Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za wysokie obroty biegu jałowego

Featured Replies

Napisano

Obiekt nerwów - Uno 1996 silnik wsadzony 1.1(aparat zapłonowy normalny) monowtrysk bosch.

Objaw - Po odpaleniu wchodzi na wysokie obroty i na nich pozostaje.

Wyeliminowane powody - silniczek krokowy pod baterią śmiga super to nie jego wina, to komputer go wypycha, błędów brak (sprawdzałem euroskanem)

Półśrodek - Po odpaleniu odpinam na chwilę TPS. Obroty spadają na 600-800obr, autem rzuca, ale nie wyje...

Rozwiązanie?? - Proponujcie coś bo jestem głupi już icon_rolleyes.gif

LPG jest AL700 - czy na LPG, czy na Pb jest to samo... Testy wykonuje na Pb. Aha Autko odpala na dotyk.

Napisano

> Obiekt nerwów - Uno 1996 silnik wsadzony 1.1(aparat zapłonowy normalny) monowtrysk bosch.

> Objaw - Po odpaleniu wchodzi na wysokie obroty i na nich pozostaje.

> Wyeliminowane powody - silniczek krokowy pod baterią śmiga super to nie jego wina, to komputer go

> wypycha, błędów brak (sprawdzałem euroskanem)

> Półśrodek - Po odpaleniu odpinam na chwilę TPS. Obroty spadają na 600-800obr, autem rzuca, ale nie

> wyje...

> Rozwiązanie?? - Proponujcie coś bo jestem głupi już

> LPG jest AL700 - czy na LPG, czy na Pb jest to samo... Testy wykonuje na Pb. Aha Autko odpala na

> dotyk.

wymień silnik krokowy

Napisano

Witam

Mialem podobny problem, wymienilem czujnik temperatury, ale ten co daje sygnal na komputer.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam

> Mialem podobny problem, wymienilem czujnik temperatury, ale ten co daje sygnal na komputer.

> Pozdrawiam

O i to jest rozsądna podpowiedź cool.gif

Silnik krokowy jest igła!!! Sprawdzałem. To komp go dziwnie wypycha shocked.gif

Napisano

> O i to jest rozsądna podpowiedź

> Silnik krokowy jest igła!!! Sprawdzałem. To komp go dziwnie wypycha

Może to byc czujnik temp. (ten wkręcony w kolektor) niebieski chyba.. U mnie falowały i to nie pomogło.. Odpada brudny korpus przepustnicy i cewka.. Wielce prawdopodobne, że to czujka waytogo.gif

Napisano

witam kolegów, podłączę się pod temat żeby nowego nie zakładać i nie zaśmiecać Wam forum zlosnik.gif

czy uno 1.0 na gaźniku ma odcinke czy wkręca sie ile Bozia da?

z góry dzieki za info ok.gif

Napisano

> witam kolegów, podłączę się pod temat żeby nowego nie zakładać i nie zaśmiecać Wam forum

> czy uno 1.0 na gaźniku ma odcinke czy wkręca sie ile Bozia da?

> z góry dzieki za info

gaźnikowe nie ma odcinki zeby.GIF

Napisano

> gaźnikowe nie ma odcinki

dzieki serdeczne za odpowiedź ok.gif20.GIF

PS zapytałem dlatego że maluch i CC700 też gaźnikowe a mają odcinke 270751858-jezyk.gif

Napisano

jak cc700 ma odcinke to uno nie rdzewieje i jest ocynkowane

Napisano

> jak cc700 ma odcinke to uno nie rdzewieje i jest ocynkowane

kolego bez obrazy ale chyba sie troche zagalopowałaś icon_eek.gif

CC700 ma odcinke (nie wiem przy jakich obrotach ale ma) zresztą Fiat 126p po 1995roku też ma sam miałem malucha oraz CC700. zresztą jak mi nie wierzysz to może sie odezwie ktoś kto potwierdzi mojego posta...

Napisano

z prostego względu nie wierzę, gdyż miałem cc700 na aisanie, a to jedyny gaźnik co mógłby takie coś mieć... i kręcił się dośc wysoko... powyżej pewnych obrotów po prostu zdychał, ale nie było to odcięcie zapłonu...

Napisano

> z prostego względu nie wierzę, gdyż miałem cc700 na aisanie, a to jedyny gaźnik co mógłby takie coś

> mieć... i kręcił się dośc wysoko... powyżej pewnych obrotów po prostu zdychał, ale nie było to

> odcięcie zapłonu...

dobra. niech będzie jak mówisz ja nie chce nikogo pouczać nie było tematu smile.gif

szkada tylko że nie przewidziałeś tego że wcale nie musi wtrysk powodować odcinki, bo w maluchu odcinke powoduje moduł zapłonowy który oblicza ilość impulsu zapłonu do cewki i powoduje zanik chwilowy tego impulsu co przekłada sie na zanik chwilowy iskry na świecach...

btw dysponuję maluchem z 1995roku i mogę pokazać że jest odcinka, nawet nagrać odcinke i podesłać na priva.

Napisano

> dobra. niech będzie jak mówisz ja nie chce nikogo pouczać nie było tematu

> szkada tylko że nie przewidziałeś tego że wcale nie musi wtrysk powodować odcinki, bo w maluchu

> odcinke powoduje moduł zapłonowy który oblicza ilość impulsu zapłonu do cewki i powoduje zanik

> chwilowy tego impulsu co przekłada sie na zanik chwilowy iskry na świecach...

> btw dysponuję maluchem z 1995roku i mogę pokazać że jest odcinka, nawet nagrać odcinke i podesłać

> na priva.

nanoplex odcina ok.gif

Napisano

> z prostego względu nie wierzę, gdyż miałem cc700 na aisanie, a to jedyny gaźnik co mógłby takie coś

> mieć... i kręcił się dośc wysoko... powyżej pewnych obrotów po prostu zdychał, ale nie było to

> odcięcie zapłonu...

ma odcięcie zapłonu.

a to że silnik mułowacieje wcześniej to tylko dobrze świadczy o dobraniu obrotów przy których jest odcinka.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.