Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

niestandardowe "mocniejsze" sprzęgło do NB

Featured Replies

Napisano

Przyszedł czas by podjąc decyzję co robię ze swoim już 3 letnim bravo.

sprzedaję za mniej niż 30 % wartości nowego (duży przebieg) lub zostawiam go sobie jako kolejne niepotrzebne auto w rodzinie...

pomyślałem że jeżeli zostanie w domu to go bardzo mocno "zdopinguję" mechanicznie i elektronicznie...dlatego potrzebuję waszej porady jak zastąpić fabryczne sprzegło z dwumasą jakimś mocniejszym i trwalszym ale bez dwumasy lub z dwumasą ale takiego by wytrzymało przynajmniej ze 100kkm bez awarii...

Napisano

> Przyszedł czas by podjąc decyzję co robię ze swoim już 3 letnim bravo.

> sprzedaję za mniej niż 30 % wartości nowego (duży przebieg) lub zostawiam go sobie jako kolejne

> niepotrzebne auto w rodzinie...

> pomyślałem że jeżeli zostanie w domu to go bardzo mocno "zdopinguję" mechanicznie i

> elektronicznie...dlatego potrzebuję waszej porady jak zastąpić fabryczne sprzegło z dwumasą

> jakimś mocniejszym i trwalszym ale bez dwumasy lub z dwumasą ale takiego by wytrzymało

> przynajmniej ze 100kkm bez awarii...

Spróbuj u Pana Marka Radzikowskiego:

www.sprzegla.com

Napisano

zajmują się tym ? kiedyś temat zmiany dwumasy w stilo był i powiedzieli, że nie robią hmm.gif

Napisano

> zajmują się tym ? kiedyś temat zmiany dwumasy w stilo był i powiedzieli, że nie robią

Zajmują się tylko najlepiej zawieźć mu cały komplet sprzęgła z dociskiem, może być mocno używany jedyny wymóg to aby był kompletny.

Czas przeróbki to około 3-4 dni odczuwalny będzie większy opór na pedale sprzęgła ale da się tym jeździć w korku zlosnik.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki za link... o to właśnie mi chodziło wink.gif

Napisano

> wielkie dzięki za link... o to właśnie mi chodziło

A z mechanicznych rzeczy co jest w planach ?? jakieś większe turbo czy kompleksowo cały dolot z wydechem ? Przypomnij, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć jaką masz wersję bazową 120 czy 150 KM ?

Napisano
  • Autor

1,9 8V jtd

co do modyfikacji to jak uskutecznie to się pochwalę...

pewnie będzie to przełom styczeń/luty

Napisano

Cześć a powiedz jaki przebieg wystukałeś i czy Twoje pytanie wynika z tego, ze te elementy padły?

Napisano
  • Autor

Lutek. przebiegu ma dopiero 155kkm ale dla wielu (ew kupców) to szrot a w moich oczach ze względu na sposób użytkowania (same trasy) i częste wymiany oleju (średnio co 7tyś km) auto dopiero dotarte... na wszystkie wymiany mam co prawda rachunki ale juz nie mam siły niedowiarków przekonywać...

sprzęgło jest jeszcze dziewicze ale wiem że jak będę auto robił to zacznę od sprzegła przez mechanikę po elektronikę skończywszy dlatego przeróbka musi być kompleksowa i bez dziadowskich oszczędnosci wink.gif

Napisano

> ale juz nie mam siły niedowiarków przekonywać...

Możesz coś więcej o tym napisać?

Napisano
  • Autor

co tu pisać...przychodzi ktoś zainteresowany kupnem auta i mówisz mu że wymieniasz olej co 7 tyś a on na to niemożliwe...pokazujesz rachunki to nadal niemożliwe bo przecież tak normalni ludzie nie robią a faktury napewno sprefabrykowane...

zresztą szkoda serwera... auta nie sprzedaje... cool.gif

to samo lecz w drugą stronę z drugim moim fiatem... ma udokumentowany rachunkami z aso przebieg 492 000km to też nie wierzą bo pewnie siedzę nocami z wiertarką i kręcę.. tongue.gif

Napisano

> na sposób użytkowania (same trasy) i częste wymiany oleju (średnio co 7tyś km) auto dopiero

skad ja to znam, poprzedni samochod olej zmieniamy co 10 tys faktury z ASO na wszystko mawet na wymiane oleju, przebieg 200 tys wedlug aso samochod we wzorcowym stanie a kazdy kupujacy udowadnial mi ze przedstawiane dokumeny sa sfalszowane facepalm.gif az odechciewa sie dbac o samochod. Lepiej sprzedac szrota latwiej bedzie niz cos komkretnego facepalm.gif

Napisano

> kazdy kupujacy udowadnial mi ze przedstawiane dokumeny sa sfalszowane

W jaki sposób to udowadniali?

Napisano

> W jaki sposób to udowadniali?

przeczytali na onecie tutaj

Napisano

> przeczytali na onecie tutaj

Odnosząc się do przypadku Blondasa to co za problem dla niedowiarków udać się do ASO dealera i poprosić o wydruk historii serwisowania?

Napisano

> Odnosząc się do przypadku Blondasa to co za problem dla niedowiarków udać się do ASO dealera i

> poprosić o wydruk historii serwisowania?

zaden, poza tym ze w wiekszosci wypadkow zostanie spuszczony na drzewo (we fiacie podobno wystarczy miec dowod rejestracyjny auta... ale z doswiadczenia wiem ze to nie jest takie oczywiste i czesto dostajesz odpowiedz: nie bo nie )

Napisano

> zaden, poza tym ze w wiekszosci wypadkow zostanie spuszczony na drzewo (we fiacie podobno wystarczy

> miec dowod rejestracyjny auta... ale z doswiadczenia wiem ze to nie jest takie oczywiste i

> czesto dostajesz odpowiedz: nie bo nie )

Ale właściciel może być z nim....

Napisano
  • Autor

to nie kwestia udowodnienia czegoś co jest oczywiste i prawdziwe tylko sposób na większą obniżkę przy zakupie... taka sztuka negocjacji...

na razie bravo zostaje w domu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.