Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekładnia

Featured Replies

Napisano

Czy przekładnia kierownicza w PII 1,2 8V bez wspomagania ma jakąś srubę redukującą luzy?

Napisano

> Czy przekładnia kierownicza w PII 1,2 8V bez wspomagania ma jakąś srubę redukującą luzy?

Kazda jedna ma, ale nie tak latwo sie do niej dostac. Regulacja i tak wiele nie pomoze, a do tego ciezej bedzie sie krecilo kierownica.

Jesli magiel ma luzy i np: stuka na dolkach, to sie kwalifikuje do wymiany. Nie polecam regeracji, lepiej kupic nowa w ASO i miec swiety spokoj ok.gif

Napisano
  • Autor

> Kazda jedna ma, ale nie tak latwo sie do niej dostac. Regulacja i tak wiele nie pomoze, a do tego

> ciezej bedzie sie krecilo kierownica.

> Jesli magiel ma luzy i np: stuka na dolkach, to sie kwalifikuje do wymiany. Nie polecam regeracji,

> lepiej kupic nowa w ASO i miec swiety spokoj

no to bryndza, w aso chyba nie kupie bo kosztuje sporo (ponad 1.000 zł). zamiennik przerabiałem - po pół roku uzywania kwalifikuje się waśnie do wymiany. zastanawiam się nad zakupem używki.

Napisano

> no to bryndza, w aso chyba nie kupie bo kosztuje sporo (ponad 1.000 zł). zamiennik przerabiałem -

> po pół roku uzywania kwalifikuje się waśnie do wymiany. zastanawiam się nad zakupem używki.

Uzywke mozesz kupic taka sama jak masz, zalozysz i zaraz sie posypie. Przerabialem ten temat kiedys w PII i zaluje, ze kupowalem jakies uzywki/regenerowane, bo i tak skonczylo sie na kupieniu nowej. Czyli bylem pare zl do tylu, a do tego strata czasu na przekladanie.

Jak poszukasz, to spokojnie kupisz nowa ponizej 1000zl. Ja w ASO zaplacilem cos okolo 1100zl za malgownice do wersji ze wspomaganiem, do auta bez jest tansza.

Moze napisz do tego user'a na alledrogo, to jest ASO. Moze beda mieli maglownice po dobrej cenie.

Napisano

> malgownice do wersji ze wspomaganiem, do auta bez jest tansza.

> Moze napisz do tego user'a na alledrogo, to jest ASO. Moze beda mieli maglownice po dobrej cenie.

ale... czy jest roznica w maglu w wersji ze i bez wspomagania?

Inne przelożenie?

Jesli tak to chyba wolalbym kupic taką bez wspomagania i olac ten badziewny elektro wspomagacz.

IMO magiel jest taki sam dla wersji ze wspomaganiem i bez, eper podaje 3 rozne modele, 2 dla kierownicy po lewej stronie i jeden dla krajów heretyckich z kierownicą po prawej... wszystkie są niby 26 zębowe.

Napisano

> ale... czy jest roznica w maglu w wersji ze i bez wspomagania?

> Inne przelożenie?

> Jesli tak to chyba wolalbym kupic taką bez wspomagania i olac ten badziewny elektro wspomagacz.

Jest roznica, w przelozeniu (ilosci obrotow kierownica) oraz w wieloklinie. Nie pasuja zamiennie. Wiem, bo kupowalem i zmienialem w PII.

Napisano

> Jest roznica, w przelozeniu (ilosci obrotow kierownica) oraz w wieloklinie. Nie pasuja zamiennie.

> Wiem, bo kupowalem i zmienialem w PII.

To ciekawe.

Napisano
  • Autor

> Jest roznica, w przelozeniu (ilosci obrotow kierownica) oraz w wieloklinie. Nie pasuja zamiennie.

> Wiem, bo kupowalem i zmienialem w PII.

a jeśli chodzi o oryginlne przekładnie, te z aso, to jakiej są firmy?

Napisano

> To ciekawe.

Wersja bez wspomagania ma 2 pelne obroty kierownica w kazda strone, PII ze wspomaganiem ma troszke wiecej niz 1,5 obrotu w kazda ze stron.

Napisano

Denus, zmieniales u siebie glownie z jakiego powodu?

Duze luzy, stuki na dolkach czy cos innego?

Napisano

> Denus, zmieniales u siebie glownie z jakiego powodu?

> Duze luzy, stuki na dolkach czy cos innego?

Stukala przy drobnych ruchach kierownica oraz na doklach. W tym drugim przypadku to czasem nawet walila oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.