Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parowanie szyb 307

Featured Replies

Napisano

Pytanie za 100 punktów do posiadaczy 307mek, czy wam też cały czas parują teraz szyby ? Ja zawsze w lato jeździłem na klimie auto ale jak już się robiło chłodniej to wyłączałem A/C i nie pamiętam żeby mi cały czas parowały szyby a w tym roku jakaś masakra jest. Co go rano odpalę to mi wszystko paruje niewiem.gif

Napisano

Zerknij jak wygląda filtr przeciwpyłkowy może czas go wymienić jeśli dawno nie ruszany.

Napisano
  • Autor

> Zerknij jak wygląda filtr przeciwpyłkowy może czas go wymienić jeśli dawno nie ruszany.

przed wakacjami wymieniałem, no właśnie jak to tylko mi paruje a JR czy Adi'iemu nie to wymienię wink.gif

Napisano

> Pytanie za 100 punktów do posiadaczy 307mek, czy wam też cały czas parują teraz szyby ? Ja zawsze w

> lato jeździłem na klimie auto ale jak już się robiło chłodniej to wyłączałem A/C i nie

> pamiętam żeby mi cały czas parowały szyby a w tym roku jakaś masakra jest. Co go rano odpalę

> to mi wszystko paruje

-- zero pary po wymianie filtra ok.gif

przy czym na zimę kup zwykły, bez wkładu węglowego, który jest trudniejszy w osuszaniu. Ten ostatni dobry jest na lato przy klimie.

Filtron w zupełności styknie, wymieniłem już 3 i nie miałem żadnych problemów ze spasowaniem

Napisano

> Pytanie za 100 punktów do posiadaczy 307mek, czy wam też cały czas parują teraz szyby ? Ja zawsze w

> lato jeździłem na klimie auto ale jak już się robiło chłodniej to wyłączałem A/C i nie

> pamiętam żeby mi cały czas parowały szyby a w tym roku jakaś masakra jest. Co go rano odpalę

> to mi wszystko paruje

Może glupie pytanie ale obieg wewnetrzny wyłączyleś?

Napisano
  • Autor

> Może glupie pytanie ale obieg wewnetrzny wyłączyleś?

nie ma głupich pytań, tak grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Znaczy się nie wyłączyłeś?

to nie to, w 307mkach ustawienia klimy się resetują przy większych zmianach temperatury tak więc nawet jak się wyłączy klimę i da obieg wewnętrzny to po nocy to się prze resetuje. Domyślne ustawienie to full auto wink.gif

Napisano

> Domyślne

> ustawienie to full auto

I to mnie wpienia, bo co auto rano odpalę to max wichura w pysk daje hehe.gif

Napisano

w 206 tez tak mam...

I tez sie klimatronik resetuje po nocce smile.gif

Napisano

A uchylasz od czasu do czasu szyby ?

Napisano

> przed wakacjami wymieniałem, no właśnie jak to tylko mi paruje a JR czy Adi'iemu nie to wymienię

Mi CZASEM paruje, ale chyba nie jest to norma wink.gif

Napisano

Pozwole, podczepić się.

W scenicu mam klimatronik i strasznie wkurza Mnie, że w momencie kiedy auto na rozgrzanym silniku postoi kilkadziesiąt minut, to potrem jak wsiadam i przekręcam zapłaon, klimatornik daje przez 5-10 sec ciepłe powietrze. Powoduje to momentale zaparowanie szyb przednich.

Dopiero po tym czasie leci zikmne powietrze, ale z reguły jest już za późno na to aby w ogóle jechać. Trzeba dać ręcznie klimę i full nadmuch na 16 stopni na szybę..

Czy to normlane, że klimetornik "resetuje się" i po ponownym zapłonie daje w trybie auto najpierw ciepłe powietrze ?

Napisano

> Czy to normlane, że klimetornik "resetuje się" i po ponownym zapłonie daje w trybie auto najpierw

> ciepłe powietrze ?

Mam Megankę z klimatronikiem, więc pewnie taka jak u Ciebie.Nie zauważyłem takich objawów. hmm.gifMuszę się przyjżeć,bo może nie zwróciłem uwagi.

Napisano
  • Autor

> Pozwole, podczepić się.

> W scenicu mam klimatronik i strasznie wkurza Mnie, że w momencie kiedy auto na rozgrzanym silniku

> postoi kilkadziesiąt minut, to potrem jak wsiadam i przekręcam zapłaon, klimatornik daje przez

> 5-10 sec ciepłe powietrze. Powoduje to momentale zaparowanie szyb przednich.

> Dopiero po tym czasie leci zikmne powietrze, ale z reguły jest już za późno na to aby w ogóle

> jechać. Trzeba dać ręcznie klimę i full nadmuch na 16 stopni na szybę..

> Czy to normlane, że klimetornik "resetuje się" i po ponownym zapłonie daje w trybie auto najpierw

> ciepłe powietrze ?

że najpierw leci ciepłe to normalne bo w końcu sprężarka klimy musi się załączyć, a jeśli tak ci od razu zaparowywuje to pewnie jest to kwestia filtra pyłkowego. U mnie nie paruje od razu tylko jak wyłącze A/C zlosnik.gif ale też to pewnie kwestia filtra jak wyżej napisali

Napisano
  • Autor

> Mi CZASEM paruje, ale chyba nie jest to norma

kiedy zmieniałeś filtr PP ?

Napisano
  • Autor

> A uchylasz od czasu do czasu szyby ?

tak, bo ganja.gif

Napisano

> kiedy zmieniałeś filtr PP ?

Ja nigdy, czyli ponad rok smile.gif

A czy ojciec kiedykolwiek zmieniał niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No nie mów,że jarasz w aucie? Fuj. A pety pewnie wywalasz czekając na światłach na lewoskręcie, jak

> 99% kierowców.

nie używam lewoskrętów, zawsze ze środkowego jadę hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

> nie używam lewoskrętów, zawsze ze środkowego jadę

hehe.gifhehe.gifok.gif

Napisano

No prawdopodobnie mamy to samo.

Właczam zapłon, jak silnik jest ciepły. Klimatronik pamięta, że pracowałw trybie auto i ma ustawione 16-17 stopni. Podaje mi odrazu nadmuch na trzy kreski na przód szybę i nogi i przez chwile leci ciepłe, wręcz gorące powietrze z rozgrzanego jeszcze silnika.

W ciągu 5sec, słyszę jak silniczek elektryczny pod nogami kierowcy przekręca pewnie klapę sterowania nawiewem i zaczyna lecieć zimne.

A/C nie jest wtedy wlączone.

Nie wiem właśnie czy to normalne i mam propotu przywyknąc, aby przed zapłaone ustawiać na ręczne, zimne i najlepiej a/c czy cos mam spieprzone...

Napisano

> tak, bo

No to Ci parują, sa tłuste i śmierdzące i to nie wina samochodu tylko Twoja i dobrze Ci tak i w ogóle kurcze blade zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ale kiepujesz na asfalt?

Może skończycie nabijać liczniki frown.gif

Napisano

To w takim razie przychylam się do wniosków poprzedników w temacie wymiany filtra. Aczkolwiek przez te wszystkie lata, jeżdżąc różnymi autami zauważyłem, że w zależności od warunków pogodowych zaufanie technice nie jest skuteczne i trzeba stosować "domowe" sposoby: uchylać szyby, po jeździe przewietrzyć auto etc....

Napisano
  • Autor

> To w takim razie przychylam się do wniosków poprzedników w temacie wymiany filtra. Aczkolwiek przez

> te wszystkie lata, jeżdżąc różnymi autami zauważyłem, że w zależności od warunków pogodowych

> zaufanie technice nie jest skuteczne i trzeba stosować "domowe" sposoby: uchylać szyby, po

> jeździe przewietrzyć auto etc....

Tak na chłopski rozum to w tych nieszczęsnych filtrach PP po pewnym czasie rodzi się niezła kolonia syfu i rzeczywiście jak używa się klimy to nie ma problemu bo powietrze jest osuszane a kiedy jest wyłączona to wszytko zaczyna parować. Miałem tak w punto jak mnie coś podkusiło żeby zamontować filtr PP, po każdym deszczu wszystko mi parowało, jak go wywaliłem to jak ręką odjął zlosnik.gif tylko wtedy nie miałem klimatyzacji wink.gif

Napisano

> to nie to, w 307mkach ustawienia klimy się resetują przy większych zmianach temperatury tak więc

> nawet jak się wyłączy klimę i da obieg wewnętrzny to po nocy to się prze resetuje. Domyślne

> ustawienie to full auto

-- nie zaobserwowałem czegoś takiego u siebie icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.