Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pracuje ktoś w Suzuki? Chodzi o akcesoria...

Featured Replies

Napisano

Przede wszystkim chciałbym zobaczyć jak wygląda owiewka do Bandita. W każdym salonie mogę zamówić, ale po wpłacie zaliczki. A ja nie jestem pewien, czy owiewka będzie mi odpowiadać (wizualnie), bo po dwóch zdjęciach w katalogu to trudno ocenić...

A może ma ktoś już jakieś rabaty na akcesoria w Suzuki...?

Napisano

to moze napisz jaka owiewka do jakiego bandita... bedzie łatwiej

Napisano

> Przede wszystkim chciałbym zobaczyć jak wygląda owiewka do Bandita. W każdym salonie mogę zamówić,

> ale po wpłacie zaliczki. A ja nie jestem pewien, czy owiewka będzie mi odpowiadać (wizualnie),

> bo po dwóch zdjęciach w katalogu to trudno ocenić...

>

To znaczy chciałbyś aby sklep sprowadził owiewkę kosztująca sporo kasy a Ty po obejrzeniu mógłbyś stwierdzić "sorry" ale nie podoba mi się i nie kupię jej?

Myślę, że nikt na to nie pójdzie i nie znajdziesz chętnych na wtopienie kilku tys.zł. zlosnik.gif

Poza tym w sieci jest mnóstwo rozmaitych fotek, filmów i innych publikacji przedstawiających dosłownie wszystko, statycznie i w ruchu więc nie wiem w czym problem?

Napisano
  • Autor

> To znaczy chciałbyś aby sklep sprowadził owiewkę kosztująca sporo kasy a Ty po obejrzeniu mógłbyś

> stwierdzić "sorry" ale nie podoba mi się i nie kupię jej?

> Myślę, że nikt na to nie pójdzie i nie znajdziesz chętnych na wtopienie kilku tys.zł.

Nie Sherlocku, chodzi mi o zdjęcia z innych ujęć, niż te dwa w oficjalnym katalogu.

Poza tym kupowałeś kiedyś coś w salonie? Na przykład auto lub motocykl? Jeśli tak, to rozumiem, że decyzję podjąłeś na podstawie prospektu wciśniętego Ci przez sprzedawcę z tekstem na ustach w stylu "...będzie pan zadowolony!"?

> Poza tym w sieci jest mnóstwo rozmaitych fotek, filmów i innych publikacji przedstawiających

> dosłownie wszystko, statycznie i w ruchu więc nie wiem w czym problem?

No to podaj kilka linków. Owiewka 990D0-17H50-YAY.

Napisano
  • Autor

> to moze napisz jaka owiewka do jakiego bandita... bedzie łatwiej

Osłona kokpitu 990D0-17H50-YAY. GSF 650A z 2008 roku.

Napisano

>

> No to podaj kilka linków. Owiewka 990D0-17H50-YAY.

Czy Google Ci wyłączyli?

A niech tam, to tak po najmniejszej linii oporu:

obrazki

Trzeba tam troszkę pogrzebać, nikt nie mówi, że to leży na wierzchu. smile.gif

Dodam do tego, że jeszcze jest You Tube,

Trochę własnej inwencji a nie żalić się, że nikt nie chce płacić za cudze lenistwo.

Napisano

> Osłona kokpitu 990D0-17H50-YAY. GSF 650A z 2008 roku.

nikt nigdy u mnie o to nie zapytał nawet... wiec niestety nie pomogę ci.

nie będę ci pisał co myślę o tej owiewce bo to tylko i wyłącznie moja opinia.

cena tej owiewki to 1538zł.

a propos wciskania z katalogu to jestem bardzo daleki od tego... i jeszcze nigdy nie wspomogłem sie hasłem "będzie Pan zadowolony"...

Napisano
  • Autor

> nikt nigdy u mnie o to nie zapytał nawet... wiec niestety nie pomogę ci.

> nie będę ci pisał co myślę o tej owiewce bo to tylko i wyłącznie moja opinia.

> cena tej owiewki to 1538zł.

Cenę znam ok.gif

> a propos wciskania z katalogu to jestem bardzo daleki od tego... i jeszcze nigdy nie wspomogłem sie

> hasłem "będzie Pan zadowolony"...

Nigdzie tego Ci nie napisałem. Ta odpowiedź nie była do Ciebie.

Napisano
  • Autor

> Czy Google Ci wyłączyli?

> A niech tam, to tak po najmniejszej linii oporu:

> obrazki

Dzięki mistrzu Googl'a... Prawie dobrze, jest tylko jeden szczegół. Mi chodzi o owiewkę (osłonę kokpitu) z linii akcesoriów a nie fabryczną owiewkę od modelu S! Wśród znalezionych przez Ciebie zdjęć jest tylko jedno zdjęcie owiewki, o którą mi chodzi. W dodatku jest to jedna z dwóch fotografii zamieszczonych we wspomnianym przeze mnie katalogu z akcesoriami.

Mnie interesuje trochę więcej szczegółów, niż dwa małe zdjęcia z różnych kątów...

> Trzeba tam troszkę pogrzebać, nikt nie mówi, że to leży na wierzchu.

> Dodam do tego, że jeszcze jest You Tube,

> Trochę własnej inwencji a nie żalić się, że nikt nie chce płacić za cudze lenistwo.

Żalić się? Nie wiem co Ci może jeszcze wpaść do głowy, więc jeśli kolejne Twoje posty mają być równie merytoryczne, to po prostu sobie odpuść!

Napisano

> To znaczy chciałbyś aby sklep sprowadził owiewkę kosztująca sporo kasy a Ty po obejrzeniu mógłbyś

> stwierdzić "sorry" ale nie podoba mi się i nie kupię jej?

a co w tym dziwnego ? samochód też ma kupić z obrazka nie oglądajac i nie testując go na żywo ?

> Myślę, że nikt na to nie pójdzie i nie znajdziesz chętnych na wtopienie kilku tys.zł.

Wtopienie ? Klient nie weźmie to zwrócą. O co chodzi ? Przecież mówimy o autryzowanym punkcie suzuki a nie jakimś sprzedawczyku z allegro.

Napisano

> a co w tym dziwnego ? samochód też ma kupić z obrazka nie oglądajac i nie testując go na żywo ?

hmmm masz trochę racji... ale tylko z pozycji klienta. testówek nikt za darmo nie daje... za każdą trzeba zapłacic gotówką. ilu dzis dealerów sta by trzymac każdy motocykl jako testowy... raczej bardzo niewielu.

> Wtopienie ? Klient nie weźmie to zwrócą.

masz rację ze jest mozliwośc zwrócenia. jednak wiążą sie z tym koszty rzedu 10%.

O co chodzi ? Przecież mówimy o autryzowanym punkcie

> suzuki a nie jakimś sprzedawczyku z allegro.

właśnie ... każdy mysli ze dealer zarabia krocie na motocyklach i częsciach.

uwierz mi ze tak nie jest. bycie dealerem to nie są małe koszty. bardzo mocno bys sie zdziwił o jakie kwoty chodzi...

pzdr

Napisano
  • Autor

> hmmm masz trochę racji... ale tylko z pozycji klienta. testówek nikt za darmo nie daje... za każdą

> trzeba zapłacic gotówką. ilu dzis dealerów sta by trzymac każdy motocykl jako testowy...

> raczej bardzo niewielu.

Ale co innego dostać testówkę (z punktu widzenia klienta), a co innego obejrzeć produkt przed zakupem.

> masz rację ze jest mozliwośc zwrócenia. jednak wiążą sie z tym koszty rzedu 10%.

Jak się okazuje nie zawsze... Znalazłem rozwiązanie.

Sklep internetowy i ustawowa możliwość zwrotu bez podania przyczyny. Oczywiście ponosi się koszty przesyłki, ale to żadna kwota... Jak się okazuje to też jest salon i jakoś sobie muszą radzić ze zwrotami.

A w serwisach nie prowadzących sprzedaży przez internet, jesteśmy w takim wypadku skazani tylko i wyłącznie na "kupowanie kota w worku"! A moim zdaniem nie powinno to tak wyglądać...

Mimo wszystko interesuje mnie Twoje zdanie o tej owiewce, mógłbyś coś napisać?

Napisano

> Ale co innego dostać testówkę (z punktu widzenia klienta), a co innego obejrzeć produkt przed

> zakupem.

> Jak się okazuje nie zawsze... Znalazłem rozwiązanie.

> Sklep internetowy i ustawowa możliwość zwrotu bez podania przyczyny. Oczywiście ponosi się koszty

> przesyłki, ale to żadna kwota... Jak się okazuje to też jest salon i jakoś sobie muszą radzić

> ze zwrotami.

powiem Ci tak

mam nadzieję że się nigdy nie spotkamy bo nie byłoby to miłe spotkanie mam wrażenie ...

cwaniaczków nie tolerują a mam wrażenie że nim jesteś

Napisano

> powiem Ci tak

> mam nadzieję że się nigdy nie spotkamy bo nie byłoby to miłe spotkanie mam wrażenie ...

> cwaniaczków nie tolerują a mam wrażenie że nim jesteś

tak troche przy okazji... kupowałem kask, chciałem Nolan N43AIR. Niby z miarki wyszlo L, ale włożyłem - lipa. Wziałem XL - dalej cos nie bardzo. Chciałem przymierzyc XXL - nie ma. Pytam czy moze byc - no moze, ale musi byc zaliczka. Pytam sie co bedzie z zaliczka jak mi nie przypasuje - no albo pan kupi XL albo XXL... yikes.gif eee. a jak mi XXL tez nie spasuje? no nie oddamy zaliczki... yikes.gif

udalo mi sie w koncy przymierzyc czyjegos nolana w rozmiarze xxl i wez sobie wyobraz ze za duzy jest...

jestem wg ciebie cwaniaczkiem? czy nie?

Napisano

jakbyś kupił ten kask nie wiedząc czy Ci się podoba i z zamiarem oddania po chwili to tak

Napisano

> jakbyś kupił ten kask nie wiedząc czy Ci się podoba i z zamiarem oddania po chwili to tak

widze ze nie rozumiesz... kolega chce sobie obejrzec taka owiewke na zywo przed zakupem (tak jak ja chcialem przymierzyc kask). Wszyscy chca od niego zaliczki (tak jak odemnie z XXL). Pewnie mu jej nie oddadza jesli sie jednak nie zdecyduje (tak jak mnie z kaskiem). Wiec zapytal czy ktos ma jakis dostep i moze sciagnac taka owiewke bez gwarancji zakupu (zaliczki) i bez problemow dla siebie i spodziewal sie ze dealer suzuki ma taka mozliwosc (a moze ma na magazynie jak czesc zamienna?).

Moglby poszukac czy ktos ma taka owiewke i ja obadac na czyims moto (tak jak ja kask), ale wymyslil inna metode. Tez sie nad nia zastanawialem - ale sie okazalo ze znajomy znajomego znajomego ma dokladnie ten model w poszukiwanym rozmiarze... do tego ów znajomy zgodzil sie spotkac i dal pomierzyc. A jakby nie dal, to pewnie wzialbym wysylkowo XXL i odeslal po przymiarce.

EDIT: /doprecyzowanie/ ... i odeslal po przymiarce i nie dlatego ze mi sie przestal podobac, tylko po dokladnym przymierzeniu uznalem ze musze poszukac czegos lepszego

wiec cwaniak - czy nie?

Napisano

> wiec cwaniak - czy nie?

tak cwaniak

Napisano

> tak cwaniak

facepalm.gif

wyglada ze mamy inne zdanie na temat ogladania towaru przed zakupem...

Napisano
  • Autor

> powiem Ci tak

> mam nadzieję że się nigdy nie spotkamy bo nie byłoby to miłe spotkanie mam wrażenie ...

> cwaniaczków nie tolerują a mam wrażenie że nim jesteś

Masz jeszcze coś ciekawego do napisania? Chyba za dużo tych wrażeń a za mało faktów!

Już po raz kolejny dajesz przykład, że poprawna interpretacja czyichś postów nie jest Twoją najlepsza stroną...

Napisano

> wyglada ze mamy inne zdanie na temat ogladania towaru przed zakupem...

wygląda na to że pomijasz jedną kwestię

sklep NIE MA tego towaru do obejrzenia i może go sprowadzić tylko w przypadku decyzji o zakupie

albo się z tym godzisz albo nie ...

ale jak deklarujesz sprzedawcy że tak kupisz ten towar i zgadzasz się na jego warunki z myślą o tym żeby wykorzystać przepis o zwrocie bez przyczyny to jest to cwaniactwo

i jeśli próbowałbyś takiego numeru ze mną to zdecydowanie nie byłoby miło facepalm.gif

Napisano

> Masz jeszcze coś ciekawego do napisania? Chyba za dużo tych wrażeń a za mało faktów!

> Już po raz kolejny dajesz przykład, że poprawna interpretacja czyichś postów nie jest Twoją

> najlepsza stroną...

interpretować to sobie można wiersze smirk.gif

Napisano

Chyba nikt nie pracuje - koniec pyskówki. ok.gif

Edyta - Seteman, jeżeli pracujesz w suzuki pomóż prosze Koledza via priv. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.