Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C1002-Rear left internal sensor i B1022-Heated rear window

Featured Replies

Napisano

Witam,

Problem dotyczy błędu C1002 - Rear left internal sensor (Walnięta czujka parkowania lewa, tylko mi proszę powiedzieć czy łatwo i jak się dostać do tych czujek (wersja 3D), i czy macie może jakiś manual obrazkowy?

I drugi problem - B1016 - Rear RH taillights. - NIEAKTUALNE

I ostatni błąd B1022 - Heated rear window relay o co w tym chodzi?

Z góry dzięki. Pozdrawiam.

UPDATE:

Błąd żarówki znikł po nocy zeby.GIF

Napisano

> Heated rear window relay

przekaźnik ogrzewania - tylna szyba? Działa Ci to ogrzewanie?

Napisano

> Witam,

> Problem dotyczy błędu C1002 - Rear left internal sensor (Walnięta czujka parkowania lewa, tylko mi

> proszę powiedzieć czy łatwo i jak się dostać do tych czujek (wersja 3D), i czy macie może

> jakiś manual obrazkowy?

Z lewej strony nic nie zrobisz bez ściągania zderzaka icon_rolleyes.gif.

Musisz wyjechać ze zderzakiem a tu masz:

4- wkręty od nadkoli (gwiazdka) 2 na stronę

4- wkręty od spodu (klucz 8 lub śrubokręt gwizdka - tym i tym odkręcisz)

Zderzak montowany od wewnątrz na nadkolami - po lewej i prawej masz po 1 wkręcie na klucz 8' lub 10' niewiem.gifi śruba na torks T25 ( te same co od góry)

I od góry po otwarciu klapy masz 5x T25.

Kanał czy podnośnik zbędny. ok.gif

Najprawdopodobniej styk - Fiat oryginalnie to spinał dodatkowo opaskami zip by nie wysuwały się wtyczki.

Napisano
  • Autor

> przekaźnik ogrzewania - tylna szyba? Działa Ci to ogrzewanie?

Hmmm ostatnio działało, więc sprawdzę jak będę jechał, wiem na pewno że nie działa podgrzewanie prawego lusterka - czy to przez to może być?

Napisano

Podepnę się pod temat, bo kupiłem sensory i mam zamiar je jutro zamontować (3D). Czy jest możliwe zdjęcie samej listwy zderzaka bez demontażu zderzaka? Z tego co się orientuję, to w zderzaku są już gotowe otwory pod czujniki ect.

Dzięki za wszelką pomoc!

Napisano
  • Autor

> Dzięki za wszelką pomoc!

Ja próbowałem zdjąć samą tą listwę już z zamontowanymi fabrycznie czujnikami, ale się nie dało (czujniki nie przechodzą) dlatego muszę zdejmować całość smile.gif

Napisano

No tak, tylko że Ty masz te czujniki oryginalnie zamontowane. Ja mam listwę jeszcze bez otworów i zastanawiam się, czy samo zdjęcie listwy jest możliwe, bez zdejmowania zderzaka. Wtedy zrobić otwory w listwie na wysokości tych oryginalnych w zderzaku itd.

Napisano

> No tak, tylko że Ty masz te czujniki oryginalnie zamontowane. Ja mam listwę jeszcze bez otworów i

> zastanawiam się, czy samo zdjęcie listwy jest możliwe, bez zdejmowania zderzaka. Wtedy zrobić

> otwory w listwie na wysokości tych oryginalnych w zderzaku itd.

Niestety nie da się - musisz wyjechać ze zderzakiem a do listwy trzeba trochę siły i duży płaski śrubokręt by wszystkie zatrzaski wypchać (są bardzo elastyczne więc ich nie pourywasz)

Napisano

> Podepnę się pod temat, bo kupiłem sensory i mam zamiar je jutro zamontować (3D).

Jeżeli masz oryginały to nie wiem jak się montuje, ale jeżeli takie to bez zadnego problemu zciągasz samą listwę i montujesz. Sam tak robiłem, ze zdjęciem listy nie ma problemu.

Napisano

Dokładnie takie(mam buzzer zamiast wyświetlacza).

Więc można zdjąć samą listwę bez problemu?

Jakieś sugestie, zanim pourywam zaczepy itd.? shocked.gif

Pzdr!

DONE IT palacz.gif

Generalnie robota "łatwa jak...kobiety"*

2 h w zupełności wystarczy.

Dzięki wszystkim za podpowiedzi.

Pzdr!

* "Psy"

Napisano
  • Autor

> przekaźnik ogrzewania - tylna szyba? Działa Ci to ogrzewanie?

Więc tak szybę tylnią ogrzewa więc nie wiem z kąd ten bład..

Ale wracająć do czujnika - udało mi się zdemontować tył, już wiem o o chodzi z tymi spinkami 270751858-jezyk.gif hehe ale to "fachowo" wymyślili, niestety poprawnie, przedmuchanie wczyszczenie nie pomoło i nadal jedna czujka jest niedziałająca, można to usłyszeć włączająć wsteczny i posłuchać czy "pykają", no i jedna nie pyka, byłem w fiacie i pytałem o cene ok 300pln za sztuke :| szok...

Moze ktoś wie jaki ma numer katalogowy taka czujka albo czy są dostępne na aukcji jakiejś?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.