Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powrót z autostrady co to moze byc? JEST PRZYCZYNA!!!!!

Featured Replies

Napisano

witam BRAVO 1,4 12V

Wybieralem sie pare godzin temu do Krakowa z Wrocławia Wjechalem na A4 no i rozpedzilem samochod tak do 120 obroty 4 tys no i po przejechaniu moze trzech minut widze jak spada wskazowka poprostu traci moc Wciskam pedal gazu a on nic dalej zwalnia Puszczam gaz i delikatnie naciskam i jak by nabieral mocy ale znowu zaczyna spadac Jesli jade z predkoscia ok 90 to jest ok Musialem zjechac z autstrady i wrocic do Wrocka Wracając znowu rozpedzilem go do 120 i jade tak pare minut I w pewnym momencie znowu zaczyna tracic moc Mniejsza predkosc i idzie ok Jesli jutro uda mi sie to wylapac to moze jeszcze wybiore sie w trase Filtr paliwa ma zrobione jakies 10 tys dzisiaj dolewalem na BP wiec to chyba nie wina paliwa

PROSZE POMÓŻCIE MI!!!!!!!!

BRAVO 1,4 12V

Napisano

Wilu chodzi pewnie o to że silnik otrzymuje za mało paliwa.Może pompa będzie się kończyć i daje za mało paliwa???

Napisano
  • Autor

> Wilu chodzi pewnie o to że silnik otrzymuje za mało paliwa.Może pompa

> będzie się kończyć i daje za mało paliwa???

najlepsze jest to ze byla wymieniana w na pczatku stycznia

wiec to raczej nie jest pompa i dlatego niewiem gdzie szukac przyczyny

Napisano
  • Autor

> najlepsze jest to ze byla wymieniana w na pczatku stycznia

> wiec to raczej nie jest pompa i dlatego niewiem gdzie szukac

> przyczyny

Zaraz sie zalamie

Jutro musze jechac do Krakowa Czy nikt nie jest mi w stanie pomoc???

Napisano

Zgroza... normalnie jakas epidemia znowu sciana.gif

Napisano

A np na dwojce wcisnij gaz do dechy - zobacz czy sie bedzie dusil

Napisano

A filtr powietrza sprawdziłeś?, czasami moze się zapchać po 5 kkm

Napisano
  • Autor

> A np na dwojce wcisnij gaz do dechy - zobacz czy sie bedzie dusil

Tylko ze to nie dzieje sie zaraz jak w skoczy na wysokie obroty Tylko po paru minutach

A wogole to czemu ma slużyc ten test??

Napisano
  • Autor

> A filtr powietrza sprawdziłeś?, czasami moze się zapchać po 5 kkm

Byl wymieniany 3 tygodnie temu

Sam juz nie wiem co o tym myslec

Napisano

> Byl wymieniany 3 tygodnie temu

> Sam juz nie wiem co o tym myslec

Zerknij na katalizator ... może został uszkodzony mechanicznie (uderzyłeś nim w coś) i teraz się zapycha ... miałem taką akcję w Cinqucento ...

I jak twoje auto postoi 5min po tym efekcie ... to znów możesz pojechać sobie na maksa przez jakiś czas ... ? I czym dłużej stoi ,tym dłużej później możesz jechać ..

P.S. Jak chcesz sprawdzić czy to to ... to jest śruba na rurze dochodzącej do katalizatora - wykręć ją i sprawdź ... czy znów będzie się dusił ...

Napisano

Sprawdzeniu czy pompa domaga...

Napisano

Ja takie objawy mialem przy padzie sondy.Jak byl silnik zimny wszystko ok gdy sie poniosla temp. zaczal miec podobne objawy jak u ciebie.

Napisano
  • Autor

Podjechalem dzis na kompa No i wyszlo wykazalo Przerywana prace sady Czyli praktycznie wogole nie dzialala W momencie podpiecia do kompa tez nie reagowala Byla wymieniana jakies dwa tygodnie temu wiec nie mogla pasc Okazalo sie ze w starej sadzie masa byla w obudowie a wtej trzeba bylo puscic oddzielny kabelek ktory jako masa jest podlaczony gdzies kolo cewki No niestety mechanicy nie zrobili ale z nimi bede sie rozliczal w poniedzialek Po pierwszym podpieciu bledy zostaly wykasowane no i w jechalem na autostrade żeby go sprawdzic Mksymalnie udalo mi sie wycisnac 140 i znowu traci moc Najwiecej moglem jechac 100km/h Sonda zostala podlaczona prawidlowo no i nastepny test Kilka ladnych kilometrow szedl 160 -170km/h

no ale niestety musialem juz zjezdzac Ostatnie podpiecie do kompa 0 bledów Pozdrawiam

Napisano

> Po pierwszym podpieciu bledy zostaly wykasowane (...)

Gdzie i za jaka cene korzystales z Examinera? Autko mam od niedawna i przydaloby mu sie sprawdzenie... Dzwonilem do przedstawicieli Fiata - chca 120zl, 134zl, ale tyle to raczej nie chcialbym placic za sam test...

Napisano

> Fiata - chca 120zl, 134zl

screwy.gif W Pozku w ASO place 80 pln. Tam u Ciebie kogos niezle wali...

Napisano

> Gdzie i za jaka cene korzystales z Examinera? Autko mam od niedawna i

> przydaloby mu sie sprawdzenie... Dzwonilem do przedstawicieli

> Fiata - chca 120zl, 134zl, ale tyle to raczej nie chcialbym

> placic za sam test...

Cena kosmiczna , na Zagłębiu biorą jakieś 88 PLN co też już nie jest mało ...

Napisano

u mnie 100 a że często bywam (łem) przez gaz to 50 woła smile.gif

ale !! poznałem gazownika co ma i podłączeniu u niego 40 dyszki więc może poszukaj w jakimś zakładzie gazowniczym smile.gif)

Napisano

> W Pozku w ASO place 80 pln. Tam u Ciebie kogos niezle wali...

W Szczecinie, Patre, darmo kasuje ..błędy 893goodvibes.gif

Napisano

> W Szczecinie, Patre, darmo kasuje ..błędy

Do Szczecina z Wroclawia kawalek drogi smile.gif Taniej bedzie chyba czegos tu poszukac o wspomnianych gazownikow.

Napisano
  • Autor

Bede musial jechac do moich "mechanikow" w poniedzialek odzyskac 150 zl ktore musialem dzis wylożyc za ich bląd A pamietam jak gosc przepinal w tyczke ze starej sondy i mial instrukcje od nowej i mówil ze przecież to każdy moze zrobic bo tak jest wytlumaczone A jednak rutyna kogos zgubila Oddajcie mi 150 zl s......yny

Napisano
  • Autor

Bede musial jechac do moich "mechanikow" w poniedzialek odzyskac 150 zl ktore musialem dzis wylożyc za ich bląd A pamietam jak gosc przepinal w tyczke ze starej sondy i mial instrukcje od nowej i mówil ze przecież to każdy moze zrobic bo tak jest wytlumaczone A jednak rutyna kogos zgubila Oddajcie mi 150 zl s......yny

Napisano

> W Pozku w ASO place 80 pln. Tam u Ciebie kogos niezle wali...

W moim miasteczku za skasowanie błedów biorą z tego co pamiętam ok 35-40zł smile.gif)) i to w ASO !!!

(jak ktoś zainteresowany i nie dowiarek ... to niech da znać ,to wrzucę skan fakturki VAT)

Napisano
  • Autor

> Bede musial jechac do moich "mechanikow" w poniedzialek odzyskac 150

> zl ktore musialem dzis wylożyc za ich bląd A pamietam jak gosc

> przepinal w tyczke ze starej sondy i mial instrukcje od nowej i

> mówil ze przecież to każdy moze zrobic bo tak jest wytlumaczone

> A jednak rutyna kogos zgubila Oddajcie mi 150 zl s......yny

dzwonilem dzisiaj do mechanikow Przyznali sie do bledu co prawda powiedzial ze oni nie sa elektrykami Ale powiedzial ze wszystko bedzie ok pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.