Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubywa plynu chlodniczego

Featured Replies

Napisano

> mam takie pytanko. Co moze byc powodem ze ubywa plynu chlodniczego ze zbiorniczka ??

Sprawdz, czy ci nagrzewnica nie przepuszcza. Zobacz pod deska kolo mocowania pedalow, czy nie masz mokrej wykladziny.

Ewentualnie rozbierz tapicerke pod maska i zobacz, czy przy zaworze nagrzewnicy nie cieknie - u mnie wlasnie tam przepuszcza, ale tak niewiele, ze nie chce mi sie za to zabierac.

Napisano

> mam takie pytanko. Co moze byc powodem ze ubywa plynu chlodniczego ze zbiorniczka ??

sprawdź łączenia na wężach, zwłaszcza przy czwórniku, mi tam co jakiś czas opaski popuszczają i ucieka

Napisano

> U bywa P łynu G łodniczecho?chłodniczego?

No właśnie może uszczelka pod głowicą zdycha

Napisano
  • Autor

> No właśnie może uszczelka pod głowicą zdycha

uszczelka byla zmieniana w maju zlosnik.gif

Napisano

> uszczelka byla zmieniana w maju

To nie znaczy ze nie mogla powiedziec papa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To nie znaczy ze nie mogla powiedziec papa

W sumie ta frown.gif dzisiaj odpowietrzylem jeszcze raz i zmienilm srubke z uszczelka przy nagrzewnicy, bo jak zajechalem na garage to syczalo przy korku od zbiorniczka plynu. odpowietrzylem wlany nowy plyn i zobaczymy za pare dni zlosnik.gif

Napisano

Pod autem sucho??

Napisano

u mnie wypieprza spod korka wlewu płynu, i kapie coś z przodu silnika( może po wężach leci), podejrzewam że układ się zapowietrzył bo chłodnica zimna i wentylator nie bufa. Co się mogło zepsuć ? termostat,pompa, inne ? co ew. sprawdzić ? pacjent oczywiście 1.1 spi

Napisano

Majster,jeszcze przed sznupaniem w motorze kup nowy korek zbiorniczka....sprawdzałeś czy na zbiorniczku nie ma śladów podciekania?to nie musi być powódź stulecia,może pitać po trochu.Korek 12 zł a przy źle odpowietrzonym układzie może wyrzygiwać.

Napisano

A Własnie jak sprawdzic czy to napewno uszczelka bo tez mi ubywa ale nie jestem piewien z kad smile.gif ??

Napisano

Kolego Brok mogl powiedziec papa. (taki kapsel )

Mogla sie zrobic mala dziurka i plynu ubywa tylko pod cisnieniem , wiec parkujac auto nie zobaczysz plam itp

Sam brok to koszt ok 10-15 zl w Fiacie

Napisano

> Gdzie ten kapsel jest ??

blok silnika w okolicy pompy wody

Napisano
  • Autor

> blok silnika w okolicy pompy wody

juz chyba wiec co to je zlosnik.gif a trudno si zmienia czy nie bardzo ?? potrzebny kanal bedzie ??

Napisano

> juz chyba wiec co to je a trudno si zmienia czy nie bardzo ?? potrzebny kanal bedzie ??

Co prawda sam tego nie zmienialem , ale sadze ze kanal jak najbardziej sie przyda

Podobno wbrew pozorom ciezko jest ten nowy kapsel odpowiednio wbic

Napisano
  • Autor

Oby to nie bylo to. jak lukalem dzisiaj pod maske zeby zobaczyc co i jak sie dzieje po operacjach przeprowadzonych w weeknd to poki co jest tyle plynu ile wlalem, ale zobacze jeszcze raz w weekend

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.