Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprowadzenie auta z Angli, koszty transportu

Featured Replies

Napisano

Hejko

Czy Ktoś z nas może śmiga po auta do GB, chodzi mi o osobówke w miejscowości Bournemouth....

Może orientujecie się jakie są koszta transportu......

Bo smaemu leciec po fure to słyszałem że spore koszta są przejazdu przez tunel lub prom. Macie może jakieś cenne porady smile.gif ??

pozdrawiam i mega wielkie dzięki za pomoc smile.gif

Napisano

120-200pln albo i mniej, to ja nie wiem czy to duzy koszt jest. Glowny koszt to generuje paliwo wink.gif

Napisano

> 120-200pln albo i mniej, to ja nie wiem czy to duzy koszt jest. Glowny koszt to generuje paliwo

Za 200zł to Ci co najwyzej paczke z UK moga wyslac. Koszt transportu z polski to minimum 1zł za kilometr. Wiec sobie policz.

Najtaniej jest pojechac samemu.

Napisano
  • Autor

> Za 200zł to Ci co najwyzej paczke z UK moga wyslac. Koszt transportu z polski to minimum 1zł za

> kilometr. Wiec sobie policz.

> Najtaniej jest pojechac samemu.

hejko

No włąsnie, tak jak Kolega u góry naisał to pewnie pisał o przejezdzie przez tunel...?? Mi mówili że ok 350Funtów to kosztuje i ztąd miałem pytanie o te duże koszty....

"Bardzo przykrą niespodzianką dla podróżujących autem jest cena przeprawy przez Kanał Lamanche. Bilet w jedną stronę z Calais do Dover wynosi czasami nawet 200 Euro. Bilet w dwie strony zakupiony w Anglii :

- przeprawa promowa promami firmy P&O na trasie Dower - Calais wynosi czasami ok.200 funtów,

- przeprawa tunelem na trasie Falkstone - Calais kosztuje 360 funtów !

W rożnych okresach są różne ofert cenowe, dlatego warto z wyprzedzeniem zaplanować podróż gdyż daje to możliwość zakupienia znacznie tańszych biletów. Niektóre przeprawy w godzinach nocnych kosztuja ok. 20 funtów. Najgorszym rozwiązaniem jest podjechać na prom bez wykupionego wcześniej biletu, gdyż bilet zakupiony już na przeprawie promowej jest przeważnie najdroższy."

pozdroffka

Napisano

> Za 200zł to Ci co najwyzej paczke z UK moga wyslac.

Łukaszeczek podał przybliżoną cenę za bilet na prom w jedną stronę...

Napisano

Widzisz 300 to może kosztować tunel w wigilię i przy kupnie na miejscu w tym dniu... prom jest tańszy, wystarczy poszukać o tutaj i wybrać odpowiedni termin tak aby cena była satysfakcjonująca. Loty w drugiej połowie stycznia też nie są najdroższe... kwestia paliwa - ja potrzebuję średnio 110-120 litrów Pb w jedną stronę - 1940 km, ale pamiętaj, że musisz wykupić ubezpieczenia na auto - da się na kilka dni ale to może kosztować nawet i ze 100 funtów - trzeba szukać

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Łukaszeczek podał przybliżoną cenę za bilet na prom w jedną stronę...

Hejko

No włąsnie, a jak w to trafic najlepiej z ceną w tym tunelu?? Bo wachlarz cenowy jest bardzo zróżnicowany smile.gif Napisali że może być od 360 do 20 funtów....

pozdroffka

Napisano

aha, możesz poszukać sobie na na tej stronie , zdarzają się ogłoszenia dotyczące przeprowadzek pl - en i en - pl oraz oferty transportu samochodów osobowych - widziałem kiedyś kilka takich ogłoszeń, cena coś obok 350 F.

Pozdrawiam

Napisano

prom na poniedzialek 13,5 funa + paliwo (nie wiem co to za auto ) pewnie ze 2 i pol baku

zebys wczesniej powiedzial to moze ktos by mogl go przytargac, ja w sumie mieszkam 30 km od bournemouth ale nie wybieram sie na bn w tym roku, chociaz jak ladne i duze auto to znajde powod wyskoczyc do pl na weekend - akurat do gdn potrzebuje

Napisano

Dobrze, popatrz: szukasz sobie lotu o tutaj , przykładowo lot z gdańska do bristolu - wg mnie najciekawsza opcja dla Ciebie kosztuje 102 zł + jakieś tam opłaty - przyjmijmy ze 200 zł w jedną stronę, potem musisz się dostać z tego bristolu do tej swojej miejscowości - jakiś autobus czy kolejka - pewnie ze 40 funtów... czyli następne 200 zł.

Na tunel nie patrzę bo to drogie - poszukaj sobie promu - tutaj Przykładowo cena za bilet w jedną stronę - 22 funty + jakieś tam opłaty - przyjmijmy 150-200 zł razem.

Teraz paliwko - to sobie sam wylicz + jakieś ubezpieczenie które będziesz musiał kupić na auto... tu strzelam - z 300-500 zł...

zsumował sobie?

Pozdrawiam

Napisano

odpusc bristol, tam nie mozna dojechac sciana.gif droga waska i korasy

niby mniej km niz na luton a zajmuje wiecej czasu - pisze o trasie do bournemouth

Napisano

sorry, mea culpa, nie podróżowałem tamtędy - ale rajanem ma jeszcze stansted albo birmingham... nie za duży wybór...

Napisano
  • Autor

> sorry, mea culpa, nie podróżowałem tamtędy - ale rajanem ma jeszcze stansted albo birmingham... nie

> za duży wybór...

No własnie, a co z lotniskiem w Luton.....

pozdroffka

P.S

dzięki mega za podpowiedzi smile.gif

Napisano

póki co z gdańska rajan nie lata do luton... przynajmniej nie ma takiej opcji w wyszukiwarce, poszukaj jakiegos wizara albo co tam jeszcze jest.

Ja latam tylko rajanem bo mam blisko i tu i w pl...

Pozdrawiam

Napisano

> sorry, mea culpa, nie podróżowałem tamtędy - ale rajanem ma jeszcze stansted albo birmingham... nie

> za duży wybór...

spoko 20.GIF20.GIF tez o tym nie wiedzialem dopoki tam nie pojechalem

Napisano
  • Autor

> spoko tez o tym nie wiedzialem dopoki tam nie pojechalem

Hejko

Czyli wątek zamykamy bo juz wszystko wiemy bardzo smile.gif

Dziekuje Wam bardzo piwo.gif i do zobaczyska jak by co smile.gif Jak będzie stała czarna,dymiąca Coupeta gdzies na rondzie z maską w górze, i w koło będzie latał koleś z gaśnicą , krzyczący quffa quffa HELP HELP to zapewne będe ja smile.gif

pozdroffka

Napisano

a pochwal się co to zanabyłeś / planujesz zanabyć, ile kosztowało i czy ktoś to obejrzał dla Cię czy jedziesz w ciemno?

Pozdrawiam

Napisano

Widzę, że nikt Ci nie napisał jak handlarze przywożą auta z UK do PL.

Zdarza się, że ciężarówka(potocznie TIR) nie ma ładunku powrotnego.

Zadzwoń do jakiejś małej firmy, która ma kilka ciężarówek i robi trasy międzynarodowe. Może będą akurat szukali ładunku powrotnego, wtedy polecisz, zapłacisz za auto, załadujesz je na ciężarówkę i wrócisz sobie samolotem do PL.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Hejko

> Czy Ktoś z nas może śmiga po auta do GB, chodzi mi o osobówke w miejscowości Bournemouth....

> Może orientujecie się jakie są koszta transportu......

> Bo smaemu leciec po fure to słyszałem że spore koszta są przejazdu przez tunel lub prom. Macie może

> jakieś cenne porady ??

> pozdrawiam i mega wielkie dzięki za pomoc

Przywiezienie samochodu z GB do PL TiRem to około 1500zł. Odbierają gdzie chcesz i tak samo przywożą. Chciałem być bardziej cwany bo postanowiłem, że przyprowadzę sam. No i zezłomowałem niedaleko Londynu bo nie było lepszego wyjścia sciana.gif

Napisano

> Przywiezienie samochodu z GB do PL TiRem to około 1500zł. Odbierają gdzie chcesz i tak samo

> przywożą. Chciałem być bardziej cwany bo postanowiłem, że przyprowadzę sam. No i zezłomowałem

> niedaleko Londynu bo nie było lepszego wyjścia

Mozesz rozwinac swoja mysl, bo bardzo mnie zaciekawila ta koniecznosc zlomowania... hmm.gif

Napisano

toż pisałem wcześniej, że są firmy zajmujące się przewozem samochodów a przykładowa cena to 350 funtów...

Napisano

> Mozesz rozwinac swoja mysl, bo bardzo mnie zaciekawila ta koniecznosc zlomowania...

imo

auto okazalo sie padaka choc na takie pewnie nie wygladalo, nie dojechalo nawet do promu

wezwana laweta odwiozla je na najblizszy szrot, kolega odzyskal pewnie z 50 funtow

Napisano
  • Autor

> imo

> auto okazalo sie padaka choc na takie pewnie nie wygladalo, nie dojechalo nawet do promu

> wezwana laweta odwiozla je na najblizszy szrot, kolega odzyskal pewnie z 50 funtow

Nooo i to jest czego obawiam się najbardziej smile.gif By w taką trase wyruszyć swoim to bym musiał z parę dni poświęcić na przygotowania hehe A co dopiero autem wystawionym na sprzedaż... panic.gifsmile.gif

Podlicze koszty i zobaczymy co i jak, bo jak by co to mam własnie podobne auto w Polsce tyle że troszke stan gorszy jego, ale przynajmniej dotarł do nas na kołach, swoich smile.gif

pozdrofka

Napisano

> Mozesz rozwinac swoja mysl, bo bardzo mnie zaciekawila ta koniecznosc zlomowania...

Konieczność złomowania wynikła z tego, że samochód wart był z 1500zł. Jak się rozkraczył koło Londynu to nie opłacało się ani naprawiać ani już wtedy za transport płacić. Ile się nerwów najadłem to moje. A wszystko to, bo stwierdziłem, że taniej wyjdzie tam pojechać i przyprowadzić.

Napisano

> ale jaki byl w ogole sens tluc sie pol swiata po "auto" warte 1500zl?

Brat miał zamiar wrócić do Polski, spakował wszystko co miał (było to warte kilka razy wiecej niż samochód) i wtedy samochód nie zapalił. Laweta odpadała bo bał się, że nie wszystko dojedzie.

Napisano

> Brat miał zamiar wrócić do Polski, spakował wszystko co miał (było to warte kilka razy wiecej niż

> samochód) i wtedy samochód nie zapalił. Laweta odpadała bo bał się, że nie wszystko dojedzie.

i jak wrociliscie?

Napisano

> Brat miał zamiar wrócić do Polski, spakował wszystko co miał (było to warte kilka razy wiecej niż

> samochód) i wtedy samochód nie zapalił. Laweta odpadała bo bał się, że nie wszystko dojedzie.

czyli jako jednorazowy srodek transportu smile.gif

Napisano

> i jak wrociliscie?

Brat wrócił samolotem. Kupił w Polsce samochód i 2 miesiące później pojechaliśmy tam po tego złomka. Nie łączył przewód od cewki do kopułki, naprawiłem w kwadrans. W drodze powrotnej coś walnęło w elektronice bo czasem zapalił ale zaraz gasł. Przepakowaliśmy co się dało a reszta na złom. I tak mieliśmy szczęście bo holowanie na motorway'u było gratis i za spóźnienie się na prom żadnej dopłaty

Napisano

dlatego zapytałem kolegę powyżej co to za auto ile kosztowało i czy ktoś obejrzał żeby chłopakowi zaoszczędzić takich przygód.

Napisano

firmy wożące auta przywiozą ci pod drzwi za ok. 400 funtów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.