Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G z16XE BRC sekwencja - gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam;

Mam taki problem. Temperatura powietrza 6 stopni. Odpalam auto na benie. Jedzie auto pięknie. Po około 2 km przełącza na LPG. Dalej jedzie wzorowo. Ale po przełączeniu i po kolejnych około 2km po wysprzęgleniu na LPG obroty silnika spadają i auto gaśnie. Odpala następnie dobrze i dopóki nie zagrzeje się porządnie to na wysprzęglaniu gaśnie. A jak silnik ciepły wszystko działa idealnie. Check się nie świeci. EGR wymieniony i zaślepiony od ponad 10kkm.

Instalacja BRC sekwencja założona w grudniu i przebieg na niej to 15kkm. Auto 2002r. 140kkm. Czy ktoś miał podobny problem?

Napisano

Co to konkretnie jest, to nie wiem, ale wnioskuję że instalacja na gwarancji?

Napisano

Quote:

> Instalacja BRC sekwencja założona w grudniu i przebieg na niej to 15kkm

Czyli na gwarancji - jedz i powiedz ,ze maja zrobic tak ,zeby bylo dobrze ok.gif

Napisano
  • Autor

> Co to konkretnie jest, to nie wiem, ale wnioskuję że instalacja na gwarancji?

Tak. Jest gwarancja. Dzięki za odp. Czyli nic nie szukam tylko pojadę do gaziarzy i niech oni kombinują:)

Napisano

> Tak. Jest gwarancja. Dzięki za odp. Czyli nic nie szukam tylko pojadę do gaziarzy i niech oni

> kombinują:)

Zgadza sie ok.gif zaplaciles , nie bangla => gwarant naprawia waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> Tak. Jest gwarancja. Dzięki za odp. Czyli nic nie szukam tylko pojadę do gaziarzy i niech oni

> kombinują:)

Dokładnie. Powiedz tylko, jakie są objawy, nic nie sugeruj, bo potem mogą się wykręcać, że sprawdzili to, co chciałeś i wszystko było OK.

Napisano

> Witam;

> Mam taki problem. Temperatura powietrza 6 stopni. Odpalam auto na benie. Jedzie auto pięknie. Po

> około 2 km przełącza na LPG. Dalej jedzie wzorowo. Ale po przełączeniu i po kolejnych około

> 2km po wysprzęgleniu na LPG obroty silnika spadają i auto gaśnie. Odpala następnie dobrze i

> dopóki nie zagrzeje się porządnie to na wysprzęglaniu gaśnie. A jak silnik ciepły wszystko

> działa idealnie. Check się nie świeci. EGR wymieniony i zaślepiony od ponad 10kkm.

> Instalacja BRC sekwencja założona w grudniu i przebieg na niej to 15kkm. Auto 2002r. 140kkm. Czy

> ktoś miał podobny problem?

Ja miałem, gasł po rozgrzaniu po wsyprzęgleniu. Kilka razy robili adaptacje i nic nie pomagało, w końcu wgrali od nowa soft kompa i od tamtego czasu ani razu nie zgasł. Nie wiem jak to u ciebie wygląda ale u mnie było tak że gasł zazwyczaj w korku, pod dłuższej jeździe, jak było gorąco itp.

Napisano
  • Autor

> Ja miałem, gasł po rozgrzaniu po wsyprzęgleniu. Kilka razy robili adaptacje i nic nie pomagało, w

> końcu wgrali od nowa soft kompa i od tamtego czasu ani razu nie zgasł. Nie wiem jak to u

> ciebie wygląda ale u mnie było tak że gasł zazwyczaj w korku, pod dłuższej jeździe, jak było

> gorąco itp.

To u mnie na odwrót. Jak ciepły to jedzie pięknie. A jak zimny też jedzie dobrze, tylko w momencie wysprzęglenia gaśnie - ale jak zimny.

Napisano

> To u mnie na odwrót. Jak ciepły to jedzie pięknie. A jak zimny też jedzie dobrze, tylko w momencie

> wysprzęglenia gaśnie - ale jak zimny.

ale byłeś już z tym w serwisie w ogóle? Bo jak przejechałeś 15kkm to i tak musisz zrobić przegląd gwarancyjny...

Napisano
  • Autor

> ale byłeś już z tym w serwisie w ogóle? Bo jak przejechałeś 15kkm to i tak musisz zrobić przegląd

> gwarancyjny...

O i właśnie o to chodzi. Przy okazji przeglądu i wymiany filtra zgłoszę usterkę.

Napisano

> O i właśnie o to chodzi. Przy okazji przeglądu i wymiany filtra zgłoszę usterkę.

Za ile i gdzie masz przegląd? Bo ja robiłem w Głogowie (akurat byłem przejazdem) i w sumie lepiej niż w Warszawie no i 50zł taniej

Napisano
  • Autor

> Za ile i gdzie masz przegląd? Bo ja robiłem w Głogowie (akurat byłem przejazdem) i w sumie lepiej

> niż w Warszawie no i 50zł taniej

Przegląd mam gratisowo bo instalka na gwarancji. Płacę tylko za filtr. (tak przynajmniej mówili w dzień montażu instalacji). A teraz pojadę do nich jako reklamacja + dodatkowo wymiana filtra wraz z przeglądem:)

Jeszcze pojeżdzę kilka dni i sprawdzę dokładnie co i jak. Bo jak auto się nagrzeje to chodzi super. Do przeglądu mam jeszcze ok 2-3kkm a gwarancję do grudnia - więc spieszyć się chyba nie muszę.

Dodatkowo podepnę się pod kompa euroscanem i sprawdze czy sa jakieś błędy.

Napisano

> Przegląd mam gratisowo bo instalka na gwarancji. Płacę tylko za filtr. (tak przynajmniej mówili w

> dzień montażu instalacji). A teraz pojadę do nich jako reklamacja + dodatkowo wymiana filtra

> wraz z przeglądem:)

> Jeszcze pojeżdzę kilka dni i sprawdzę dokładnie co i jak. Bo jak auto się nagrzeje to chodzi super.

> Do przeglądu mam jeszcze ok 2-3kkm a gwarancję do grudnia - więc spieszyć się chyba nie muszę.

No to w sumie miło z ich strony. Ode mnie chcieli 150zł tam gdzie zakładałem za przegląd po 15kkm

Napisano
  • Autor

> No to w sumie miło z ich strony. Ode mnie chcieli 150zł tam gdzie zakładałem za przegląd po 15kkm

Też zależy od firmy. Ja mam już 3 auto zagazowane i znają mnie tam - więc może dlatego taryfa ulgowa:)

Napisano

> No to w sumie miło z ich strony. Ode mnie chcieli 150zł tam gdzie zakładałem za przegląd po 15kkm

ja w innym zakładzie niż zakładałem płaciłem 50zł hmm.gif

(nowy filtr fazy lotnej i korekta ustawień)

150zł to jakaś cena z kosmosu spineyes.gif

Napisano

> ja w innym zakładzie niż zakładałem płaciłem 50zł

> (nowy filtr fazy lotnej i korekta ustawień)

> 150zł to jakaś cena z kosmosu

Warszawa Panie grinser006.gif 50zł płaciłeś za BRC?

Napisano

> Warszawa Panie 50zł płaciłeś za BRC?

tak, z wpisem do książki ok.gif

sam się zdziwiłem, bo liczyłem tak koło 100zł

przy 30kkm będzie drożej, bo dochodzi drugi filterek

Napisano

> tak, z wpisem do książki

> sam się zdziwiłem, bo liczyłem tak koło 100zł

> przy 30kkm będzie drożej, bo dochodzi drugi filterek

A mi dwa filtry wymienili w Głogowie przy 15kkm niewiem.gif

Napisano

> A mi dwa filtry wymienili w Głogowie przy 15kkm

kto bogatemu zabroni grinser006.gif

gwarancja nie wymaga, co 15kkm lotny, co 30kkm ciekły

Napisano

> kto bogatemu zabroni

> gwarancja nie wymaga, co 15kkm lotny, co 30kkm ciekły

Wiesz mając wybór i tak mniej zapłaciłem niż bym zapłacił w Warszawie więc nie narzekam...

Napisano

sprawdż poziom płynu chłodniczego, najlepiej dolej do pełna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.