Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa Paliwa JTD - jaka i gdzie ?

Featured Replies

Napisano

Ktos sie orientuje jakie sa ceny pompy paliwowej do JTD ? I w ogole jaka ? Na allegro ceny zaczynaja sie juz od 99 zl, ale nie wiem czy to niby to samo ?

Pytam poniewaz moja chyba juz troche niedoskwiera, to jest jak mam malo paliwa to mi nie chce odpalic, musze nim troche krecic albo dodac gazu i za 3 razem odpali, jak zaleje troche wiecej paliwa to odpala, znaczy sie wiem ze jak jest malo to odpala ale zawsze tak na wskazaniach 1/3 rezerwy nie bylo problemu z odpalaniem, albo nawet jak wskazowka byla nawet ponizej rezerwy to odpalal, a ostatnio cos kiepsko, jak odpali to jedzie bez problemu, ale wystarczy ze go zgasze, no i jak jest cala rezerwa to odpala bez problemu. Czy to ze pompa paliwa moze byc troche przytarta, ma w ogole jakis wplyw na moc i prace silnika ?

Napisano

Polecam zrobić test na przelew - wtryskiwaczy.... old.gif

Napisano
  • Autor

a jak zrobic te testy ?

Napisano
  • Autor

Dzieki Lisek zeby.GIF

A co do Pompy ktos moze odpowiedziec na pytanie ?

W ogole dlaczego moderator przesunal temat do SSP ? Przeciez to powazny temat ?

Napisano

> Dzieki Lisek

> A co do Pompy ktos moze odpowiedziec na pytanie ?

> W ogole dlaczego moderator przesunal temat do SSP ? Przeciez to powazny temat ?

To byłem ja...przyznaję się bez bicia.

Gdzie, jak, dlaczego tą, a nie inną kupić....to chyba jednak na SSP.

Co do pompy, chyba w każdym aucie pompa nie lubi być sucha.

Im zimniej tym dodatkowo nie warto poruszać się na oparach, szczególnie klekotem.

ps.

przenosiny odwołane....

Napisano

> Dzieki Lisek

> A co do Pompy ktos moze odpowiedziec na pytanie ?

Jak trzeba ci podpiać stilo do kompa to dzwon podjae sprawdzimy,test przelewowy również możesz zrobić będziesz miał pogląd sytuacji, możesz podjechać również do znachorów sprawdzą ci manometrem ciśnienie pompy paliwa. Ja robiłem swoją pompę CR na Wita Swtosza i jestem zadowolony z jakości pracy Pana Przybyłowicza. Możesz do nich podjechać niech zerkną co sie dzieje.

Napisano
  • Autor

Dzieki Michał chetnie skorzystam, takze jak sie skoncza swieta to przedzwonie do Ciebie, tylko bedziesz mial czas gdzies po poludniu, bo tak to w robocie bede ? Tylko jak mozesz przeslij mi swoj numer, bo mi simka padla i w zasadzie stracilem wszystkie numery, na Wita Stwosza, znam kolesi nawet, zobaczymy najpierw co po podpieciu Stilon powie zeby.GIF

Napisano

W razie czego jak wpadniesz to sprawdzimy przelew wtrysków.

Pozdro

Napisano

> Dzieki Lisek

Jest na kąciku kolega który robi w CR... pompy i wtryskiwacze... Co do wymiany pompy to = z wymianą rozrządu... trzeba zdjąć pasek i zabawa robi się droga... ja tak zrobiłem

A tak na marginesie to kiedy ostatnio filtr paliwa wymieniałęś? Kup Boscha - cos koło 60 zł... hmm.gif

Napisano
  • Autor

Filtr Paliwa z dwa lata temu wymienalem, a pompa paliwa, nie jest w baku ? tylko gdzies pod rozrzadem ?

Napisano

> Filtr Paliwa z dwa lata temu wymienalem, a pompa paliwa, nie jest w baku ? tylko gdzies pod

> rozrzadem ?

jedna jest w baku - Niskiego ciśnienia

druga po0d rozrządem - wysokie ciśnienie, zasila C.reila i dalej wtryski

Napisano

> Filtr Paliwa z dwa lata temu wymienalem, a pompa paliwa, nie jest w baku ? tylko gdzies pod

> rozrzadem ?

Tak jak koledzy piszą ... masz 2 ... ta elektryczna w baku pcha na filtr paliwo coś około 2 bary.... a ta mechaniczna ciągnie i wtryskuje ... od 300 do 1600 Bar.... w zależności od silnika..

Nie wiem ile km przejechałeś... ale zanim cokolwiek zrobisz to na wszelki wypadek wymień filtr paliwa... elektryczna pompka jak pada to zazwyczaj głośnio pracuje... ale to nie jest norma...

No i teścik FiatEcuScanerem ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki koledzy, tak docelowo to podejrzewam ze to ta w baku, po prostu jak ma malo paliwka to kiepsko ciagnie juz bo troche przytarta czy cos, ta wtryskowa powinna byc dobra, zreszta jutro zobaczymy jak sie podepniemy z kolega marcinem jakie cisnienie wskaze ta wtryskowa.

Filtr Pliwa tak czy siak bede zmienial pewnie jak cos.

A pytanie inne, czy nieprawdlowa praca takiej pompy moze miec rowniez wplyw na drgania wewnatrz kabiny ? dodam ze poduskzi nowe, dwumas takze itp, a dziwny objaw to duzo paliwa w baku male drgania, malo w baku duze drgania. ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.