Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Serwo

Featured Replies

Napisano

Wydaje mi się, że mam serwo do wymiany, bo hamulec jest twardy i mało skuteczny. Dlatego mam pytanie jakie serwo kupić. Czy takie jak było czy może coś większego, może z HGT. Czy GT również miało inne serwo, czy mocowania do pedału hamulca są takie same?? Czy większe serwo zmieści się bez problemów, może ktoś już coś takiego robił i podzieli się swoją wiedzą w tym temacie??

Napisano

Sprawdź czy masz podciśnienie. wink.gif

Napisano

> jak

Sprawdzić wężyk od kolektora ssącego do serwa?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Sprawdzić wężyk od kolektora ssącego do serwa?

> Pozdrawiam BAS

to już sprawdzałem, sprawdzałem też map sensor i wszystko niby ok, dlatego stawiam na serwo crazy.gif

Napisano

To jeszcze wymieniłbym płyn hamulcowy a jak będzie to samo to dopiero wymiana serwa ok.gif U mnie wymiana płynu rozwiązała sprawę.

Napisano
  • Autor

> To jeszcze wymieniłbym płyn hamulcowy a jak będzie to samo to dopiero wymiana serwa U mnie wymiana

> płynu rozwiązała sprawę.

no myślałem o tym, bo płyn ma już niby 3 lata, ale czy on miałby taki wpływ na hamulce, jakoś mi się nie wydaje, ale może zrobię tak jak mówisz.

Napisano

> no myślałem o tym, bo płyn ma już niby 3 lata, ale czy on miałby taki wpływ na hamulce

U mnie płyn miał co najmniej 4lata kiedy go wymieniałem przy okazji wymiany przewodów elastycznych z przodu i takich objawów jak opisujesz nie było , więc raczej wątpię że to kwestia samego płynu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Nie chce mi się wierzyć, że to wina płynu...

Płyn wymieniłem, problem z twardym i słabym hamulcem pozostał frown.gif

Tak więc teraz serwo pójdzie do wymiany, tylko nie wiem jakie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Nie chce mi się wierzyć, że to wina płynu...

To czego wina to może być.

Dziś wymieniłem serwo, jeszcze raz płyn, 2 razy odpowietrzyłem i ....nic sciana.gif

Hamulec dalej jest słaby i twardy i ma mały skok, trzeba go mocno naciskać żeby zahamować.

Ja już nie wiem, może pompa, może coś jeszcze, tylko co niewiem.gif

Napisano

sprawdzałeś może stan klocków, okładzin ? Kiedyś miałem taki przypadek, że klocki się jakby rozwarstwiły - okładzina odeszła od metalu, i też nie było hamowania

Napisano
  • Autor

> sprawdzałeś może stan klocków, okładzin ? Kiedyś miałem taki przypadek, że klocki się jakby

> rozwarstwiły - okładzina odeszła od metalu, i też nie było hamowania

Tarcze i klocki maja 3 tygodnie. Tył nie ruszamy od 2 lat, ale czy on może mieć na to wpływ??

Napisano

Pewności nie mam. Myślę, że sprawdzić nie zaszkodzi, zwróć uwagę na stan samoregulatorów, niestety mają ogromny wpływ na stan hamulców - nie tylko na tyle.

• 3 tygodnie później...
Napisano

GT od strony mechanicznej to zwykłe Bravo.

Ja jeszcze bym sprawdził przewody, podobno niezłe cuda mogą się dziać, jak jest z nimi lipa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.