Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile..

Featured Replies

Napisano

... kosztuje naprawa/wymiana lozyska w kole?

albo inaczej -> jak dlugo mozna jezdzic z takim piszczacym i czym to grozi? grinser006.gif

Napisano

> ... kosztuje naprawa/wymiana lozyska w kole?

> albo inaczej -> jak dlugo mozna jezdzic z takim piszczacym i czym to

> grozi?

Jesli piszcze to nie długo mozna zajoba dostac moze hamulce blokuja i pszczy (wezyki spuchły ze starosci)?

Napisano
  • Autor

> Jesli piszcze to nie długo mozna zajoba dostac moze hamulce blokuja i

> pszczy (wezyki spuchły ze starosci)?

z hamulcami raczej wszystko jest ok - byly robione w maju a niedawno sprawdzane powtornie...

chociaż faktem jest że mechanik stwierdził że to klocki takie...

hmm.. nie wiem..

Napisano

Być moze to klocki bo syn zalozyl takie kiepskie w SC i tez mu piszczaly przez jakis czas aż sie dotarły Pozdrawiam

Napisano

> ... kosztuje naprawa/wymiana lozyska w kole?

zależy w którym kole, i który to rocznik Uniaka,bo w jednym trzeba wymienić łożysko z piastą a w innym wystarczy wywalić samo zużyte łożysko biglaugh.gif Łożysk się nie naprawia je się wymienia

> albo inaczej -> jak dlugo mozna jezdzic z takim piszczacym i czym to

> grozi?

Łożyska nie piszczą tylko wyją.Wraz ze wzrostem prędkości wydają coraz to głśniejsze dzwięki.

Jeśli to wina klocków to przyczyna leży po stronie niewłasciwie dobranej twardości 2 powierzchni trących.Albo klocki są za miękkie w porównaniu do tarcz,albo tarcze nie wytrzymją zbyt dużej twardości klocków.Niektóre klocki mają też czujnik zużycia sygnalizujący "niski" stan okładziny ciernej piszczeniem.

Napisano
  • Autor

problem w tym ze ja je zakladalam w maju, mamy grudzien, piszczaly od poczatku ale tylko przy hamowaniu, potem zaczely takze podczas dluzdzej jazdy, po wymianie plynu hamulcowego na lepszy, przestaly smierdziec, ale piszcza dalej i to tylko w lewym przednim kole...

mechanik jak je ogladal to ztwierdzil ze sa grube, nie starte..

dziwi mnie ta sytuacja i troche denerwuje to popiskiwanie... oslabiony.gif

Napisano

napisze ci teraz co ja mam aktualnie W lewym kole czesto mi trze ze jak jade to ludzie patrza na mnie jak .....Pojechalem do mech bo tez pomyslalem ze łożysko i okazalo sie ze mam krzywa tarcze hamulcowa ktora nalezaloby przetoczyc ale on mi kazal spokojnie jeszcze jezdzic az zacznie na stałe trzeć Klocki sprawdzil i mam jeszcze dobre choć nierowno zużyte z powodu tarczy Pozdrawiam i nie denerwuj sie to tylko auto tak mi też czesto powtarzaja koledzy

Napisano

> z hamulcami raczej wszystko jest ok - byly robione w maju a niedawno

> sprawdzane powtornie...

> chociaż faktem jest że mechanik stwierdził że to klocki takie...

> hmm.. nie wiem..

Ania,

klocki Ci nie odbijają wink.gif

Albo sa kiepskiej jakosci wink.gif

Napisano

Miałem podobne objawy (klocki Lucasy) wywaliłem tą blaszkę z tyłu klocka (nie mylić z tą wywinietą blaszką/sprężynką u góry klocka)okazało sie ze tłoczek o nia ocierał i niemiłosiernie piszczało od tamtrgo momentu spokoj z popiskiwaniem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.