Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec problemów :)

Featured Replies

Napisano

Piszę bo problem był spory a okazało się zupełnie przez przypadek że sprawa jest bardzo błaha. Jest to raczej ciekawostka i może jakaś wskazówka w podobnych sprawach. A więc problem polegał na tym że jakieś kilka miesięcy temu(temat był na kąciku)pojawiły się problemy przy pracy na gazie. Na początku problemu silnik zaczynał na wolnych obrotach nie równo pracować. Po jakimś czasie zaczynał przestawać dogrywać 4 cylinder. Od razu pojawiała się kontrolka silnika. Po wymianie w sumie nowych świec próby silnika z inną cewką nic nie pomagało. Oczywiście wszystkie problemy pojawiały się po przejściu na gaz. Silnik na benzynie pracował ok. Po dniu regulacji u gaziarza problem zniknął na kilka miesięcy po czy pojawił się kilka dni temu na nowo. Auto odstawiłem na gwarancji do gaziarza i co się okazało. Pojeździł koleżka troszku automobilem i nic się nie działo. Na szczęście podczas powrotu z jazdy testowej silnik zaczął wariować na gazie. Gościu od razu macha w górę i zaczął grzebać. Okazało się że w wiązce wysokiego napięcia przy 4 wtrysku był tak przerwany kabel że raz się stykał w całości a raz przerywał. Tak mi to tłumaczył spec. Prawdopodobnie jakiś zwierz dobrał się kłami do przewodów i tak nieszczęśliwie dla mnie przegryzł przewód przez izolację że nie było tego specjalnie widać nawet po ściągnięciu izolacji. No i mam nadzieje że to już koniec z problemami czego wszystkim serdecznie życzę smile.gif

Napisano

U mnie też się definitywnie skończyły problemy - wywaliłem LPG i jestem szczęśliwy biglaugh.gif

Napisano

> U mnie też się definitywnie skończyły problemy - wywaliłem LPG i jestem szczęśliwy

A ja mam zaoszczędzone złotówki 5 auto na gazie i zero ,zero problemów.

Napisano

> A ja mam zaoszczędzone złotówki 5 auto na gazie i zero ,zero problemów.

dokładnie kwestia profesjonalnego podejścia do montażu i serwisu.

Napisano

> dokładnie kwestia profesjonalnego podejścia do montażu i serwisu.

a da mi jakiś gaziarz 10 lat gwarancji na poprawne działanie, przy poprawnym serwisie?

Napisano

> a da mi jakiś gaziarz 10 lat gwarancji na poprawne działanie, przy poprawnym serwisie?

oczywiśie, że ci nie da. Tak jak żaden producent samochodów nie da ci takiej gwarancji na układ paliwowy... wiec zastanów się czego żądasz...

Napisano

> oczywiśie, że ci nie da. Tak jak żaden producent samochodów nie da ci takiej gwarancji na układ

> paliwowy... wiec zastanów się czego żądasz...

dokładnie producent nie odpowiada za jakoś paliwa na którym silnik pracuje grinser006.gif

Napisano

> oczywiśie, że ci nie da. Tak jak żaden producent samochodów nie da ci takiej gwarancji na układ

> paliwowy... wiec zastanów się czego żądasz...

dobra fakt, popłynąłem za bardzo... gaz mnie kusi bo mam naturę skąpca grinser006.gif ale jakoś nawet nie mogę znaleźć 100% pewnego montażysty, jednego co znalazłem to odmówił roboty przy nowym bravo, a rok gwarancji czy 2 to trochę mało, szczególnie że gazowałbym brykę z przebiegiem 35kkm a nie 235kkm

Napisano

> dobra fakt, popłynąłem za bardzo... gaz mnie kusi bo mam naturę skąpca ale jakoś nawet nie mogę

> znaleźć 100% pewnego montażysty, jednego co znalazłem to odmówił roboty przy nowym bravo, a

> rok gwarancji czy 2 to trochę mało, szczególnie że gazowałbym brykę z przebiegiem 35kkm a nie

> 235kkm

to jak ty kupiłeś samochód jak dali tylko 2 lata gwarancji hehe.gif

Napisano

> dobra fakt, popłynąłem za bardzo... gaz mnie kusi bo mam naturę skąpca ale jakoś nawet nie mogę

> znaleźć 100% pewnego montażysty, jednego co znalazłem to odmówił roboty przy nowym bravo, a

> rok gwarancji czy 2 to trochę mało, szczególnie że gazowałbym brykę z przebiegiem 35kkm a nie

> 235kkm

ja gazowalem rocznego subaru forester z przebiegiem 15kkm

auto obecnie ma 65kkm i zero problemow

Napisano

> to jak ty kupiłeś samochód jak dali tylko 2 lata gwarancji

3 dali, chodzi o to że fabryka montując miliony samochodów lepiej wszystko dopracowuje, jakby fiata sprzedawali już z gotową instalką z fabryki to bym się nie zastanawiał sekundy

Napisano
  • Autor

Swój problem opisałem jako ciekawostkę. Jak pierdoła może dać w kość. W sumie przez rok używania w tym autku gazu była to jedyna przypadłość którą trudno nazwać awarią. Sumując czas poświęcony naprawie to będzie z 4 dni. Co do oszczędności to nie ma o czym dyskutować. Przejazd z Krakowa do Zakopanego to około 20zł. Szwagropol kosztuję chyba coś z 16zł za osobę więc jeżeli ma się dobrą fachowo założoną instalację to jest czysty zysk smile.gif

Napisano

> 235kkm

noo to przecież pisałem ci kiedyś, że mas zkechać do katowic do auto gasz śląsk. oni montują tatrarini do wszsytkich fiatów, turbo, nie-turbo, wsystko. Weź i pojedź do nich jak się tak boisz, żeby ci niesprawdzeni czegoś nie popsuli. weź se dzień wolnego i pojedź. będziesz miał zrobione jak ta lala. Mój t-jet chodzi bez żadnych nawet najmnijeszych problemów. na co czekasz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.