Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tempomat - jak rozdzielic plastiki przy kierownicy,obudowe

Featured Replies

Napisano

Koleżanki i koledzy !!! smile.gif)

Dzis doarł do mnie zakupiony tempomat /manetka/ a szykujac sie na jego przyjecie probowałem dostac sie pod plastiki przy kierownicy ...

odkrecilem 3 śrubki i za chol...re nie idzie tego otworzyc aby zobaczyc,czy magiczna kostka jest,czy tez jej nie ma..

Zatem pytanie.. jak nie uszkadzajac jakis zaczepów dostac sie tam..badz jak to sie trzyma w całości bo nie chce na sile tego rozwalac.. jak nie bedzie kostki to troche nie chce mi sie dłubac i pol sam rozbierac aby podłaczyc tempomat..

Napisano

Obudowę trzyma mocno wajcha do regulacji poziomu kierownicy smile.gif Po odkręceniu 3x śrubek należy obudowę obrócić magicznie w prawo, a kierownicę maxymalnie podnieść ku górze. Nie pytaj się mnie tylko jak to ustrojstwo założyć z powrotem gdyż narazie do tego nie doszedłem zeby.GIF

Napisano

spróbuj delikatnie podważyć zaraz pod kierownicą tam są zatrzaski,

za ile kolega nabył manetkę i gdzie spineyes.gif

Napisano

Siła x ramię i trochę kombinowania, żeby wyciągnąć.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> spróbuj delikatnie podważyć zaraz pod kierownicą tam są zatrzaski,

> za ile kolega nabył manetkę i gdzie

Allegro manetka od Alfy 147 ale na zywo prezentuje sie całkiem przyzwoicie ,mozna smiało brac a koszt wyszedł ok 85 zł wiec kupilem w ciemno smile.gif)))

Napisano
  • Autor

rozbroiłem .. niestety kostki ni widu ..otwarcie nawet okazało sie proste. otoz na samym koncu gornej pokrywy sa zatrzaski.. najlepiej wcisnac lekko obudowe dolna w tym miejscu i otwiera sie smile.gif))przypadek ...drugi jest w srodku ale latwo idzie i przy samej kierownicy sa jakbybolce z gory wcisniete w dolna czesc.. do tego etapu doszłem jak zdemontowac gorna i dolna nie mam pojecia jeszcze ale mozna rozejrzec sie co tam kto ma smile.gif)

Napisano

I co ty teraz z tą nieszczęsną manetką zrobisz ? Chcesz dłubać wg. manuala ?

Napisano

na kustosz.net jeat manual jak podpiąć nie mając wtyczki

Napisano

> za ile kolega nabył manetkę i gdzie

Ja nabyłem oryginalną do stilo z przesylka za pobraniem za 150, moze nie rewelka cena ale manetka jak nowa i udało się znaleźć :0 wysłałem maile do osób które miały częsci do stilo i jeden miał... a że kosteczka była tempomacik dziala jak ta lala

Napisano

> Ja nabyłem oryginalną do stilo z przesylka za pobraniem za 150, moze nie rewelka cena ale manetka

> jak nowa i udało się znaleźć :0 wysłałem maile do osób które miały częsci do stilo i jeden

> miał... a że kosteczka była tempomacik dziala jak ta lala

To ja bylem jeszcze lepszy

manetka od fiata bravo (rocznik 2009) cena 80 złotych,

najciekawsze że bravo ma przełaczniki i manetkę zaadaptowana od stilo.

także jak szukacie to popytajcie tez w tym segmencie aut

tak samo jak kierownica multifunkcyjna skorzana jest w cromie tęz zaadaptowana zmodelu stilo

Napisano
  • Autor

> I co ty teraz z tą nieszczęsną manetką zrobisz ? Chcesz dłubać wg. manuala ?

na razie manetka mnie zaczeła denerwowac i w najblizszym czasie postaram sie jakos z elektrykiem skontaktowac w tej sprawie . jak sie uda to załoze,jak nie to na gieldzie manetka pojawi sie w takiej cenie smile.gif))bo pol samochodu nie zamierzam rozdubywac.. choc tempomat neci smile.gif)) ale zanim sie jej pozbede rozmowe z fachowcem odbede..

a kupilem bo do Stilo za nic nie moglem znależć /choc gdzies oferte mialem nowej za 200 zł / a tu nagle okazja pojawila sie wiec nie zastanawiajac KUP TERAZ:)

Napisano

jakby co to pisze się na manetke slinka.gifyaya.gif

Napisano
  • Autor

> jakby co to pisze się na manetke

jakby co nie ma sprawy ..w przyszłym tyg bede wiedział czy bedzie czy tez pozostanie to niewykonalne.. na razie teorie zbieram smile.gif)

Napisano

> czy bedzie czy tez pozostanie to

> niewykonalne..

Nie ma rzeczy niewykonalnych, jest tylko kwestia czasu, chęci i pieniędzy.

Akurat tempomat średnio pojętny elektryk podłączy Ci.

Pozdrawiam BAS

• 3 tygodnie później...
Napisano

jak montaż manetki bokser.gif

Napisano
  • Autor

> jak montaż manetki

na razie jeszcze nie ustalone czy da sie bez wiekszych problemów załozyc..ale pamietam i gdybym sie miał pozbywac poinformuje o tym...ja sie nie znam zupelnie na tym a w okolicy trudnosci mam ze znalezieniem odpowiedniej osoby,która bedzie wiedziała co zrobić..mentalnie jestem przygotowany do cięcia plastiku przy kierownicy smile.gif))

• 5 miesięcy później...
Napisano

Odkopię starocia. Kurde nie mogę znaleźć nigdzie manetki od tempomatu...ani od alfy, ani fiata...może mi ktoś podpowiedzieć co nie co? Sprawdzałem, kostkę mam, ale manetki brak frown.gif

Napisano

> Odkopię starocia. Kurde nie mogę znaleźć nigdzie manetki od tempomatu...ani od alfy, ani

> fiata...może mi ktoś podpowiedzieć co nie co? Sprawdzałem, kostkę mam, ale manetki brak

nie szukaj manetki, bo ciężko znaleźć. jakiś tekst jeden z najtańszych , innych poszukasz sobie już sam.

a masz jeszcze tak: jakiś tekst

Napisano

> fiata...może mi ktoś podpowiedzieć co nie co? Sprawdzałem, kostkę mam, ale manetki brak

Kolego weź wejdź na allegro, wpisz stilo na części i dzwoń/pisz maila do wystawiających czy maja manetki, ja tak pytałem to z 5 aukcji 3 miało oryginalne manetki do stilo i za 130 zł smile.gif

Napisano

> nie szukaj manetki, bo ciężko znaleźć. jakiś tekst jeden z najtańszych , innych poszukasz sobie

> już sam.

> a masz jeszcze tak: jakiś tekst

A jakby tak kupic i sprzedac bez manetki tempomatu? devil.gifhmm.gif

Taki szatanski plan mi przyszedl do glowy bo sam planuje dolozyc icon_rolleyes.gif

Napisano

> A jakby tak kupic i sprzedac bez manetki tempomatu?

> Taki szatanski plan mi przyszedl do glowy bo sam planuje dolozyc

mam właśnie patyki z AR 147, ale jeszcze ich nie wystawiałem. nawet jak kupisz wszystko za 100, sprzedasz za 30-40 zł to i tak koszt założenia tempomatu jest śmieszny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.