Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po raz n-ty aktywator

Featured Replies

Napisano

Po przeczytaniu kilku wątków i prv "zlokalizowaniu" problemu zakupiłem aktywator ( strona lewa - cieple/zimne ),

Problem objawiał się tym że pomimo sterowania temperaturą strona lewa zawieszała się albo na ciepłym albo na zimnym sciana.gif

Zadowolony że już będzie po problemie jest ZONK - nadal występuje.

Co prawda robiłem 2 autokalibracje , ale to już chyba wyeleminowało niesprawny aktywator ( a zauwazyłem że jest różnica pomiedzy ustaiweniamilewego i prawego ok 2 stopni aby dmuchało z tą samą temperaturą między lewym a prawym )

Zatem w czym może być problem ??

Może należy podmienić lewy z prawym aktywatorem w celu wyelminowania niesprawnego aktywatora ????

Jakieś sugestie ???

Napisano

Jak siedzisz w temacie to gdzie jest kontrola temperatury na przewodach od nawiewu (jesli wogule istnieją).

Przerabiałem z 3 miesiace temu temat w SAABie ojca (wylot z cał konsolą klimy ze środka bo klapa strzeliła i wiało zimnym na kierowce) na forum saab`a wszystko jasno opisane - dod. objaw który Ty opisujesz zwalany jest na czujniki temp (montowane są u wylotu kratki powietrza).

Teraz pytanie do wszystkich - czy stilo posiada owe czujniki temp na przewodach nawiewu? niewiem.gif

Napisano

> czujnik temoeratury jest chyba w panelu od klimy

ten czujnik w panelu to kazdy klimatronic ma (niemiec,włoch czy francuz)- ja mówie o kontroli temp na wylocie.

Napisano

> ten czujnik w panelu to kazdy klimatronic ma (niemiec,włoch czy francuz)- ja mówie o kontroli temp

> na wylocie.

Oczywiście że sa czujniki ... w tunelach nawiewu - idą na tył auta i na nogi pasażerów a sa ulokowane tak na tunelu w okolicy lewarka zmiany biegów a popielniczką......

Co do róznic to może to być jeszcze spowodowane, tym, że coś w środku jest w tunelu i blokuje klapki...

Ostatnio koledze wyciągałem w Fieście komplet kluczy od domu bo mu mały berbeć wrzucił przez kratke nawiewu i chłopina nie mógł sie dostać do domu hehe.gif a u siebie znalazłem raz przypadkiem w jednym z tuneli 4 bilety z parkomatu... z 2004 roku poprzedniego właściciela... hehe.gif

Napisano

> czyli co nikt nic

Jak nic...

Weź spróbuj przemienić te czujniki temperatury o których pisał Lisek - jak je zlokalizujesz to zrób foto ikonka_photo2.gif.

Może klimatronic sprawdza co jakiś czas temp puszczając troszeczkę na nogi przez te czujniki.

old.gifNa pewno korzysta z nich do ustalania temperatury nawiewu(przecież po to tam są)!

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

Czyli co trzeba się dobrać do tych czujników ??

Trochę dziwne bo wystarczy że wyłączę zapłon, włączę i leci ciepło hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Zaczyna mnie to powoli irytować sciana.gif

Jak się dobrać to tych czujników przy lewarku bo nie wiem jak ściągnąć ten plastik sciana.gif przy okazji może bym sobie żarówkę w zapalniczce wymienił po też nie działa zlosnik.gif

A co do klapki to chodzi lekko i mogę regulować ciepło/zimne palcem zlosnik.gif

Napisano

> No tak tylko jak się do nich dobrać

gruby temat wydaje mi sie ze nie dostaniesz sie do nich bez rozlozenia polowy kokpitu mam nagrzewnice w domu kompletna jak chcesz fot pogladowe to pisz na priv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.