Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak rozróżnić silniki 1.7 - isuzu a GM

Featured Replies

Napisano

Jak rozróżnić silniki w oplach , który jest konstrukcji GM a który konstrukcji Isuzu?

Szukam tych informacji w necie ale są jakieś sprzeczne ze sobą.

Z tego co ustaliłem to Isuzu ma pojemność chyba 1686cm a GM 1700cm ( lub 1699).

W jakich rocznikach i wersjach opli były montowane poszczególne silniki?

1.7 CDTI czo to jest za twór? Bo wg pojemności wygląda na isuzu

Napisano

> Jak rozróżnić silniki w oplach , który jest konstrukcji GM a który konstrukcji Isuzu?

> Szukam tych informacji w necie ale są jakieś sprzeczne ze sobą.

> Z tego co ustaliłem to Isuzu ma pojemność chyba 1686cm a GM 1700cm ( lub 1699).

> W jakich rocznikach i wersjach opli były montowane poszczególne silniki?

> 1.7 CDTI czo to jest za twór? Bo wg pojemności wygląda na isuzu

Ale o która odmianę astry pytasz?

Napisano

Generalnie w astrze F isuzu (TC4EE1) TD ma turbo z przodu od strony chłodnicy, pompę z tyłu od strony grodzi, w GM na odwyrtkę (X17DTL). Uwaga na astry G jeżeli ktoś pisze że ma isuzu to bzdury wypisuje współpraca GM z isuzu skończyła się za czasów astry F i to co było wstawiane TD od tamtej pory to różne wariacje na temat silnika GM który wbrew pozorów pomimo małych mocy jest bardzo trwałą jednostką. Bardzo często twierdzi się że Y17DT 16v to motor "isuzu" w astrach G, z tamtego silnika (TC4EE1) został TYLKO blok a osprzęt i głowica to dzieło GM i tu bardzo często padają pompy i sterownik. Fiat ten silnik "rozwinął" i wyszło CR (Z17DTL) 16v, z tym motorem nie miałem nigdy nic wspólnego więc nie wiem jaki jest.

Napisano

> Generalnie w astrze F isuzu (TC4EE1) TD ma turbo z przodu od strony chłodnicy, pompę z tyłu od

> strony grodzi, w GM na odwyrtkę (X17DTL). Uwaga na astry G jeżeli ktoś pisze że ma isuzu to

> bzdury wypisuje współpraca GM z isuzu skończyła się za czasów astry F i to co było wstawiane

> TD od tamtej pory to różne wariacje na temat silnika GM który wbrew pozorów pomimo małych mocy

> jest bardzo trwałą jednostką. Bardzo często twierdzi się że Y17DT 16v to motor "isuzu" w

> astrach G, z tamtego silnika (TC4EE1) został TYLKO blok a osprzęt i głowica to dzieło GM i tu

> bardzo często padają pompy i sterownik. Fiat ten silnik "rozwinął" i wyszło CR (Z17DTL) 16v, z

> tym motorem nie miałem nigdy nic wspólnego więc nie wiem jaki jest.

Większych bzdur dawno nie czytałem, kolego zajmij się lepiej czymś innym. Nie masz pojęcia na temat silników Isuzu i tylko wprowadzasz zamieszanie.

Silniki GM od Isuzu najłatwiej odróżnić po montażu wtryskiwaczy, silniki GM mają je umieszczone od strony chłodnicy, silniki Isuzu po stronie przeciwnej czyli z tyłu.

A jeśli masz wątpliwości co do silników Isuzu a w szczególności Y17DT to:

1. Blok i głowica - Isuzu

2. Pompa wtryskowa - Nippon Denso (Japonia)

3. Wtryskiwacze - j.w. pompa

4. Turbo - Mitsubishi (Japonia)

5. Czujnik położenia wału - Mitsubishi (Japonia)

6. Przepływomierz - Bosch

7. Elektrozawory podciśnieniowe - Pierburg

Gdzie tu widzisz osprzęt lub inne elementy GM?

A stwierdzenie, że Z17DTL to rozwinięcie Fiata już całkiem mnie rozwaliło 30.GIF

Napisano

> Jak rozróżnić silniki w oplach , który jest konstrukcji GM a który konstrukcji Isuzu?

> Szukam tych informacji w necie ale są jakieś sprzeczne ze sobą.

> Z tego co ustaliłem to Isuzu ma pojemność chyba 1686cm a GM 1700cm ( lub 1699).

> W jakich rocznikach i wersjach opli były montowane poszczególne silniki?

> 1.7 CDTI czo to jest za twór? Bo wg pojemności wygląda na isuzu

1.7cdti to silnik isuzu. łatwo mozna rozpoznawac te silniki po alternatorze, na tym isuzu jest z tylu pompka do serwa hamulcowego, natomiast w GM pompka ta jest przy walku rozrządu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.