Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa wody - jaka?

Featured Replies

Napisano

Jako, że szykuje mi się grzebanie przy rozrządzie oslabiony.gif, to zapytać chciałem jakiej marki pompę wody polecacie Panowie? hmm.gif

Napisano

> Jako, że szykuje mi się grzebanie przy rozrządzie , to zapytać chciałem jakiej marki pompę wody

> polecacie Panowie?

SKF lub RUVILLE skromny.gif

Napisano

AIRTEX, taką założyłem i działa ok.gif

Napisano

> Jako, że szykuje mi się grzebanie przy rozrządzie , to zapytać chciałem jakiej marki pompę wody

> polecacie Panowie?

Polecam pompę SKF-VKM12201(niebieski kolor). Bardzo nowoczesna i wykonana z super materiałów. Ale bierz tylko od oryginalnego niemieckiego producenta. Możesz ją kupić w sklepie internetowym-autosklepbydgoszcz.pl za 145,70zł. Warto zapłacić więcej i zapomnieć o pompie. Pozdrawiam.

Napisano

> Polecam pompę SKF-VKM12201(niebieski kolor). Ale bierz tylko od oryginalnego niemieckiego producenta.

> Pozdrawiam.

Ale oryginalny producent SKF jet we Francji i to w moim miesci

Napisano

A ja sie doczepie do tematu?

Czy w 1.2 jest tylko jeden rodzaj pompy wody.

Bo przegladajac ebay natrafilem na 2 rodzaje do 1.2.

Oba pasuja, czy jak to jest?

PS. Bo od ponad miesiaca pod moim domem stoi Brava 1.2 z 1998 mojego kolegi. Zaczelo sie lac z pompy. Wsumie ją zdjalem, wygladala ok, wiec pomyslalem, ze uszczelka pod nia byla walnieta. Ladnie zaizolowalem silikonem do 350stopni, ale niestety dalej leje. I zreszta jak sie przyjrzalem dokladnie to widac, ze leje sie nie spod uszczelki, tylko ze srodka pompy (tam jest taka mala dziurka). Takze musze jakas pompe zoorganizowac do tego auta, tylko teraz sie zastanawiam czy do wszystkich 1.2 byly takie same pompy, zwlaszcza ze wzgledu na to, ze ten 1.2 jest z samego poczatku producji (grudzien 1998).

Napisano

> A ja sie doczepie do tematu?

> Czy w 1.2 jest tylko jeden rodzaj pompy wody.

> Bo przegladajac ebay natrafilem na 2 rodzaje do 1.2.

> Oba pasuja, czy jak to jest?

Producentów pomp wody do Fiata Brava jest wielu, również ceny pomp wahają się od 70 do 200zł. Na pewno każdy producent podaje marke samochodu do ktorej pasuje jego pompa, podaje też numer katalogowy oryginalnej pompy.

Napisano

> Producentów pomp wody do Fiata Brava jest wielu, również ceny pomp wahają się od 70 do 200zł. Na

> pewno każdy producent podaje marke samochodu do ktorej pasuje jego pompa, podaje też numer

> katalogowy oryginalnej pompy.

Rozumiem.

Ogolnie chodzi o to:

Pompa pierwsza oraz Pompa druga.

Szczerze mowiac, ze zdjecia trudno wywnioskowac czy sie roznia. W opisie jest ze pierwsza jest do silnikow od 12/1998 - 04/1999 a druga od 04/1999 do 04/2002.

Ale czy rzeczywiscie tak jest i czy nie mozna ich stosowac zamiennie?

Bo np tutaj jest pompa, i z opisu aukcji wynika ze pasuje do wszyskich 1.2 od 12/1998 do 10/2001.

Wiec jak to wkoncu jest?

Czy ktos ma doswiadczenie z tym?

Napisano

> Rozumiem.

> Ogolnie chodzi o to:

> Pompa pierwsza oraz Pompa druga.

> Szczerze mowiac, ze zdjecia trudno wywnioskowac czy sie roznia. W opisie jest ze pierwsza jest do

> silnikow od 12/2008 - 04/2009 a druga od 04/2009 do 04/2002.

> Ale czy rzeczywiscie tak jest i czy nie mozna ich stosowac zamiennie?

> Bo np tutaj jest pompa, i z opisu aukcji wynika ze pasuje do wszyskich 1.2 od 12/2008 do 10/2001.

> Wiec jak to wkoncu jest?

> Czy ktos ma doswiadczenie z tym?

często na aukcjach nie ma co patrzeć na zdjęcia bo mogą być te same no.gif daty Ci się troszkę pomieszały kolego zlosnik.gif

co do producentów to polecam DOLZ - sam w sklepie je sprzedaję, nie było nigdy reklamacji, do siebie też założyłem DOLZa i od roku śmiga bez problemów (zakładałem przy całkowitym rozrządzie) ok.gif

Napisano

> często na aukcjach nie ma co patrzeć na zdjęcia bo mogą być te same daty Ci się troszkę

> pomieszały kolego

No wlasnie podalem takie daty jak sa wyszczegolnione na w/w aukcjach. I chcialem sie dowiedzic co i jak?

> co do producentów to polecam DOLZ - sam w sklepie je sprzedaję, nie było nigdy reklamacji, do

> siebie też założyłem DOLZa i od roku śmiga bez problemów (zakładałem przy całkowitym

> rozrządzie)

Heh jesli chodzi o ten samochod to naprawde nie ma znaczenia jakiego producenta to bedzie pompa, bo i tak to ma posluzyc zeby jeszcze pare razy przejechal gdzies awaryjnie.

Przegladu juz nie ma i i tak pewnie za jakis czas pojdzie na zlom.

Napisano

> No wlasnie podalem takie daty jak sa wyszczegolnione na w/w aukcjach. I chcialem sie dowiedzic co i

> jak?

z datami to mi chodziło o to, że Ty podałeś 2008-2009 a powinno być 1998-1999 itd... smile.gif

> Heh jesli chodzi o ten samochod to naprawde nie ma znaczenia jakiego producenta to bedzie pompa, bo

> i tak to ma posluzyc zeby jeszcze pare razy przejechal gdzies awaryjnie.

> Przegladu juz nie ma i i tak pewnie za jakis czas pojdzie na zlom.

nie mam przy sobie katalogu ale jeśli nie zapomnę jutro to sprawdzę czy był 1 czy 2 rodzaje pomp w 1.2 zeby.GIF jeśli nie zależy Ci na tym to faktycznie brać jak najtańszą - swoje powinna wytrzymać smile.gif DOLZ nie są drogie - raczej rzekłbym ze średniej półki cenowej ok.gif

Napisano
  • Autor

Odgrzeję temat.

A co sądzicie na temat Hepu niewiem.gif

Ponoć the best. hmm.gif

Napisano

> Odgrzeję temat.

> A co sądzicie na temat Hepu

> Ponoć the best.

Zgadza się, montowałem kiedyś do CCS ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zgadza się,

OK. Tylko czy jest jakas różnica w jakości pomiędzy Hepu a SKF np. ? icon_rolleyes.gif

Napisano

> OK. Tylko czy jest jakas różnica w jakości pomiędzy Hepu a SKF np. ?

Bierz Hepu , bedzie pan zadowolonyy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Bierz Hepu , bedzie pan zadowolonyy

Dzięki wszystkim za pomoc. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.