Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dodatkowy czujnik temp. cieczy chłodzącej

Featured Replies

Napisano

jako że szukajka nie mówi za wiele w temacie...

używa ktoś z Was takiego adaptera ? link

chodzi o podłączenie czujnika temp. W którym miejscu najlepiej założyć taki adpter wraz z czujnikiem i jaka średnica będzie najlepsza? 34mm?

z góry dzięki za info

Napisano

Ja używam smile.gif Mam to założone za termostatem, takie były rady specjalistów. O ile się nie mylę mam rozmiar 28 mm czyli ten fioletowy smile.gif

Napisano

> jako że szukajka nie mówi za wiele w temacie...

> używa ktoś z Was takiego adaptera ? link

> chodzi o podłączenie czujnika temp. W którym miejscu najlepiej założyć taki adpter wraz z

> czujnikiem i jaka średnica będzie najlepsza? 34mm?

> z góry dzięki za info

Masz Spi czy Mpi ??

Napisano

ja mam niebieski (mpi) i tez wpiete na gornej rurze za termostatem zaraz

Napisano
  • Autor

> Masz Spi czy Mpi ??

1.1 MPI z górą od 1.2

Napisano
  • Autor

> ja mam niebieski (mpi) i tez wpiete na gornej rurze za termostatem zaraz

czyli ten 28mm?

Napisano

> czyli ten 28mm?

Grubosc fiatowskich rur chlodzenia to 28mm niezaleznie czy bedzie to 1.1, 1.2 czy 1.4, wiec do cc/sc trzeba brac 28mm.

Napisano

ja mam 30 i jest ok nic nie cieknie itp ale moze mam o te 2mm za duzy neiwiem, grunt ze dziala i nie cieknie:)

Napisano
  • Autor

> ja mam 30 i jest ok nic nie cieknie itp ale moze mam o te 2mm za duzy neiwiem, grunt ze dziala i

> nie cieknie:)

gdzie masz założony?

Napisano

> gdzie masz założony?

ja natomiast wyczytalem gdzies ze najlepsze miejsce na podlaczenie czujnika to sa przewody idace do nagrzenicy (hyba z seicento.pl)

Napisano

gorny gruby waz miedzy chlodnica a termostatem

Napisano

> gorny gruby waz miedzy chlodnica a termostatem

ale termostat sie owiera dopiero przy jakiej temperaturze?? czy zle mysle icon_eek.gif, to ty dopuki termostat sienieotworzy to masz jaka temperature??? bo ja mialem teraz niedawno awaria termostatu i gotowal mi sie silnik a waz za termostatem do chlodnicy byl zimny. czyli ty bys mial temperature na zegarze jakies 20-30C a silnik by ci sie gotowal

Napisano

> ale termostat sie owiera dopiero przy jakiej temperaturze?? czy zle mysle , to ty dopuki termostat

> sienieotworzy to masz jaka temperature??? bo ja mialem teraz niedawno awaria termostatu i

> gotowal mi sie silnik a waz za termostatem do chlodnicy byl zimny. czyli ty bys mial

> temperature na zegarze jakies 20-30C a silnik by ci sie gotowal

dopuki sie nie otworzy mam opadnieta wskazowke, jesli chcesz dokaldniejsze wskazania to mozna kupic czujnik wkrecany w glowice lub przerobic termostat tak by w nim zamontowac.

Napisano

> dopuki sie nie otworzy mam opadnieta wskazowke, jesli chcesz dokaldniejsze wskazania to mozna kupic

> czujnik wkrecany w glowice lub przerobic termostat tak by w nim zamontowac.

nowlasnie dlatego napisalem ze chyba najlepsze miejsce to sa weze idace do nagrzewnicy bo sa w malym obiegu i wskazania beda dokladniejsze, a i temp. np. 50 czy 70 stopni pokaze tongue.gif a nie tylko 0st a potem kop jak z turbo (bo sie termostat otworzy) i masz 80st C zlosnik.gif

Napisano

> dopuki sie nie otworzy mam opadnieta wskazowke, jesli chcesz dokaldniejsze wskazania to mozna kupic

> czujnik wkrecany w glowice lub przerobic termostat tak by w nim zamontowac.

a gdyby tak termostat sie zawiesił i nie otworzył ?

Napisano

> ale termostat sie owiera dopiero przy jakiej temperaturze?? czy zle mysle , to ty dopuki termostat

> sienieotworzy to masz jaka temperature??? bo ja mialem teraz niedawno awaria termostatu i

> gotowal mi sie silnik a waz za termostatem do chlodnicy byl zimny. czyli ty bys mial

> temperature na zegarze jakies 20-30C a silnik by ci sie gotowal

No to zakladasz na wejsciu do pompy i masz wskazania prawidlowe nawet przy zamknietym termostacie. Poza tym wszystko zalezy ktora temperature chcesz widziec - wychodzaca z silnika czy wchodzaca do silnika? Bo jak wychodzaca to zakladasz na przewod tuz za rozgalezieniem na zbiorniczek wyrownwczty i nagrzewnice na wyjsciu z koejtora dolotowego, a jak wchodzaca to przed rura pompy. A moze temperature na wesciu lub wyjsciu z vjlodnicy? Mozliwosci jest naprawde wiele. Mozna tez zrobic sobie czujnik na wyjsciu i czujnik na wejsciu i bedziesz wiedzial jak bardzo silnik podgrzewa plyn.

Napisano

a ja mam takie pytanie: po co wam taki wynalazek? nie można skorzystać z gotowego już czujnika w głowicy?

Napisano

> a ja mam takie pytanie: po co wam taki wynalazek? nie można skorzystać z gotowego już czujnika w

> głowicy?

nie kazdy go tam ma

Napisano
  • Autor

Właśnie, czy wpięcie pod czujnik temp. cieczy koło kolektora w głowicy 1.2 75 będzie zdawało egzamin (chodzi o wskazania zegara AG)? Z tego co wiem czujnik ten odpowiada za ssanie, jeśli się myle to poprawcie.

Napisano

> nie kazdy go tam ma

ej, to jak w takim razie działa kontrolka sygnalizująca przegrzanie silnika? Bo takowa chyba jest w każdym samochodzie. Przynajmniej we wszystkich moich była ;-)

Napisano

> ej, to jak w takim razie działa kontrolka sygnalizująca przegrzanie silnika? Bo takowa chyba jest w

> każdym samochodzie. Przynajmniej we wszystkich moich była ;-)

jak nie ma otworu w głowicy to w kolektorze jest wkrecony czujnik 3 pinowy

Napisano

taki niebieski? a to nie jest czujnik do komputera ? ;>

Napisano

> taki niebieski? a to nie jest czujnik do komputera ? ;

niebieski jest do ecu ale to jest 2 pinowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.