju napędowego - skąd????

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ostatnio zauważyłem, że moja Astra II (1,7 DTI ISUZU 2000r) zostawia drobne plamy na asfalcie. Kiedy wszedłem na kanał faktycznie pod silnikiem jest mokro. Początkowo wydawało mi się ,że to olej ale gdy dotknąłem kropel (powstałych po wycieku) okazało się że jest to ropa. Skąd może tak wyciekać? Pod filtrem paliwa jest ok. Po wytarciu do sucha korpusu silnika od spodu i zajrzeniu po kilku dniach wydawało mi się, że sączy spod filtra oleju. Cięzko jednak sprawdzić na 100% bo ciężko cokolwiek zobaczyć - kto zna silnik 1.7 DTI wie o czym mówię. Jeśli ktoś z Was spotkał się kiedyś z czymś takim to poradźcie coś. Dodam na koniec, że jeśli chodzi o spalanie to nie zauważyłem szybszego ubywania paliwa.

Paweł

Napisano

Sprawdź czy nie ma wycieków z pompy wtryskowej, a dokładnie z zaworu TCV, który jest zaznaczony czerwonym kółkiem na zdjęciu:

65_1260036475.jpg

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy nie ma wycieków z pompy wtryskowej, a dokładnie z zaworu TCV, który jest zaznaczony

> czerwonym kółkiem na zdjęciu:

Dzięki - sprawdzę.

Pozdrawiam

Paweł.

Napisano

> Dzięki - sprawdzę.

> Pozdrawiam

> Paweł.

Mam chyba to samo. Dodatkowo trochę śmierdzi ropą w kabinie.

Na allegro takie czujniki po 450 zł ale trzeba zamontować w serwisie

autoryzowanym opla lub denso bo utrata gwarancji.

Potrzebuje namiar na serwis w Łodzi lub w okolicach, który będzie wiedział o co chodzi

(nie będzie regenerował pompy od razu) i nie zedrze ze mnie dużo kasy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Robiłeś coś z tym wyciekiem ?

Napisano

Przerabiałem to myjesz elektrozawór, wtyczkę. Wypełniasz gniazdo elektrozaworów silikonem do silników, wciskasz odczekasz 3-6godz. odpalasz i zapominasz o nim. Zaoszczędzasz parę stówek. Też się obawiałem o przejście prądu ale wiele ludzi, ja również zastosowało tą metodę i nie ma problemu. Tam jest niskie ciśnienie. Polecam, Pozdrawiam.

Napisano

> Potrzebuje namiar na serwis w Łodzi lub w okolicach, który będzie wiedział o co chodzi

> (nie będzie regenerował pompy od razu) i nie zedrze ze mnie dużo kasy.

zdecydowanie ODRADZAM zakład przy ul. Sikorskiego (numer chyba 52); cieszą się że mają myjkę ultradźwiękową więc wszystkie naprawy sprowadzają do regeneracji - z tym że ceny takie że sam bym sobie taką myjkę mógł kupić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.