Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik

Featured Replies

Napisano

Czy ośka jest osadzona w łożyskach czy tulejkach?

Bo od strony zębatki mam tam wydarte "jajo" a nie dam rady dziś go rozebrać...

Napisano

Tulejki

Napisano
  • Autor

> Tulejki

A można gdzieś dostać same te tulejki? Czy muszę szukać całego rozrusznika? :/

Napisano

jedziesz do elektomechanika, a on Ci kompleksowo zrobi serwis rozrusznika za stówę

tylko mu go wyjmij i na stół daj wink.gif

Napisano

> A można gdzieś dostać same te tulejki? Czy muszę szukać całego rozrusznika? :/

Byłem w sklepie po szczotki i wciskali mi woreczek z:4 szczotkami+2 tulejkami.Na pytanie a co to te tulejki to sprzedawca mówił ,że to tak oryginalnie są te tulejki razem ze szczotkami pakowane.

Napisano
  • Autor

> Byłem w sklepie po szczotki i wciskali mi woreczek z:4 szczotkami+2 tulejkami.Na pytanie a co to te

> tulejki to sprzedawca mówił ,że to tak oryginalnie są te tulejki razem ze szczotkami pakowane.

Ile sprzedawca wołał za taką przyjemność?

Napisano
  • Autor

> jedziesz do elektomechanika, a on Ci kompleksowo zrobi serwis rozrusznika za stówę

> tylko mu go wyjmij i na stół daj

Z serwisu rozrusznika potrzebuję tylko jedną tulejkę wymienić... a poza tym wolę sam sobie zrobić smile.gif

Napisano

> Ile sprzedawca wołał za taką przyjemność?

Jakieś 22 zł

Napisano

druga też jest do wymiany, bo wałek w jednej miał luz, a w drugiej zrobił stożek i jak nei wymienisz, to się zacznie robić luz na tym końcu i znowu robota

Napisano

> druga też jest do wymiany, bo wałek w jednej miał luz, a w drugiej zrobił stożek i jak nei

> wymienisz, to się zacznie robić luz na tym końcu i znowu robota

witam, kolega ma racje wymień 2 tulejki od razu i będziesz miał spokojną głowę, jak sie nie mylę są to miedziane tulejki

Napisano
  • Autor

> witam, kolega ma racje wymień 2 tulejki od razu i będziesz miał spokojną głowę, jak sie nie mylę są

> to miedziane tulejki

Wymienię napewno obie... ale raczej miedziane one nie są, nawet nie mosiężne, jakieś coś kolory "srebrnego" więc może jaka utwardzona stal...

Napisano

na pewno nie utwardzona, bo by się wałek wytarł

raczej stop łożyskowy, nawet tzw 'samosmarujący', żeby on się wycierał i był tani w naprawie

Napisano

Jak już się zabierasz za rozrusznik to wymień wszystkie tulejki 3 (ta w bendixie to ta trzecia zlosnik.gif), przejedź komutator papierem ściernym, a jak masz możliwość to można i delikatnie przetoczyć - to samo z wirnikiem, i oczywiście szczotki też zmień.

Nie pamiętam już rozmiarów tulejek, ale wiem - ze pasowały od kaszlaka - koszt 3 pln -tylko na przymiarkę trzeba trzeba zabrac wirnik - bo mozna sie ździwić zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak już się zabierasz za rozrusznik to wymień wszystkie tulejki 3 (ta w bendixie to ta trzecia ),

> przejedź komutator papierem ściernym, a jak masz możliwość to można i delikatnie przetoczyć -

> to samo z wirnikiem, i oczywiście szczotki też zmień.

> Nie pamiętam już rozmiarów tulejek, ale wiem - ze pasowały od kaszlaka - koszt 3 pln -tylko na

> przymiarkę trzeba trzeba zabrac wirnik - bo mozna sie ździwić

Wymieniłem tylko wirnika, bendix rozruszałem, chodzi elegancko...

a komutator nie czyści się papierem ściernym!!! Są specjalne "szmatki" to czyszczenia miedzi... Szczotek jest jeszcze zapasu drugie tyle co było początkowo więc spoko, jak zacznie padać to zaś go wywlekę, nie jest to specjalnie wiele roboty...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.