Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UPG

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj po wizycie i wymianie gumy łączącej pół oś ze skrzynką od strony lewej,mechanik a w zasadzie jego pracowanik oznajmił że jest wyciek z UPG.

Wyciek nie jest duży bo raz na kilka dni spadnie siakaś kapka oleju.

Miska olejowa troche mokra,prawa guma od skrzyni z której wychodzi ośka,też mokra ale żeby leciało ciurkiem czy coś takiego to nie.

jak długo można na tym śmigać???

moze być opcja wyplucia uszczelki???

Napisano

Na pewno dobrze zrozumiałeś mechanika? Nie chodziło mu przypadkiem o uszczelkę pod deklem zaworowym? hehe.gif A może on sam nie wie o czym mówi? cfaniaczek.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Na pewno dobrze zrozumiałeś mechanika? Nie chodziło mu przypadkiem o uszczelkę pod deklem

> zaworowym? A może on sam nie wie o czym mówi?

nie sądze żeby pomylił UPG z UPZ....

ale....

taka kwestia jest że nie zajrzał pod maskę tylko określił to na podstawie tego co widział pod autem. hmm.gif

Chciałbym zaznaczyć że po otwarciu machy,kapa zaworów jest brudna od oleju hmm.gif

Napisano

> nie sądze żeby pomylił UPG z UPZ....

> ale.... (ciach)

ale sądzę, że chce cię wydymać i skasować za rzekomą wymianę UPG, kiedy faktycznie wymieni uszczelkę pokrywy zaworów i umyje silnik. szuka jelenia i tyle uzbroj_zlo.gif

Napisano

A jakiego Ty masz tego silnika?

W 1.0 jedynym miejscem w którym występuje olej "pod ciśnieniem" przy przejściu z bloku do głowicy jest środek silnika z przodu (nad kol. wydechowym) w innych miejscach żeby lało olejem to musiało by już chyba nie być uszczelki w ogóle icon_rolleyes.gif

Napisano

> A jakiego Ty masz tego silnika?

> W 1.0 jedynym miejscem w którym występuje olej "pod ciśnieniem" przy przejściu z bloku do głowicy

> jest środek silnika z przodu (nad kol. wydechowym) w innych miejscach żeby lało olejem to

> musiało by już chyba nie być uszczelki w ogóle

900 ma

i to nie będzie UPG tylko albo spod dekla wali albo pomiędzy miską a blokiem. niech wjedzie na kanał i dokładnie poogląda

Napisano

> 900 ma

> i to nie będzie UPG tylko albo spod dekla wali albo pomiędzy miską a blokiem. niech wjedzie na

> kanał i dokładnie poogląda

Może być i UPG, mi ciekła wieeeeeeele km i kilka lat i ... oprócz tego że był brudny silnik nic się nie działo hehe.gif Ja bym to olał zupełnie.

Napisano
  • Autor

> Może być i UPG, mi ciekła wieeeeeeele km i kilka lat i ... oprócz tego że był brudny silnik nic się

> nie działo Ja bym to olał zupełnie.

zdjcie0082f.jpg

zdjcie0083tn.jpg

tak wygląda pokrywa zaworów...troche zalana olejem....

Napisano

> tak wygląda pokrywa zaworów...troche zalana olejem....

Czekaj, czekaj... zanim umrę ze śmiechu ... weź no mi powiedz - jaki to ma związek z tematem wątku? grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czekaj, czekaj... zanim umrę ze śmiechu ... weź no mi powiedz - jaki to ma związek z tematem wątku?

Oj...próbuje dociec przyczyny wycieku....

Chętnie by zrobił fote bloku silnika ale za ciemno i ciężko dojść

A dałem tą fote bo triski pisał o pokrywie zaworów więc może teraz będzie większa pewność co do tego że faktycznie leci z pokrywy a nie z UPG

Napisano

> tak wygląda pokrywa zaworów...troche zalana olejem....

facepalm.gif

a się ze mnie śmieją...

uszczelka 8zł benzyna ekstrakcyjna 4zł, odkręcenie śrub + przygotowanie potrzebnych narzędzi i wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów-20minut

Napisano

> wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów-20minut

w fajerce hehe.gif

Napisano
  • Autor

no i widzisz Muzyk....znowu sie z Ciebie śmieją hehe.gif

Napisano

> w fajerce

hmm.gif

przecież diablun ma... niebieskie 1,0, nie? Kuźwa... z tymi Waszymi uniakami to się pogubić... kto i ile i z jakimi silnikami ma... spineyes.gif

Napisano

> przecież diablun ma... niebieskie 1,0, nie? Kuźwa... z tymi Waszymi uniakami to się pogubić... kto

> i ile i z jakimi silnikami ma...

a widzisz na zdjęciach 1.0? rotfl.gif

Napisano

> a widzisz na zdjęciach 1.0?

nie... zdjęcia mi się nie wyświetliły, był tylko tekst postu, a ze diabluna skojarzyłem z tym niebieskim 1.0 to napisałem o fajerce...

Napisano

> Oj...próbuje dociec przyczyny wycieku....

> Chętnie by zrobił fote bloku silnika ale za ciemno i ciężko dojść

> A dałem tą fote bo triski pisał o pokrywie zaworów więc może teraz będzie większa pewność co do

> tego że faktycznie leci z pokrywy a nie z UPG

Może lecieć z tego i z tego. Jeśli leci z UPG to widać bo głowica tuż nad uszczelką jest czysta a poniżej zaolejona. Tak czy siak - zrób najpierw UPZ.

Napisano
  • Autor

> Może lecieć z tego i z tego. Jeśli leci z UPG to widać bo głowica tuż nad uszczelką jest czysta a

> poniżej zaolejona. Tak czy siak - zrób najpierw UPZ.

postaram się zrobić za dnia kilka fotek zaolejonych miejsc...

Spoko-pierw pójdzie pod nóż UPZ ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.