Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pojemnosc bagaznika a pojemnosc bagaznika

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zrobilem test "Makro".

W szranki stanely Audi a6 Avant z 450 litrami wg. katalogu

i Volvo v40 z 415 bodajze litrami.

Do Audi wchodzilo 10 zgrzewek wody + 2 kosze skladane

Do Volvo: 6 zgrzewek wody + 1 kosz skladany

Dzis natomiast bylem w salonie Skody i niestety odkrylem jak tam marka tak winduje katalogowa pojemnosc bagaznikow: umieszcza w kombiakach rolete maksymalnie wysoko przez co bagaznik jest bardzo gleboki.

Gleboki bagaznik jest rowniez zaleta, ale po doswiadczeniach wybieram plytszy za to z duza iloscia m2 podlogi (coby duzo wody mineralnej kupic hehe.gif).

Mysle, ze oprocz litrow powinna byc wlasnie podawana powierzchnia podlogi jeszcze najlepiej jakby to byla powierzchnia najwiekszej sciany prostopadloscianu, ktorzy mozna tam polozyc do wysokosci rolety (zeby wykluczyc pochylosc kanapy i zakamarki z tylu zeby.GIF )

Napisano

A widzisz, co kto lubi - ja wole jak bagaznik jest wysoki, wiekszosc rzeczy stawiam "na sztorc". A i zgrzewke wody mozesz postawic jedna na drugiej 270751858-jezyk.gif

edit: kuriozum to Dacia Duster, gdzie to ich cos roletopodobne jest ponad zaglowkami (!!) tylnej kanapy.

Napisano
  • Autor

> Dzis natomiast bylem w salonie Skody i niestety odkrylem jak tam marka tak winduje katalogowa

> pojemnosc bagaznikow: umieszcza w kombiakach rolete maksymalnie wysoko przez co bagaznik jest

> bardzo gleboki.

Po pierwsze, wydaje mi się, że skoda umieszcza roletę dokładnie tam gdzie inni - na górnej krawędzi kanapy i dolnej krawędzi szyb, więc chyba nie ma w tym niczego nietypowego niewiem.gif

Po drugie - ja zdecydowanie wolę 'głęboki' bagażnik - przecież im bardziej kształt jest zbliżony do sześcianu, tym bardziej ustawny niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A widzisz, co kto lubi - ja wole jak bagaznik jest wysoki, wiekszosc rzeczy stawiam "na sztorc". A

> i zgrzewke wody mozesz postawic jedna na drugiej

no tez tak myslalem dopoki nie mialem plytkiego

nie musisz rzucac toreb jedna na druga tylko obok siebie

nie musisz upychac etc.

a jak cos wyzszego to po prostu nie zasuwasz rolety i tez ma gleboki bagaznik

po prostu jak masz duza powierzchnie podlogi to jednak jest bardziej uniwersalny i funkcjonalny

moze jeden maly minus jest taki, ze w audi jak sie cos pod kanapa polozylo to trzeba bylo czasami niemalze do bagaznika wejsc zeby to wyjac

poza tym po a6 co zajrze do jakiegos bagaznika to wydaje mi sie to malenstwo frown.gif

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze, wydaje mi się, że skoda umieszcza roletę dokładnie tam gdzie inni - na górnej krawędzi

> kanapy i dolnej krawędzi szyb, więc chyba nie w tym niczego nietypowego

ja ostatnio ogladalem kilka kombi i jakos mnie to uderzylo

oczywiscie nie do konca jest to zle a nawet dobre, ze producent wygospodarowal jak najwiecej miejsca pod roleta. W niektorych autach roleta jest najprawde beznadziejnie umieszczona

co do krawedzi szyb - jedne samochody maja je wieksze jedne mniejsze

> Po drugie - ja zdecydowanie wolę 'głęboki' bagażnik - przecież im bardziej kształt jest zbliżony do

> sześcianu, tym bardziej ustawny

o tym juz odpisalem koledze

Napisano
  • Autor

> no tez tak myslalem dopoki nie mialem plytkiego

ja miałem dwa duże, ale płytkie bagażniki - omega i forester.

zdecydowanie wolę bagażnik w octavii.

Napisano

> to byla powierzchnia najwiekszej sciany prostopadloscianu, ktorzy mozna tam polozyc do

> wysokosci rolety (zeby wykluczyc pochylosc kanapy i zakamarki z tylu )

Zdecydowanie jestem za głębokim bagażnikiem. Latem wkładam lodówkę samochodową do bagażnika i jest problem z zasunięciem rolety (po co ludzie mają mi zaglądać), poprzednio w Passacie nie było żadych problemów z wysokością. Szczegół, że w A4 pod bagażnikiem jest kolejny wielki schowek (brak koła zapasowego). Wielu twierdzi, że Passat (2006-kombi) i A4 (2006-kombi) to ta sama klasa, a jednak w passacie z przodu jest więcej miejsca, z tyłu to już jest dużo więcej miejsca, a w bagażniku to ogromnie więcej miejsca. A4 (2006-kombi) ma troszkę mniej miejsca w bagażniku od Golfa (2000-kombi), a w środku jest porównywalnie z lekko przewagą z tyłu dla Golfa.

Napisano

Jest cos w tym porownaniu. wspominam w Astrze sedan dosc spory bagaznik. Niestety mankamentem byly zawiasy wchadzace do srodka zlosnik.gif

Co do A4 to jaknajbardziej piekny bagaznik - natomiast w A6 jest jaskinia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.