Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewody z pompki paliwa strasznie się grzeją ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Pytanie j/w tylko chodzi o to że nie wiem, może gdzieś jest chyba zwarcie, bo mi wtyczkę która jest na pompce paliwa stopiło , no szok yikes.gif nie wiem co jest grane...

Napisano

> Witam

> Pytanie j/w tylko chodzi o to że nie wiem, może gdzieś jest chyba zwarcie, bo mi wtyczkę która jest

> na pompce paliwa stopiło , no szok nie wiem co jest grane...

Ty - Stary - ja też nie wiem sciana.gif

Ale mniej zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif nadzieje - zara dylam do wróżki i może coś zaradzim lizak.gif

Napisano

miernik w dłoń i szukaj, a jak nie to zapraszam na pomiar smile.gif

Napisano

> Witam

> Pytanie j/w tylko chodzi o to że nie wiem, może gdzieś jest chyba zwarcie, bo mi wtyczkę która jest

Dopóki nie wyeliminujesz zwarcia nie polecam przekręcać nawet kluczyka, chyba że lubisz oglądać swiat z lotu ptaka, może nie będzie to tak efektowne jak ten dzisiejszy z wybuchajacych cystern ale zawsze zlosnik.gif

Napisano

> miernik w dłoń i szukaj, a jak nie to zapraszam na pomiar

A jak on ma doszarpać swojego złomka do Ciebie? Jak furmanka? Dyszel i dwa konie niemechaniczne? hmm.gif

zlosnik.gif

Napisano

> Witam

1 - słaby styk w okolicach wtyczki.

2 - zwarcie w pompie paliwa (znacznie częściej się zdarza niż pkt 1)

pozdr

Napisano

> 1 - słaby styk w okolicach wtyczki.

> 2 - zwarcie w pompie paliwa (znacznie częściej się zdarza niż pkt 1)

> pozdr

AD2> To wywali mu bezpiecznik w komorze silnikahmm.gif

Napisano

nie wywali, jak prąd będzie na granicy jego wytrzymałości -> patrz lampka u mariolki

Napisano

> nie wywali, jak prąd będzie na granicy jego wytrzymałości -> patrz lampka u mariolki

A bezpiecznik - jaki siedział - pytam bez czepialstwa -bo sam już nie pamiętam 893goodvibes.gif

Napisano

> A bezpiecznik - jaki siedział - pytam bez czepialstwa -bo sam już nie pamiętam

30A

Napisano

> 30A

No to mógłby mu sie samochód zjarać a bezpiecznika by nie przepalił. biglaugh.gif

Napisano

> No to mógłby mu sie samochód zjarać a bezpiecznika by nie przepalił.

na szczęście byłem blisko domu i poczułem swąd icon_eek.gif

Napisano

> Dopóki nie wyeliminujesz zwarcia nie polecam przekręcać nawet kluczyka, chyba że lubisz oglądać

> swiat z lotu ptaka,

Auta wybuchaja tylko na filmach. W rzeczywistosci conajwyzej sie pala. A jak sie zapala to tez nie od staja od razu cale w plomieniach.

Napisano
  • Autor

Ile tam powinno być wolt na tej kostce, czy pompka paliwa, jest rozbieralna, a czy czasem ona się nie zaciera powoli, bo jak odpalę auto to pochodzi trochę i zgaśnie, a w czasie jazdy czuć że kiedy szarpie...

Napisano

> Ile tam powinno być wolt na tej kostce,

ZTCW to pompka jest na 12V, żadnej (zawodnej) elektroniki waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Byłem obadać o co chodzi.

Więc tak:

1.Sprawdzałem prąd na pompce jest 13 wolt, jak odpalam i gazuję to spada do 12 wolt.

2.pompka pracuje sprawdziłem to zakładając przeźroczysty wężyk do wylotu filtra paliwa,patrząc czy nie lecą bąbelki ,dodam jeszcze że auto nie spodziewanie gaśnie i nie da się zapalić, trzeba wówczas odczekać około minuty żeby ponownie go odpalić tylko że on pochodzi 5 sekund i zgaśnie, i tak jest cały czas. Gdzie dalej szukać ?

Napisano

> 1.Sprawdzałem prąd na pompce jest 13 wolt, jak odpalam i gazuję to spada do 12 wolt.

na moje oko to pompka się zaciera (umiera) i dlatego pod obciążeniem spada napięcie, pobiera większy prąd i grzeją się przewody... hmm.gif

> 2.pompka pracuje sprawdziłem to zakładając przeźroczysty wężyk do wylotu filtra paliwa,patrząc czy

> nie lecą bąbelki ,

a skąd w paliwie mają się wziąć bąbelki? a jeśli ich nie ma, to przepływu cieczy nie widać

> dodam jeszcze że auto nie spodziewanie gaśnie i nie da się zapalić, trzeba

> wówczas odczekać około minuty żeby ponownie go odpalić tylko że on pochodzi 5 sekund i

> zgaśnie, i tak jest cały czas. Gdzie dalej szukać ?

podłącz pompkę bezpośrednio, by chodziła cały czas, a wąż wylotowy odepnij i załóż kawałek wężyka i lej paliwo np. do kanistra. pompa w niuńku ma wydajność (chyba hmm.gif) 120l/h, więc kanister 20l powinien być pełny po 10 minutach waytogo.gif

Napisano

gdy pompka pracuje to norma że spada napięcie...

objawy z tym oczekiwaniem to problemy podobne, jak miały osoby z grzejącą się kopułką... czy coś podobnego

stąd też mogłoby być szarpanie (wypadające zapłony)

Napisano
  • Autor

A nie będzie czasem czujnik położenia wału zepsuty, jak go sprawdzić ?

Jutro zabieram się do ściągania mono wtrysku i czyszczenia go, może jakieś paprochy tam są.

Napisano

> Ile tam powinno być wolt na tej kostce, czy pompka paliwa, jest rozbieralna, a czy czasem ona się

> nie zaciera powoli, bo jak odpalę auto to pochodzi trochę i zgaśnie, a w czasie jazdy czuć że

> kiedy szarpie...

Sprawdz ile podaje paliwa na minute i bedziesz wiedzial czy wydajnosc jest ok.

Napisano
  • Autor

Robiłem trochę przy aucie i co zauważyłem.

Do puki auto było zimne to chodziło OK ale jak się silnik zaczął nagrzewać to zaczął szaleć czyli gasnąć aż w końcu nie dało się odpalić.

Nie będzie to jakiś czujnik ?

poszukuje typu tranzystora sterującego wtryskiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.