Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wysokie spalanie Yaris 1,0

Featured Replies

Napisano

dość wysokie ... bo az 6,3-6,5l w trasie wink.gif

dojezdzam sobie takim Yarisem do pracy, okolo 30km w jedna strone - typowa trasa bo caly czas obwonica.

zapewniam ze umiem obchodzic sie z przepustnica i jezdzic eko ... wtedy spadnie do 6,0 ale taka jazda to straszna udręka.

tak ma być ?

imo to trochę za dużo - tyle pali kompakt typu megane z silnikiem 100KM crazy.gif

TTTM czy cos warto sprawdzic, poprawic ?

Napisano

Yaris 1gen ? Kumpel miał takiego od nowości - na trasie dało się w okolicach 5 litrów uzyskać. Auto bez klimy.

Napisano
  • Autor

> Yaris 1gen ? Kumpel miał takiego od nowości - na trasie dało się w okolicach 5 litrów uzyskać. Auto

> bez klimy.

tak, Yaris Igen 2003r 150000km przebiegu

wersja bida, abs i airbag

Napisano

> tak, Yaris Igen 2003r 150000km przebiegu

> wersja bida, abs i airbag

zonie pali 5,4 trasa-miasto, mi ok 7,5

Napisano

> TTTM czy cos warto sprawdzic, poprawic ?

Zależy jaki silnik (były chyba 3 wersje, 65/68 KM i EUR 3/EUR 4), zależy jaka trasa, zależy jaki drajwer.

Kiedyś jechałem z koleżanką tą samą trasę, takimi samymi samochodami - jedno za drugim gęsiego, więc warunki 100% takie same.

Jej spalił 10% więcej.

Ja bym sobie odpuścił, bo tknięcie tematu choćby palcem da koszty od 200 PLN w górę (goła diagnostyka) - ile byś musiał jeździć, żeby wyjeździć różnicę w 0,5 spalania (wariant optymistyczny) ?

Jakby chlipał dychę, to wtedy byłby powód do płaczu...

Napisano

moja żona lata Aygo z tym silnikiem i jej pali 6.5 po mieście, ale po pierwsze korki, a tam gdzie się da to ciśnie jak Kubica od świateł do świateł ile wlezie zeby.GIF

a z drugiej strony, litr w te czy w te niewiem.gif

Napisano

Zalałem dzisiaj do pełna Yarisa żony i wyszło mi spalanie 8,2/100km. Tylko, że to auto jedzie rano 2 km do pracy, po południu 2 km do domu i czasem jeszcze z 5 kilometrów w koło komina (do sklepu, do rodziców). Dzienny przebieg góra 10 km, bo ostatnio nawet do miasta nie jeździ. Nawet czasem nie zgaśnie kontrolka niskiej temperatury silnika.

Napisano

Przy obecnej temperaturze i takich przebiegach...........,to nie jest wcale za wiele zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.