Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

światła mijania

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dzisiaj po raz pierwszy musiałem wymienić żarówkę swiateł mijania zamontowaną fabrycznie. mad.gif Wymieniłem oczywiście dwie H7 firmy PHILIPS vision plus 50%. Ciekawy jestem jak długo wytrzymają? smile.gif

Napisano

> Witam!

> Dzisiaj po raz pierwszy musiałem wymienić żarówkę swiateł mijania zamontowaną fabrycznie.

> Wymieniłem oczywiście dwie H7 firmy PHILIPS vision plus 50%. Ciekawy jestem jak długo

> wytrzymają?

Przekonasz się ... za jakiś czas.

Ja daję zwykłe Hella - bardzo dobrze świecą i są trwałe smile.gif

Napisano

> Wymieniłem oczywiście dwie H7 firmy PHILIPS vision plus 50%. Ciekawy jestem jak długo

> wytrzymają?

Na pewno krócej, niż +30% lub zwykłe.

Niestety, coś za coś.

Napisano

> Witam!

> Dzisiaj po raz pierwszy musiałem wymienić żarówkę swiateł mijania zamontowaną fabrycznie.

> wytrzymają?

po ekserymentach z wieloma markami żarówek (m. in. Hella, Tungsram, Narva, Bosma), które wytrzymywały pół roku i max. 15 kkm - zaryzykowałem Osram LongLife z 3-letnią gwarancją producenta - nie pamiętam kiedy je wymieniłem, (marzec/kwiecień) - ale już wytrzymały dłużej niż wcześniejsze

jak padną to powinien od producenta dostać nowe

Napisano

> po ekserymentach z wieloma markami żarówek (m. in. Hella, Tungsram, Narva, Bosma), które

> wytrzymywały pół roku i max. 15 kkm - zaryzykowałem Osram LongLife z 3-letnią gwarancją

> producenta - nie pamiętam kiedy je wymieniłem, (marzec/kwiecień) - ale już wytrzymały dłużej

> niż wcześniejsze

> jak padną to powinien od producenta dostać nowe

wjednym samochodzie używam żarówek tego typu (light@day)i rzeczywiście świecą mi już około 3 lat, natomiast zauważalnie słabiej frown.gif

vision plus (ale H4) świeciły mi około roku.

Napisano

3 lata gwarancji bo mają mocno przewymiarowane zarniki - świecą słabiej i dłużej. Chyba wolę bramkę nr 1 - mocno i powiedzmy rok niż kilka lat słabo.

Napisano

> 3 lata gwarancji bo mają mocno przewymiarowane zarniki - świecą słabiej i dłużej. Chyba wolę bramkę

> nr 1 - mocno i powiedzmy rok niż kilka lat słabo.

moim zdaniem nie różnią się od zwykłych H7

• 1 rok później...
Napisano
  • Autor

> Witam!

> wytrzymają?

Więc się przekonałem .Po 14 miesiącach padła żarówka dane jak wyżej.Przechodzę na zwykłe i zobaczy się .Pozdrawiam

Napisano

> Więc się przekonałem .Po 14 miesiącach padła żarówka dane jak wyżej.Przechodzę na zwykłe i zobaczy

> się .Pozdrawiam

Orginalne miałem philips long life (h7) i wytrzymały dokładnie 1 rok. Później założyłem philips premium (+30%) i wytrzymały tylko 6 miesięcy frown.gif

Teraz kupiłem Osram night breaker i zobaczymy co to będzie spineyes.gif

Natomiast te osramy to najlepsze żarówki na jakich jeździłem dotąd yikes.gif

Napisano

> Teraz kupiłem Osram night breaker i zobaczymy co to będzie

> Natomiast te osramy to najlepsze żarówki na jakich jeździłem dotąd

zgadzam sie ze to jedne z lepszych zarowek ale tez wytrzymaja pol roku grinser006.gif

ja ostatnio jezdzilem na sporo tanszych Tungsram Megalight plus 60% - sa rownie dobre jak te Osramy

ale wytrzymuja od 8 do 12 miesiecy i sa duzo tansze

nie wiem jakie mam teraz zarowki w nowym aveo ale lampy swieca rewelacyjnie

to sa chyba H7 bo dlugie mam oddzielnie, a te sa tez jako DRL

nawet w instrukcji nie napisali jakie zarowki sa w lampach sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.