Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie bagażnika

Featured Replies

Napisano

Ktoś robil? Mam problem, gdzie zamontowac krancowke, czy przypadkiem w oryginale nie jest to w zamku. Napiszcie jak najlepiej to zrobic. Poszukiwania kostki oryginalnej rowniez zakonczyly sie niepowodzeniem sick.gif

Napisano

> Ktoś robil? Mam problem, gdzie zamontowac krancowke, czy przypadkiem w oryginale nie jest to w

> zamku. Napiszcie jak najlepiej to zrobic. Poszukiwania kostki oryginalnej rowniez zakonczyly

> sie niepowodzeniem

standardowo krańcówka umieszczona jest w zamku klapy. Ja miałem wtyczkę po lewej pod obiciem bagażnika. Była owinięta taśmą razem z wiązką - łatwo przeoczyć.

Napisano
  • Autor

Klapy nie rozbieralem wczoraj, ale pod obiciem (lewa strona) nie ma kostki. No chyba ze jest na tyle mala, ze w tej izolacji wogole sie jej nie da wyczuc "na dotyk". Tak czy inaczej mam nadzieje, ze w zamku bedzie krancowka, bo jesli nie to ja nie mam zielonego pojecia, gdzie to zamontuję sick.gif

Aaa bylbym zapomnial: od krancowki drzwi kierowcy (bo standardowo tam tylko mialem), nie szedl zaden przewod na tyl auta, wiec prawdopodobnie trzeba bedzie ciagnac kabel..

Za fotki dziekuje smile.gif Bardzo się przydadzą 893goodvibes.gif

Napisano

po co rozbierać 1/2 auta i szukać przewodów które znając życie nie będą podpięte - nie będą działały.

Nie lepiej to sobie kupić taką lampkę LED

LED-Touch-it-Leuchte.jpg

Koszt: od 5zł do 30zł + 3 baterie

Świecisz kiedy chcesz - jak nie chcesz to jej po prostu nie włączysz. U mnie przez 2 lata wyśmienicie się sprawdziła

A co do żywotności - tydzień prześwieciła non-stop jak kiedyś zapomniałem i dalej działa. Baterie wymieniłem i jak nowa.

Czas montażu - miałem kłopot ze ściągnięciem taśmy 2 stronnej więc coś ok. 2min straciłem smirk.gif

Napisano
  • Autor

> po co rozbierać 1/2 auta i szukać przewodów które znając życie nie będą podpięte - nie będą

> działały.

> Nie lepiej to sobie kupić taką lampkę LED

> Koszt: od 5zł do 30zł + 3 baterie

> Świecisz kiedy chcesz - jak nie chcesz to jej po prostu nie włączysz. U mnie przez 2 lata

> wyśmienicie się sprawdziła

> A co do żywotności - tydzień prześwieciła non-stop jak kiedyś zapomniałem i dalej działa. Baterie

> wymieniłem i jak nowa.

> Czas montażu - miałem kłopot ze ściągnięciem taśmy 2 stronnej więc coś ok. 2min straciłem

no jak to po co - niech juz bedzie tak jak Pan Bog przykazal biglaugh.gif

Napisano

> no jak to po co - niech juz bedzie tak jak Pan Bog przykazal

Rafał - sprawa wygląda tak - jak masz centralny i zamek elektryczny w klapie, to posiada on krańcówkę albo dwie. Jak masz zwykły zamek, to za 25 zeta kupisz elektryczny z krańcówkami.

Musiał byś machnąć foty klapy ze zdjętym poszyciem. Nie wybierasz się na Śląsk w najbliższym czasie?

Można by na to okiem rzucić.

Jeśli nie, to w najbliższym czasie będę wybierał się w okolice Krakowa/Bochni - jak będzie Ci się chciało podjechać, to możemy zobaczyć co i jak.

Napisano
  • Autor

> Rafał - sprawa wygląda tak - jak masz centralny i zamek elektryczny w klapie, to posiada on

> krańcówkę albo dwie. Jak masz zwykły zamek, to za 25 zeta kupisz elektryczny z krańcówkami.

> Musiał byś machnąć foty klapy ze zdjętym poszyciem. Nie wybierasz się na Śląsk w najbliższym

> czasie?

> Można by na to okiem rzucić.

> Jeśli nie, to w najbliższym czasie będę wybierał się w okolice Krakowa/Bochni - jak będzie Ci się

> chciało podjechać, to możemy zobaczyć co i jak.

Centralny mam, ale sam zakladalem. Klape mam na kluczyk.. Cos czuje ze nie mam wogole instalacji tam. Jutro rano postaram sie rozebrac to wszystko i sprawdze czy jest kostka.

Dlaczego sie tak uparlem na to oswietlenie?

Otoz chcialbym auto doposazyc wlasnie o takie pierdoly uzytkowe jak to. Musze jeszcze daszek przeciwsloneczny znalesc z lusterkiem grinser006.gif A moze na wiosne otapiceruje boczki..

A dlaczego tak to wszystko wyglada?

Niby mialem w przyszlym roku pande sprzedac ale finansowo nie wyrobie do tego stopnia, zeby kupic cos lepsiejszego wiec pomodzic jeszcze cos mozna 893goodvibes.gif ot cala filozofia

Napisano

> Centralny mam, ale sam zakladalem. Klape mam na kluczyk.. Cos czuje ze nie mam wogole instalacji

> tam. Jutro rano postaram sie rozebrac to wszystko i sprawdze czy jest kostka.

> Dlaczego sie tak uparlem na to oswietlenie?

> Otoz chcialbym auto doposazyc wlasnie o takie pierdoly uzytkowe jak to. Musze jeszcze daszek

> przeciwsloneczny znalesc z lusterkiem A moze na wiosne otapiceruje boczki..

> A dlaczego tak to wszystko wyglada?

> Niby mialem w przyszlym roku pande sprzedac ale finansowo nie wyrobie do tego stopnia, zeby kupic

> cos lepsiejszego wiec pomodzic jeszcze cos mozna ot cala filozofia

palacz.gif

priv.

Wszystko czego potrzebujesz będę wyrzucał ze swojej bo... za dużo to waży a jest mi zupełnie niepotrzebne. Daszki, pierdoły, plastiki, obicia, lampkę już wyrzuciłem hehe.gif jak podpórki półki tylnej sprzedałem jednemu koledze z forum. Może jeszcze gdzieś tam leży przysypana gruzem, poszukam. Napisz listę, wykręcę i wyślę pocztą.

Napisano
  • Autor

Hmmm panowie..

..a moze by tak zamontowac w klapie bagaznika wylacznik polozeniowy? Pug 206 takowy posiada. Tylko tak szukam i szukam ale znalesc nie moge ile takie cudo kosztuje i gdzie to zanabyc sick.gif Sam juz nie wiem co zrobic..

Jesli nie wymysle nic to wierce miejsce pod krancowke standardowa przy odbojniku tak, by odbojnik ja wciskal (co wiaze sie z obcieciem odbojnika)

Napisano

> Hmmm panowie..

> ..a moze by tak zamontowac w klapie bagaznika wylacznik polozeniowy? Pug 206 takowy posiada. Tylko

> tak szukam i szukam ale znalesc nie moge ile takie cudo kosztuje i gdzie to zanabyc Sam juz

> nie wiem co zrobic..

> Jesli nie wymysle nic to wierce miejsce pod krancowke standardowa przy odbojniku tak, by odbojnik

> ja wciskal (co wiaze sie z obcieciem odbojnika)

ja mam oryginalną lampkę plus tą wtyczkę z tym że dorobioną krańcówkę w dolnej części plastikowej obudowy lampy zespolonej- działa już 4 lata

Napisano

> Hmmm panowie..

> ..a moze by tak zamontowac w klapie bagaznika wylacznik polozeniowy? Pug 206 takowy posiada. Tylko

> tak szukam i szukam ale znalesc nie moge ile takie cudo kosztuje i gdzie to zanabyc Sam juz

> nie wiem co zrobic..

> Jesli nie wymysle nic to wierce miejsce pod krancowke standardowa przy odbojniku tak, by odbojnik

> ja wciskal (co wiaze sie z obcieciem odbojnika)

Przypuszczam, że jest to po prostu przełącznik rtęciowy, który za grosze można kupić w sklepach elektronicznych.

Taki przełącznik + prosty układ elektroniczny może zastąpić w tym przypadku krańcówkę, tylko pytanie czy to nie jest przerost formy nad treścią skoro można rozwiązać problem oświetlenia bagażnika tak jak zaproponował piotr1982?

Można taką lampkę bez problemu przerobić na 12V i będzie jeszcze fajniej! smile.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam oryginalną lampkę plus tą wtyczkę z tym że dorobioną krańcówkę w dolnej części plastikowej

> obudowy lampy zespolonej- działa już 4 lata

hmm no to poka poka foteczki bo moze dzis sie bym tym pobawil (o ile garaz bedzie dostepny).

Wiecie, jesli mialbym montowac taka lampke do przyciskania, rownie dobrze moglbym przelacznik sobie pstrykac zamiast krancowki a reszte instalacji zostawic taka jak ma byc. Tylko ze to nie wyglada jakos superowo. To samo moglbym zrobic chodzac z latarka w zebach badz tez stajac tylem do lampy ulicznej. O to wlasnie mi chodzi smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.