Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

307-"ciekawe" funkcje BSI

Featured Replies

Napisano

jako,że niedługo jade do magika od PP,celem włączenia tempomatu i komputera,to mam pytanie co jeszcze warto uaktywnic w BSI?

Napisano

> jako,że niedługo jade do magika od PP,celem włączenia tempomatu i komputera,to mam pytanie co

> jeszcze warto uaktywnic w BSI?

Światła dzienne - zapalają się same po uruchomieniu silnika, a dopóki nie przekręcisz włącznika na pozycję świateł mijania, to masz zegary bez podświetlenia i nieściemnione wyświetlacze klimy i radia.

Autoryglowanie drzwi po przekroczeniu 10 czy 20km/h - u mnie akurat funkcji brak. frown.gif

Napisano

> Autoryglowanie drzwi po przekroczeniu 10 czy 20km/h - u mnie akurat funkcji brak.

A czy w 307 jest przycisk służący do ryglowania wszystkich drzwi? hmm.gif

Napisano

> A czy w 307 jest przycisk służący do ryglowania wszystkich drzwi?

Jest. I z niego korzystam, ale wolałbym automatyczne blokowanie.

Uprzedzę kolejne pytanie: kombinacje z wciskaniem tego przycisku by aktywować tę funkcję, nie skutkują. frown.gif

Napisano

> Jest. I z niego korzystam, ale wolałbym automatyczne blokowanie.

waytogo.gif

> Uprzedzę kolejne pytanie: kombinacje z wciskaniem tego przycisku by aktywować tę funkcję, nie

> skutkują.

A w jaki sposób starałeś się aktywować? hmm.gif

Napisano

> A w jaki sposób starałeś się aktywować?

Jakieś tam kombinacje z wciśnięciem przycisku na ileś sekund, przy zapłonie włączonym/wyłączonym. itp.

Jak znasz coś co działa, to napisz wprost, a nie bierzesz mnie pod włos. wink.gif

Napisano

> Jakieś tam kombinacje z wciśnięciem przycisku na ileś sekund, przy zapłonie włączonym/wyłączonym.

> itp.

> Jak znasz coś co działa, to napisz wprost, a nie bierzesz mnie pod włos.

Podpytuję, bo nie wiem jak w Peugeocie, ale w swoim XP nie tak dawno uruchamiałem tę funkcję w sposób następujący: po włączeniu zapłonu przez kilka sekund przytrzymałem przycisk odpowiedzialny za ryglowanie drzwi, aż do momentu kiedy to na wyświetlaczu pojawił się komunikat auto-Locking Active. waytogo.gif

Napisano

> Podpytuję, bo nie wiem jak w Peugeocie, ale w swoim XP nie tak dawno uruchamiałem tę funkcję w

> sposób następujący: po włączeniu zapłonu przez kilka sekund przytrzymałem przycisk

> odpowiedzialny za ryglowanie drzwi, aż do momentu kiedy to na wyświetlaczu pojawił się

> komunikat auto-Locking Active.

Wszystko zależy od wersji softu w BSI. Mam Actię i PP, ale niestety teletransmisji nowego softu nie zrobię sam. Chyba pojadę z tym do ASO (które ZŁEM jest i basta!).

Napisano

> Wszystko zależy od wersji softu w BSI. Mam Actię i PP, ale niestety teletransmisji nowego softu nie

> zrobię sam. Chyba pojadę z tym do ASO (które ZŁEM jest i basta!).

Na elektrodzie.pl czytałem wypowiedź użytkownika 307, w której żalił się, że pomimo wgrania nowego softu problem autoryglowania nadal pozostał nierozwiązany. sick.gif

Napisano

> jako,że niedługo jade do magika od PP,celem włączenia tempomatu i komputera,to mam pytanie co

W Cytrynie C5 1 generacji (która jak wiadomo jest Peugeotem+hydro) wink.gif autoryglowanie działa tylko gdy zamki są z superblokadą. Czy masz superblokadę dowiesz się z VIN-u, możliwe opcje są dwie:

STEROWANIE RYGLOWANIEM -ZAMEK ZWYKŁA BLOKADA

lub

STEROWANIE RYGLOWANIEM -SUPERBLOKADA

Nie wiem, czy w Peugeocie jest tak samo, więc podaję to jako sugestię.

Napisano
  • Autor

> W Cytrynie C5 1 generacji (która jak wiadomo jest Peugeotem+hydro) autoryglowanie działa tylko gdy

> zamki są z superblokadą. Czy masz superblokadę dowiesz się z VIN-u, możliwe opcje są dwie:

> STEROWANIE RYGLOWANIEM -ZAMEK ZWYKŁA BLOKADA

> lub

> STEROWANIE RYGLOWANIEM -SUPERBLOKADA

> Nie wiem, czy w Peugeocie jest tak samo, więc podaję to jako sugestię.

po rozkodowaniu VIN wyszło

STEROWANIE RYGLOWANIEM ZAMEK ZWYKŁA BLOKADA

i w zasadzie na ryglowaniu mi tak nie zalezy,jak na swiatłach dziennych.

Napisano

> i w zasadzie na ryglowaniu mi tak nie zalezy,jak na swiatłach dziennych.

Z tym nie powinno być żadnego problemu, manetka na 0 i działa tak jak koledzy wcześniej opisali.

Na marginesie - na CAN-ie luzie psy wieszają, a daje naprawdę fajne możliwości. Chcę przy następnej wizycie w ASO poprosić o próbę włączenia ekranu serwisowego OBD. COŚ TAKIEGO

Napisano

uruchom jeszcze zmieniarkę, możesz dokupić wtedy na allegro urządzonko, które podłącza się jako zmieniarka do pługa no i jeszcze możesz włączyć samodomykanie szyb

Napisano

> uruchom jeszcze zmieniarkę, możesz dokupić wtedy na allegro urządzonko, które podłącza się jako

> zmieniarka do pługa no i jeszcze możesz włączyć samodomykanie szyb

Domykanie szyb (rozumiem, że chodzi o pilota, przy zamykaniu auta), można włączyć i bez Planeta. Wystarczy na włączonym zapłonie, zjechać szybą w dół do końca a następnie do góry, cały czas trzymając przełącznik. zeby.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

jeszcze pytanie o sterowanie centralnym zamkiem z pilota w kluczyku,czy jest opcja całkowitego wyłaczenia w BSI tego właśnie sterowania?

mam alarm który prawdopodobnie był montowany w ASO i tak sie zastanawiam,czy czasami sterowanie centralnym z pilota nie zostało wył w BSI,bo za pierona nie moge "aktywowac" kluczyka

p.s oczywiscie pilot od alarmu steruje u mnie centralnym zamkiem

troche zamotałem,ale mam nadzieje,że wiecie o co mi chodzi grinser006.gif

Napisano

> Domykanie szyb (rozumiem, że chodzi o pilota, przy zamykaniu auta), można włączyć i bez Planeta.

> Wystarczy na włączonym zapłonie, zjechać szybą w dół do końca a następnie do góry, cały czas

> trzymając przełącznik.

że jak z tym domykaniem? możesz jeszcze raz łopatologicznie krok po kroku napisać jak włączyć autodomykanie szyb?

Napisano

> że jak z tym domykaniem? możesz jeszcze raz łopatologicznie krok po kroku napisać jak włączyć

> autodomykanie szyb?

Wsiadasz do auta, włączasz zapłon i otwierasz szybę do końca, cały czas trzymając przełącznik. A następnie zamykasz ją, również cały czas trzymając.

Potem wyłączasz zapłon.

Powinno zadziałać.

Teraz otwierasz szybę, wysiadasz z auta i zamykasz je pilotem, trzymając przycisk zamykania przez min. 4s. Najpierw zamknie się centralny, a po tych 4s powinna się zamknąć szyba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.