Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Polo GTi 1.6 2000 - 2001r, - prośba o opinie

Featured Replies

Napisano

Witam

powoli przymierzam się do zakupu samochodu i zbieram póki co opinie o interesujących mnie egzemplarzach.

szukam niewielkiego, typowo miejskiego samochodu, który charakteryzować się będzie trwałością, jakością a dodatkowo da odrobinę frajdy z jazdy

ostatnio na listę faworytów wskoczył VW Polo GTi z silnikiem 1.6 (125KM) z lat 2000 - 2001 (nie wiem czy dłużej ten konkretny model był produkowany).

tak czy siak chciałem się dowiedzieć coś od tych, którzy mieli styczność z tym motorem, wszelkich informacji odnośnie spalania, awaryjności, trwałości, kosztów eksploatacyjnych, jego wad/zalet

dodatkowo jak jest z dostępnością części i ewentualnie zamienników?

za wszelkie porady będę niezmiernie wdzięczny

z góry dziękuję i pozdrawiam

EDIT:

chodzi mi dokładnie o ten model:

C14054439_1.jpg

p.s. zdjęcie zapożyczone z allegro ok.gif

Napisano

Jakieś dwa lata temu również szukałem takiego auta. Niestety wtedy było ich niewiele i po prostu były w cenie. Wybór padł jednak na ibize cuprę z tych samych roczników. Z wyboru jestem zadowolony bo frajda z jazdy jest. No i jakby nie było po niewielkich przeróbkach masz auto prawie 200 konne które na prawdę daje radę.

Napisano
  • Autor

> Jakieś dwa lata temu również szukałem takiego auta. Niestety wtedy było ich niewiele i po prostu

> były w cenie. Wybór padł jednak na ibize cuprę z tych samych roczników. Z wyboru jestem

> zadowolony bo frajda z jazdy jest. No i jakby nie było po niewielkich przeróbkach masz auto

> prawie 200 konne które na prawdę daje radę.

heh właśnie ja szukam czegoś bardziej obliczalnego, choć przez pewien czas sen z powiek spędzał mi clio sport devil.gif ale stanęło na tym, że ma to być coś bardziej cywilizowanego ok.gif także w grę wchodzą auta w stylu vw polo gti, corsa gsi, ibiza ale co najwyżej 1.4 sport, ewentualnie clio 1.6

chcę coś cywilizowanego, co da odrobinę frajdy a także nie zabije mnie kosztami ok.gif dlatego zacząłem się rozglądać w stronę polo, które ma fajną sylwetkę, ponoć jest niezawodne, gti są fajnie wyposażone, jak na 1.6 są mocne, jednak nic więcej na ich temat nie wiem, a boję się, że dostępność części może być lipna jako że model ten nie był produkowany zbyt długo...

dlatego plisss o wszelkie info blagam.gif

Napisano

> Jakieś dwa lata temu również szukałem takiego auta. Niestety wtedy było ich niewiele i po prostu

> były w cenie. Wybór padł jednak na ibize cuprę z tych samych roczników. Z wyboru jestem

> zadowolony bo frajda z jazdy jest. No i jakby nie było po niewielkich przeróbkach masz auto

> prawie 200 konne które na prawdę daje radę.

z 1,6 po niewilkich przeróbkach ? 200KM? przecież tam T nie ma .. to nie beda takie małe koszty.

Napisano

> z 1,6 po niewilkich przeróbkach ? 200KM? przecież tam T nie ma .. to nie beda takie małe koszty.

wystarczy troche poczytac i sie dowiesz ze wystepowala ibiza 6k2 z silnikiem 1.8T zlosnik.gif Ba były nawet 3 wersje:

- sport

- cupra

- cupra R (180km)

Napisano

> wystarczy troche poczytac i sie dowiesz ze wystepowala ibiza 6k2 z silnikiem 1.8T Ba były nawet 3

> wersje:

> - sport

> - cupra

> - cupra R (180km)

To wiem .Żadna nowość. Tylko zainteresowałem sie wypowiedzią o Polo GTI i moc 200km. Chyba że to sie ibizy tyczyło . CUpra też w TDI była 160 grinser006.gif ale w nowszej budzie

Napisano

> To wiem .Żadna nowość. Tylko zainteresowałem sie wypowiedzią o Polo GTI i moc 200km. Chyba że to

> sie ibizy tyczyło . CUpra też w TDI była 160 ale w nowszej budzie

Z kontekstu mojej wypowiedzi jasno wynika że chodzi o ibizę. A cupra w tdi to nie dość że klepie jak traktor to jest jeszcze okrutnie wolna wink.gif

Napisano

> To wiem .Żadna nowość. Tylko zainteresowałem sie wypowiedzią o Polo GTI i moc 200km. Chyba że to

> sie ibizy tyczyło . CUpra też w TDI była 160 ale w nowszej budzie

z wypowiedzi raczej jasno wynika ze chodzi o ibize cupre i mody z nia zwiazane zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.