Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki bak i pompa paliwowa do SWAP 700/1,2 8V 75

Featured Replies

Napisano

witam potrzebuje info jaki bak paliwa należy założyc do swapu z 700 na 1,2 8V 75km z Punto 1. Kupilem 3 Barową zewnętrzną pompe paliwa i podpiołem ją opd układ paliwowy t(tam pod metalową osłoną baku gdzie znajduje sie miareczka do poziomu ilości paliwa) i podczas jazdy pompa mi sie zapowietrza "prawdopodobnie paliwo sie kolibocze na zakrętach i pompa zasysa powietrze i sie zapowietrza" potwierdzam to gdzyż cała niedziele tastowałem to na tej pompie zewnętrznej podłączonej na krutko w domu w misce. Pytanie moje jaki bak z pompą powinienem zastosować zeby to dzialało bez problemu spineyes.gifWielkie dzieki za pomoc

Napisano

> witam potrzebuje info jaki bak paliwa należy założyc do swapu z 700 na 1,2 8V 75km z Punto 1.

> Kupilem 3 Barową zewnętrzną pompe paliwa i podpiołem ją opd układ paliwowy t(tam pod metalową

> osłoną baku gdzie znajduje sie miareczka do poziomu ilości paliwa) i podczas jazdy pompa mi

> sie zapowietrza "prawdopodobnie paliwo sie kolibocze na zakrętach i pompa zasysa powietrze i

> sie zapowietrza" potwierdzam to gdzyż cała niedziele tastowałem to na tej pompie zewnętrznej

> podłączonej na krutko w domu w misce. Pytanie moje jaki bak z pompą powinienem zastosować zeby

> to dzialało bez problemu Wielkie dzieki za pomoc

bak od cc 1.1 i pompe tez mogles kupic normalna a nie kombinowac z zewnetrzna

Napisano

do 3 barowej u siebie w cc mam z sc mpi i jest ok.gif

masz wszystkie przewody do zbiornika zamontowane?

Napisano

a nie lepiej tak było zamontować?

244575a1acae5fc9med.jpg

Napisano

> WSZYSTKO ZAMONTOWANE ELEGANCKO TYLKO SIE ZAPOWIETRZA przewody paliwowe zostały z 700 i znalazłem na

> allegro aukcje bak z papą z seicento tylko czy to podpasuje

> http://allegro.pl/zbiornik-paliwa-bak-fiat-seicento-sporting-1-1-i1313443126.html

tak, będzie pasować. Ale obudowa pompy uszkodzona. A u ciebie moze najpierw przenieś tą pompę zewnętrzną na dół w okolice tam gdzie jest filtr paliwa. Moze jej załozenie nad zbiornikiem powoduje zapowietrzanie??

Napisano
  • Autor

na dół tzn. gdzie ? może sprubuje zamontować ja przy silniku przed wtryskami tak jak u kolegi na foto wyzej. Czy baki 700 / 900 różnią sie bo w 1100 napewno tak gdzyż pompa jest w środku baku ?

Napisano

> na dół tzn. gdzie ? może sprubuje zamontować ja przy silniku przed wtryskami tak jak u kolegi na

> foto wyzej. Czy baki 700 / 900 różnią sie bo w 1100 napewno tak gdzyż pompa jest w środku

> baku ?

Załóż ją pod autem na przewodzie. Dobrze jakbyś kupił wyłącznik bezwładnościowy i przez niego podpiął pompę.

Napisano

> bak z sc pasuje jak ulał, mam go założonego kosz ma byc z sc bo z cc nie wlezie

jak ma FSMa to nie pasuje

Napisano

> jak ma FSMa to nie pasuje

Można u producenta zamówić zbiornik z dołem od CC (starszy typ) i górą od SC. Koszt około 120 zł. Jest to wtedy rzemieślnicza wydumka. Dorabiałem do siebie i nawet mam z blachy o większej grubości i zabezpieczenie specjalną farbą. Są jeszcze czasem fachowcy co nie tylko liczą na kasę. Jak usłyszał że do starego CC zakładam inny duży silnik to powiedział, że trzeba być głupim lub hobbistą, i on mi go zrobi extra po normalnej cenie. Namiar na niego niestety zgubiłem, ale to był człowiek co produkuje zbiorniki i sprzedaje na allegro.

Napisano

> tak, będzie pasować. Ale obudowa pompy uszkodzona. A u ciebie moze najpierw przenieś tą pompę

> zewnętrzną na dół w okolice tam gdzie jest filtr paliwa. Moze jej załozenie nad zbiornikiem

> powoduje zapowietrzanie??

a ta pompa z aukcji nie za słaba??

Napisano
  • Autor

> a ta pompa z aukcji nie za słaba??

prosze jeszcze o info czy pompa z SC 1100 wydoli do silnika 1 ,2 MPI z P1 75

Napisano

> prosze jeszcze o info czy pompa z SC 1100 wydoli do silnika 1 ,2 MPI z P1 75

Zależy z jakiego 1.1, z spi nie wydoli bo ma tylko jakieś 1,2bara, z mpi ma 3 bary i będzie git. Ten bak z pompą co w linku z allegro podałeś to od sportinga spi, więc byś musiał zmienić wkład na 3barowy (50zl nówka z allegro). Za to jak chcesz pompe od mpi to ona jest bez powrotu i wtedy będziesz musiał listwe wtryskową również z mpi zamontować

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.