Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To ja się łapię czy nie łapię?

Featured Replies

Napisano

Bo niby mam poldka i malucha ale wyprodukowane już w wolnej Polsce? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> Bo niby mam poldka i malucha ale wyprodukowane już w wolnej Polsce?

Daj juz spokoj - oczywiscie ze sie lapiesz grinser006.gif Zapraszamy

Napisano
  • Autor

> Daj juz spokoj - oczywiscie ze sie lapiesz Zapraszamy

To klawo. grinser006.gif

W tej chwili kompletuję części silnika poldzisza - będę składał praktycznie nowy silnik, wyjdzie nawet nieco taniej niż remont.

A potem remont eleganta, którego tak ulwielbiasz. zlosnik.gif

Napisano

> To klawo.

> W tej chwili kompletuję części silnika poldzisza - będę składał praktycznie nowy silnik, wyjdzie

> nawet nieco taniej niż remont.

> A potem remont eleganta, którego tak ulwielbiasz.

Zaloz swoj watek i pisz relacje z budowy jak ja pare postow nizej - poczatek maj 2008.

I nie lubie elegantow nono.gif Jedyny sluszny model to FL i BIS.

Napisano
  • Autor

> Zaloz swoj watek i pisz relacje z budowy jak ja pare postow nizej - poczatek maj 2008.

Zamierzam założyć bloga tylko nie mam pojęcia gdzie wcięło zdjęcia...A było ich spoooro.

> I nie lubie elegantow Jedyny sluszny model to FL i BIS.

Gust jest jak dupa - każdy ma własną. zlosnik.gif

Dla mnie kaszlak to kaszlak, lubię te auta bo są inne ale nie podnieca mnie rozrusznik na linkę czy spryskiwacz z napędem ręcznym.

Napisano

> Dla mnie kaszlak to kaszlak, lubię te auta bo są inne ale nie podnieca mnie rozrusznik na linkę czy

> spryskiwacz z napędem ręcznym.

No widzisz - jestes duzo blizej prawdy niz ci sie wydaje, bo ja tez ich nie lubie. To sa klasyki z tzw kapliczka i pradnica. W FLach rozrusznik jest juz na kluczyk, sryskwiacz elektryczny, alternator no i szerokie zegary, do ktorych mozesz napakwoac wiele wskaznikow. Ot, kolejna ewolucja, najleosza z reszta, bo elegant to juz porazka blacharska.

Napisano

> Bo niby mam poldka i malucha ale wyprodukowane już w wolnej Polsce?

zaraz się załapiesz na owoc tropikalny rotfl.gif

proszę bez takich tu retorycznych pytań zlosnik.gif

nazwa jest symboliczna i można ją interpretować jak się chce wink.gif

pozdrawiam

Napisano

> To klawo.

> W tej chwili kompletuję części silnika poldzisza - będę składał praktycznie nowy silnik, wyjdzie

> nawet nieco taniej niż remont.

> A potem remont eleganta, którego tak ulwielbiasz.

Jakbyś potrzbował to mam kilka nowych elementów:

- kolektor wydechowy (nie wiem czy były jakieś zmiany, czy od zawsze taki sam)

- obudowa filtra powietrza pod wtryskowy kolektor

- kompletne serwo

- pająk chłodnicy z wiatrakiem

- linki sprzęgła i jeszcze jakieś 2 dłuższe

Plus 3 skrzynki używanych części

Napisano

> Zaloz swoj watek i pisz relacje z budowy jak ja pare postow nizej - poczatek maj 2008.

Jedynie słuszny model to blaszane zderzaki devil.gif

Napisano

> No widzisz - jestes duzo blizej prawdy niz ci sie wydaje, bo ja tez ich nie lubie. To sa klasyki z

> tzw kapliczka i pradnica. W FLach rozrusznik jest juz na kluczyk,

Hahaha - jaki kto dorwał samochód na wydawce taki miał hehe.gif

W grudniu 1986 roku odbieraliśmy na przedpłaty Malucha i wszystkie miały już nową deskę (czyli nie kapliczkę), ale rozrusznik był i z kluczyka i na linkę (myśmy mieli na linkę), alternator lub prądnica i w jednym egzemplarzu było składane tylne siedzenie (jakby to komuś do czegoś było potrzebne) i uchylne tylne szyby.

Tak się kiedyś kupowało samochody hahaha.gif

> sryskwiacz elektryczny,

> alternator no i szerokie zegary, do ktorych mozesz napakwoac wiele wskaznikow. Ot, kolejna

> ewolucja, najleosza z reszta, bo elegant to juz porazka blacharska.

Napisano

> Hahaha - jaki kto dorwał samochód na wydawce taki miał

> W grudniu 1986 roku odbieraliśmy na przedpłaty Malucha i wszystkie miały już nową deskę (czyli nie

> kapliczkę), ale rozrusznik był i z kluczyka i na linkę (myśmy mieli na linkę), alternator lub

> prądnica i w jednym egzemplarzu było składane tylne siedzenie (jakby to komuś do czegoś było

> potrzebne) i uchylne tylne szyby.

> Tak się kiedyś kupowało samochody

> > ewolucja, najleosza z reszta, bo elegant to juz porazka blacharska.

Bo w latach 85-89 byly tylko mixy roznych wersjii wyposazenia i wlasnei moglos ie zdarzyc tak jak piszesz. Mixy mogly dotyczyc pradnicy/alternatora, kapliczki/szerokich zegarow, tylnych blotnikow z malymi/duzymi wlotami, rozrusznika na linke/kluczyk, zderzakami chrom/P4 a pozniej i szerokimi, w opcji dodatkowej wlasnie uchylne szybki, tylna ogrzewana, skladane siedzenia i wiele wiele innych. Dopiero pelny FL z 89 roku mial wszystko co nowe.

Napisano

> Bo w latach 85-89 byly tylko mixy roznych wersjii wyposazenia i wlasnei moglos ie zdarzyc tak jak

> piszesz. Mixy mogly dotyczyc pradnicy/alternatora, kapliczki/szerokich zegarow, tylnych

> blotnikow z malymi/duzymi wlotami, rozrusznika na linke/kluczyk, zderzakami chrom/P4 a pozniej

> i szerokimi, w opcji dodatkowej wlasnie uchylne szybki, tylna ogrzewana, skladane siedzenia i

> wiele wiele innych. Dopiero pelny FL z 89 roku mial wszystko co nowe.

Nie zgodzę się - od momentu wejścia FL zniknęły chromowane zderzaki - w ich miejsce były zderzaki P4 (swoją drogą dużo lepsze, bo twardsze od FL)

Kapliczka też praktycznie nie występowała po 85'

Napisano

> Nie zgodzę się - od momentu wejścia FL zniknęły chromowane zderzaki - w ich miejsce były zderzaki

> P4 (swoją drogą dużo lepsze, bo twardsze od FL)

Niestety nie masz racji. Zderzaki szerokie zastapily P4, ktore byly wprowadzone po chromach, czylinajpierw chrom, potem P4 w przesjciowkachidopiero szeroki plastik w pelnym FL (choc zdarzaly sie pojedyncze egzemplarze FLi z P4)

> Kapliczka też praktycznie nie występowała po 85'

Pojedyncze egzemlarze mozna bylo jeszcze spotkac. Kapliczki robili az sie skonczyly. Ta samo z P4.

Napisano
  • Autor

> Jakbyś potrzbował to mam kilka nowych elementów:

> - kolektor wydechowy (nie wiem czy były jakieś zmiany, czy od zawsze taki sam)

> - obudowa filtra powietrza pod wtryskowy kolektor

> - kompletne serwo

> - pająk chłodnicy z wiatrakiem

> - linki sprzęgła i jeszcze jakieś 2 dłuższe

> Plus 3 skrzynki używanych części

Dzięki za ofertę lecz w tej chwili nie skorzystam, kasa idzie na nowe serducho do poldka.

Napisano

Dlaczego lekceważysz ST zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.