Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o jazdę z tacho i średnią prędkość

Featured Replies

Napisano

witam większych braci biglaugh.gif

ponieważ na radyjku zawsze jest bałagan i wszyscy się przekrzykują to muszę gdzieś się dopytać cool.gif

a wujek g00giel nie chce ze mną współpracować bo nie wiem jak zadać pytanie crazy.gif

co ile i jak długie muszą być przerwy w czasie jazdy i co ile jest przerwa "na spanie"

i pytanie drugie - jaka wychodzi średnia prędkość uwzględniając krótkie przerwy i jadąc drogami krajowymi (bez autostrad i zakładamy , że nie ma jakichś wyjątkowych utrudnień)

potrzebuję takie info, żeby ustalić średni czas jazdy do napraw do klientów - co prawda nie mamy tacho i jeździmy dostawczymi , ale jazda zbliżona jest do ciężarówki bardziej niż do osobówki

20.GIF

Napisano

> witam większych braci

> ponieważ na radyjku zawsze jest bałagan i wszyscy się przekrzykują to muszę gdzieś się dopytać

> a wujek g00giel nie chce ze mną współpracować bo nie wiem jak zadać pytanie

> co ile i jak długie muszą być przerwy w czasie jazdy i co ile jest przerwa "na spanie"

4 i pół godzinki jazdy i 45 minutek przerwy i znów 4 i pół jazdy. Dwa razy w tygodniu można przedłużyć do 10h jazdy dziennie. Odpoczynek musi być odebrany w ciągu 24 godzin od czasu zakończenia poprzedniego odpoczynku, w wymiarze 11 lub nie częściej jak 3 razy między dwoma okresami rozliczeniowymi 9 godzin. Dotyczy to oczywiście jednego kierowcy.

Ale wenę złapałem smile.gif

> i pytanie drugie - jaka wychodzi średnia prędkość uwzględniając krótkie przerwy i jadąc drogami

> krajowymi (bez autostrad i zakładamy , że nie ma jakichś wyjątkowych utrudnień)

> potrzebuję takie info, żeby ustalić średni czas jazdy do napraw do klientów - co prawda nie mamy

> tacho i jeździmy dostawczymi , ale jazda zbliżona jest do ciężarówki bardziej niż do osobówki

Napisano
  • Autor

> Ale wenę złapałem

rotfl.gif

czyli 9h jazdy z przerwą w środku, awaryjnie 10h z przerwą

kwestii odbierania - kiedy i ile nie poruszam , bo zawsze jeszcze jest praca właściwa w środku

i słyszałem coś o przerwach 15 minut hmm.gif co to i czy prawda

Napisano

> czyli 9h jazdy z przerwą w środku, awaryjnie 10h z przerwą

> kwestii odbierania - kiedy i ile nie poruszam , bo zawsze jeszcze jest praca właściwa w środku

> i słyszałem coś o przerwach 15 minut co to i czy prawda

Jak zrobisz 15 minut w ciągu tych pierwszych 4 i pół jazdy to pauzę obiadową możesz zrobić 30 minutową

Napisano
  • Autor

> Jak zrobisz 15 minut w ciągu tych pierwszych 4 i pół jazdy to pauzę obiadową możesz zrobić 30

> minutową

dzięki waytogo.gif

pozostaje kwestia prędkości - czyli mówiąc krótko ile przelecisz w jeden dzień hmm.gif

Napisano

> dzięki

> pozostaje kwestia prędkości - czyli mówiąc krótko ile przelecisz w jeden dzień

po autostradach na 9 godzin wychodzi około 700km po kraju jakieś pewnie niecałe 500 niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> po autostradach na 9 godzin wychodzi około 700km po kraju jakieś pewnie niecałe 500

czyli średnia na poziomie 50-60 jest realna (bardziej ze wskazaniem na 50 rotfl.gif)

Napisano

> witam większych braci

> ponieważ na radyjku zawsze jest bałagan i wszyscy się przekrzykują to muszę gdzieś się dopytać

> co ile i jak długie muszą być przerwy w czasie jazdy i co ile jest przerwa "na spanie"

> i pytanie drugie - jaka wychodzi średnia prędkość uwzględniając krótkie przerwy i jadąc drogami

> krajowymi (bez autostrad i zakładamy , że nie ma jakichś wyjątkowych utrudnień)

> potrzebuję takie info, żeby ustalić średni czas jazdy do napraw do klientów - co prawda nie mamy

> tacho i jeździmy dostawczymi , ale jazda zbliżona jest do ciężarówki bardziej niż do osobówki

fajna stronka palacz.gif

Napisano

> czyli średnia na poziomie 50-60 jest realna (bardziej ze wskazaniem na 50 )

ja bym bardziej ok 60 obstawil

Napisano

> ja bym bardziej ok 60 obstawil

przy jezdzie dwujezdiowymi tak, a nawet wiecej, ale jesli krecisz sie po lokalnych 2-3 cyfrowych to realnie wychodzi 45-55 w zaleznosci od natezenie terenow zabudowanych, dodatkowych ograniczen i ruchu ...

Napisano

> czyli 9h jazdy z przerwą w środku, awaryjnie 10h z przerwą

> kwestii odbierania - kiedy i ile nie poruszam , bo zawsze jeszcze jest praca właściwa w środku

> i słyszałem coś o przerwach 15 minut co to i czy prawda

Jeżeli wydłużany jest czas jazdy do 10h to przerwy muszą być dwie 45min, bo nie można prowadzić pojazdu więcej niż 4,5h. Przerwy 45min można dzielić na dwie części; pierwsza minimum 15min i druga minimum 30min.

Przez 9h jazdy w PL nie po autostradach można zrobić do 500km.

Napisano

> witam większych braci

4,5 jazdy 45min przerwy potem 4,5godz i 11godz spania. Normalny 24godzinny czas pracy. Do tego dochodzą pewnie wyjątki. I 45godz nie przerwanego odpoczynku i tygodniu

Mi wychodzi 50-52km/h średnia na polske a ostatnio jadąc z Holandii do Polski wykręciłem średnią ok. 72km/h biglaugh.gif

Napisano

> 4,5 jazdy 45min przerwy potem 4,5godz i 11godz spania. Normalny 24godzinny czas pracy. Do tego

> dochodzą pewnie wyjątki. I 45godz nie przerwanego odpoczynku i tygodniu

> Mi wychodzi 50-52km/h średnia na polske a ostatnio jadąc z Holandii do Polski wykręciłem średnią

> ok. 72km/h

Venlo czy Oldenzaal? Nocką hmm.gif ?

Napisano
  • Autor

> Mi wychodzi 50-52km/h średnia na polske

dzięki wszystkim za podpowiedzi

jeżdżąc busem serwisowym przyjąłem średnią 50 na zimę i 60 na lato - wychodzi to w miarę realnie uwzględniając w tym czasie przerwę ni siku i kawę - obiadu , czy większej przerwy na zakupy nie liczę

Napisano

> Venlo czy Oldenzaal? Nocką ?

o 13 wyjechaliśmy z okolic gorinchem o 3 byliśmy w zielonce wink.gif to i tak dobry wynik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.