Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czeszczenie wtrysku specyfikiem do baku a efekty - niższamoc

Featured Replies

Napisano

Witam wlałem w wakacje k2 benzin do baku :

http://www.k2.com.pl/index.php?option=co...&Itemid=154

Wszystko było ok był troszke słabszy ale sie to unormowało i spala 1l/100 mniej z 7 do 6 l zszedł na mieściegrinser006.gif.

Dziś znów wlałem jak zaleca producent, na pełny bak 1 butelkę 50ml.

Auto stało się słabsze na 4, 5 biegu dłużej sie rozpędza, z rury wyd nawet przy 60C silnika leci para po przegazowaniu i woda, wcześniej bez preparatu nawet w lato na zimnym nie pluł wodą.

Efekt po k2:

Gdy jest już ciepły, i to nie z rana a ok godz 14, chodzi ciszej i płynniej z wydechu leci woda i po przegazowaniu para.

po specyfiku na pełnym baku robię ok 620km a wcześniej ok 520km czyli pali o ok 1l mniej wink.gif.

Więc tu pytanie czy spadek mocy na 4,5 biegu jest efektem spalania się syfu z baku przez praparat i po wyjeżdżeniu baku odzyska swoją moc?? .

Bo jak zakładam preparat działa podobnie jak denatarat tyle ze do tego czysci wtrysk.

Napisano

to wszystko o kant du.. rozbić

jeśli zalewałeś żur to możesz czyścić wtrysk

ale jak paliwo jest normalne to nie ma prawa się zabrudzić

ja nie czyściłem przez 11lat wtrysków ani nic i w baku była czystka - to samo tyczy się jeździe na rezerwie bo niby syf z baku zaciąga (tak jeśli ktoś leje rzygowine)

Napisano
  • Autor

Do seicenta wlałem i nic troszku mocniejsze lepsza praca na luzie.

A do Una troszku słabszy kopci z rury i kapie woda z wydeszu.

Więc w baku musiał być syf,woda i teraz go spala.

W wakacje gdy wlałem i wyjeździłem bak wszystko wrociło do normy i było Uno troszku mocniejsze.

Więc wlałem jeszcze raz benzina żeby wszystko przeczyścił.

Tyle że dziwny efekt gdy specyfik jest w baku silnik ma lepsze obroty chodzi płynniej na luzie a gdy spalisz cały bak znów są obroty niby równe ale nie nma tej kultury co z specyfikiem.

A owszem zgodzę się z Tobą że to mało co daje wlałem to by przepaliło mi syf i wodę zamiast denaturatu.

Lecz są i plusy auto z 7l100km spala 6 na mieście także cos pomogło .Bo na całym baku zrobię ok 100km więcej.

Napisano

> Do seicenta wlałem i nic troszku mocniejsze lepsza praca na luzie.

jezu jak auto może stać się mocniejsze po wlaniu dodatku czyszczącego sciana.gif

czym sie objawia lepsza praca na luzie? icon_rolleyes.gif

> A do Una troszku słabszy kopci z rury i kapie woda z wydeszu.

nie odmienia się wyrazu "Uno" sciana.gif

i co to ten wydesz?

> Więc w baku musiał być syf,woda i teraz go spala.

no jasne bo przedtem wody i syfu nie spalił clown.gif

zresztą syfu nie będzie dopóki nikt nie wleje brudnego paliwa albo nie wrzuci czegoś do wlewu

zreszta woda nie miesza się z benzyna więc pompka nie zaciąga tego co a górze tylko to co na dole

> W wakacje gdy wlałem i wyjeździłem bak wszystko wrociło do normy i było Uno troszku mocniejsze.

byłes na hamowni i sprawdziłeś to?

coś mi się zdaję że to efekt psychologiczny

> Więc wlałem jeszcze raz benzina żeby wszystko przeczyścił.

po kiego wuja? sciana.gif

> Tyle że dziwny efekt gdy specyfik jest w baku silnik ma lepsze obroty chodzi płynniej na luzie a

> gdy spalisz cały bak znów są obroty niby równe ale nie nma tej kultury co z specyfikiem.

na paliwie 98 oktanów silnik pracuje miękko bo benzyna nie spala się tak gwałtownie, może po dodaniu specyfiku oktany rosną hmm.gifzlosnik.gif

> A owszem zgodzę się z Tobą że to mało co daje wlałem to by przepaliło mi syf i wodę zamiast

> denaturatu.

tak jak pisałem wcześniej po 11latach w baku nie było żadnego syfu i wodu

> Lecz są i plusy auto z 7l100km spala 6 na mieście także cos pomogło .Bo na całym baku zrobię ok

> 100km więcej.

na spalanie mogło złożyć się tysiac czynników

także nie pisz że jak wlałeś mega specyfik to auto pali mniej

bo jakby wlać go pół baku to auto paliło by 2l na 100km

Napisano
  • Autor

Na specyfiku Uno kopci z wydechu po przegazowaniu i przez pierwsze ok 6 km leci woda z rury, do tego na specyfiku w baku jest troszku słabszy na 4,5 biegu dłużej się zbiera - efekt spalania syfu,wody ?.

Napisano

> Na specyfiku Uno kopci z wydechu po przegazowaniu i przez pierwsze ok 6 km leci woda z rury, do

> tego na specyfiku w baku jest troszku słabszy na 4,5 biegu dłużej się zbiera - efekt spalania

> syfu,wody ?.

niech ktoś inny podejmnie się wyjaśnienia bo ja nie ogarniam facepalm.gif

Napisano

> żadnego syfu i wodu

> niech ktoś inny podejmnie się wyjaśnienia bo ja nie ogarniam

Ty może faktycznie idź odpocząć, bo sam zaczynasz bredzić 275490107-glaszcze.gifrotfl.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Czy kopcenie z wydechu i kapanie wody z wydechu dłużej niż zwykle, jest efektem spalania syfu z baku? prościej się nie da grinser006.gif.

Napisano

> Czy kopcenie z wydechu i kapanie wody z wydechu dłużej niż zwykle, jest efektem spalania syfu z

> baku? prościej się nie da .

kopcenie i kapanie z wody z wydechu jest efektem pogody zlosnik.gif Teraz są zimne noce i niestety para wodna się skrapla. Jak samochód postoi przez noc na dworze to rano jest cały mokry. 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Ty może faktycznie idź odpocząć, bo sam zaczynasz bredzić

wpysk.gif

Napisano
cfaniaczek.gif Nasadziłeś byków to się teraz nie rzucaj zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif
Napisano

> Nasadziłeś byków to się teraz nie rzucaj

bo na szybciocha pisane 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> bo na szybciocha pisane

Trzeba się pilnować się zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Trzeba się pilnować się

no coś słabo Ci idzie rotfl.gif

banned.gif

Napisano

> no coś słabo Ci idzie

Ale ja to specjalnie napisałem wpysk.gif wiedziałem, że się czepniesz wpysk.gif

Napisano

> Ale ja to specjalnie napisałem wiedziałem, że się czepniesz

jak rzep biglaugh.gif

Napisano

> jak rzep

nono.gifwpysk.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> dobra EOT bo

ok.gif

Napisano

z dodatków to TYLKO STP. Polecam do LPG. Pięknie czyści wtryski, potwierdzam lanie wody z tłumika... STP ją absorbuje i pozwala się jej jakby spalić i odparować, stąd możliwy spadek mocy (na wodzie auto nie jedzie)... To dobry objaw. Najlepiej było by wywalić paliwo do zera (odessać ze zbiornika do sucha, albo wyśmigać chociaż... I potem do pełna dobrego paliwka... Będzie dobrze cool.gif

Napisano
  • Autor

Wtrysk ok, głównie szło o to by zaniżyć spalanie.

Wcześniej palił ok 7l teraz ok 6l.

Wcześniej na baku pod korek zrobił ledwo 540km a tera ok 640km.

Co do mocy to auto odzyskało swoją moc po wypaleniu baku z dodatkiem.

o 1l spadło spalanie wink.gif 6l miasto zawszena bak wychodzi 60% miasto 40-80kmh, 40 trasa ok 90- 140kmh . Iciagle pali 6- 6,1l po czyszczeniu a wcześniej ok 7l-7,1.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.